Verre reizen

Verre reizen verrijken: ontdek samen met TravelBird andere culturen, paradijselijke stranden en tropische regenwouden. Laat het niet bij dromen!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
22 aanbiedingen
Vind je het ook zo lastig kiezen? Elk werelddeel en elk land heeft zo zijn charme: van regenwouden, uitgestrekte stranden, blauwe oceanen en torenhoge bergen tot historische culturele schatten.

De keuze is enorm: open de atlas en gooi blindelings een pijltje op de wereldkaart, laat je inspireren door verhalen van vrienden en familie óf droom weg bij foto’s van verschillende continenten. Uit onderzoek van ANWB blijkt dat steeds meer Nederlanders voor een intercontinentale bestemming kiezen. In 2014 kozen 700.000 mensen voor een verre reis, dat is 100.000 meer ten opzichte van het jaar ervoor, waar ga jij dit jaar naartoe?

Reizen is het enige dat je koopt en je echt rijker maakt. Bij TravelBird geloven we dat reizen je leven verrijkt; stap in het vliegtuig en ontdek nieuwe culturen, gerechten en tradities. Van China met cruise over de Yang Ze en een bezoek aan de Terra Cotta Warriors tot Zuid-Afrika met jeepsafari en kanotocht… Snuif de geschiedenis op, voel je zo vrij als een vogel tijdens een wandeling door uitgestrekte natuurreservaten en ontdek de meest prachtige diersoorten. Vandaag de dag kan iedereen een globetrotter zijn. Ook de kinderen kijken hun ogen uit en zullen veel leren over andere culturen en gebruiken. Aarzel dus niet om je kleine ontdekkingsreizigers mee te nemen op een verre reis en hen de wereld te laten zien! Bekijk onze verre reizen en wie weet sta jij binnenkort aan de andere kant van de wereld!

Culturele schatten

Laat je overdonderen door culturele schatten van over de hele wereld, die door mensenhanden of de natuur zijn gecreëerd. De zeven wereldwonderen vormen in ieder geval een goed begin van je bucketlist.

Met het Colosseum in Rome heeft ons continent slechts één van de zeven nieuwe wereldwonderen in handen. Wist je dat de ‘New 7 Wonders of the World’ in 2007 zijn verkozen door middel van een wereldwijde stemmingsronde?

Verspreid over de wereld liggen indrukwekkende historische wonderen te wachten, klaar om ontdekt te worden. Ga bijvoorbeeld naar India, waar je mond gegarandeerd openvalt bij het zien van de wonderschone Taj Mahal, een paleis dat werd gebouwd uit naam der liefde. Laat je overdonderen door de Chinese Muur, die met zijn 6400 kilometer over bergen, meren en door bossen kronkelt. De muur diende als verdediging en is de grootste militaire constructie ter wereld. Of trek naar het westen voor de Mayastad Machu Picchu in Peru, die dankzij zijn moeilijk bereikbare ligging nooit ontdekt werd door Spanjaarden en daarom niet vernietigd werd. De mysterieuze ruïnes van de Incastad die omzoomd worden door de mistige Andestoppen vormen een fabelachtig geheel, dat je gezien moét hebben. Uit onderzoek van ANWB Reisverzekering en Multiscope uit 2015 blijkt dat maar liefst 10% van de vakantiegangers specifiek op pad gaat om bepaalde toeristische attracties in het echt te mogen aanschouwen.

Heb je aan zeven culturele hoogstandjes niet genoeg? De Werelderfgoedlijst van UNESCO telt maar liefst 1.031 historische en natuurlijke parels. Ga op pad om jouw bucketlist af te werken, want niets is voor eeuwig; 48 erfgoederen zijn bedreigde locaties, zoals Everglades National Park in Florida.

Een wereld van verschil

Zo luidt de uitspraak niet voor niets. Waar wij in Europa bepaalde gebruiken normaal vinden, denkt men hier aan de andere kant van de wereld heel anders over...

Wanneer je op reis gaat buiten Europa, zijn veel culturele verschillen merkbaar. Zo nemen Chinezen geld aan met twee handen en gaan Thai staan bij het koningslied in de bioscoop.

Dompel je tijdens verre reizen onder in het onbekende terwijl je een nieuw land en een nieuwe cultuur leert kennen. In een land waar je de taal niet kent probeer je je uit te drukken door het gebruik van handen en voeten. Maar let op: in sommige landen betekenen gebaren iets heel anders dan in Nederland. Zo bedoelen Indiërs en Pakistanen met een hoofdknik niet een bevestigend ja, maar juist een ontkenning. Hoewel deze verschillen hun charme hebben, helpt het je op weg wanneer je op de hoogte bent van deze culturele verschillen.

De bevolking stelt het erg op prijs als je je aanpast aan de cultuur en gebruiken. Zo dien je je ook aan de kledingvoorschriften van andere landen te houden. In veel culturen is het gebruikelijk om schouders en knieën te bedekken. Dit geldt niet alleen in kerken, moskeeën en tempels, maar ook in het straatbeeld. In Islamitische landen is het tevens verplicht om een hoofddoek te dragen. Wanneer je je aanpast aan de bevolking kun je op gezichten met een warme glimlach rekenen.

Kruidig en kleurrijk voedsel

Verruil stamppot voor kruidige curry's en boterhammen met kaas voor sticky rice met mango en laat je verleiden door de heerlijke geuren die uit de eetstalletjes van de straatverkopers komen.

Uit cijfers van Cool Infographics blijkt dat maar liefst 40% van de Nederlanders eigen producten meeneemt op reis. Behoor jij tot dit percentage? Laat je tijdens verre reizen dan ook eens verrassen door bijzondere gerechten uit andere keukens!

Niet alleen vreemde culturen en rijke geschiedenis wachten: op reis ruik en proef je gerechten waarvan je misschien zelfs de naam niet kende. Volgens NBTC-NIPO Research hebben culinaire vakanties groeipotentie. En dat is niet voor niets. Maak je bijvoorbeeld een rondreis door Azië, dan ontdek je de meest heerlijke rijst- en noedelgerechten, rijkelijk op smaak gebracht met specerijen. Of wat dacht je van een Marokkaanse tajine, gevuld met groenten of vlees? Ieder land heeft zo zijn specialiteiten, zelfs variërend van regio tot regio. Volg een kookcursus en je neemt het exotische een beetje mee naar huis.

Let tijdens verre reizen goed op waar en wat je eet, want met de hygiëne kan het in niet-westerse landen anders gesteld zijn. Natuurlijk hangt het af van de bestemming, dus laat je van tevoren goed informeren. Deze tips helpen je een eindje op weg:

  • Koop eten bij restaurants en stalletjes waar het druk is. Over het algemeen geldt dat je kunt zien waar het eten kwalitatief goed is door te kijken waar de locals eten. Een goede bijkomstigheid is dat je zo écht tussen de locals eet.
  • Drink geen kraanwater en zorg dat je altijd uit flesjes drinkt die nog verzegeld zijn. In landen waar je niet uit de kraan mag drinken is het ook aan te raden geen ijsklonten in je drankje te doen en geen gewassen fruit te eten.
  • Zorg ervoor dat vis- en vleesproducten goed doorbakken zijn en eet producten op de plek waar ze vandaan komen. Zo zijn visgerechten aan zee veel verser dan wanneer je vis in een restaurant in de bergen of het binnenland eet. Het visje heeft een veel langere weg afgelegd om op je bord terecht te komen.
Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter