Vakantie Caribbean

Op reis naar een regenboog aan kleuren, tijdens een vakantie Caribbean neemt TravelBird je mee naar een adembenemende eilandketen!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
11 aanbiedingen
Zie je het al voor je? Hagelwitte zandstranden, tropische palmbomen, een azuurblauwe zee, lekker eten op je bord en een boeiende culturele smeltkroes. Ja, dit is wat een vakantie Caribbean inhoudt!

Het Caribisch gebied bestaat uit een heleboel prachtige eilanden gelegen in de Caraïbische Zee, aangevuld met de heerlijke eilanden van de Bahamas. Deze eilandketen behoort grotendeels tot Noord-Amerika en dankt haar naam aan de voormalige indianenstam, de Cariben, die de eilanden als eerste bevolkte. Het Caribisch gebied kun je opdelen in de Grote Antillen, de Oostelijke Caribbean, de Kleine Antillen en de ABC-eilanden. De eilanden hebben door haar ligging bij de evenaar een vrij constante temperatuur en kun je het hele jaar door bezoeken. Tijdens je vakantie Caribbean kan er al eens een tropische regenbui vallen, maar de zon is steevast aanwezig om je huid met haar stralen te verwarmen. Wie het jaarlijkse regenseizoen toch liever wil vermijden, plant deze reis het best tijdens de maanden december tot april. Naast de luxe en weelde van palmstranden en de turquoise zee valt er in het binnenland van de eilanden nog een heleboel te ontdekken. Je vakantie kan namelijk makkelijk afwisselen van het heerlijk wegdromen onder de Caribische zon naar het verkennen van de groene jungles, pittoreske dorpjes met indrukwekkende berglandschappen en prachtige natuurgebieden.

Over het Caribisch gebied valt er ook een erg interessante geschiedenis te vertellen. Elk eiland was immers gedurende een vorig leven een kolonie van een of ander machtig westers land. Zo deelden vooral Engeland, Frankrijk en Spanje de lakens uit in het uitgestrekte gebied om zo gebruik te kunnen maken van de rijkdom aan grondstoffen en uitstekende landbouwmogelijkheden. Men verscheepte onder andere suiker, cacao, koffie en andere tropische landbouwproducten massaal naar Europa. Dat de Caribbean een heleboel eilanden tellen, is geen geheim, maar wat zijn nu precies de meest interessante bestemmingen?

Van Mexico naar de Grote Antillen

Het Caribisch gebied is voorzien van zon, zee en strand, cultuur en geschiedenis!

Dans de chachacha met een sombrero op je hoofd en kies voor een reis naar het Caribisch Mexico of naar een van de prachtige eilanden van de Grote Antillen.

Hou je van tropische oorden, maar combineer je dit graag met sombrero’s, tortilla’s en tequila’s? Rep je dan naar de Mexicaanse kust! Deze levendige kustlijn aan de Caribische zee is de ideale gelegenheid om lekker tot rust te komen en te genieten van een helderblauwe verfrissende zee, parelwitte stranden en de typische wuivende palmbomen. Naast het luieren onder de warme zon, kun je de authentieke Mexicaanse cultuur actief ontdekken of kun je restanten als oude ruïnes van de Maya’s bewonderen. Zo is een bezoek aan Tulum een bijzondere excursie waar je een prachtige ruïne op een heuvel aan de zee kunt aanschouwen.

De grootste eilanden van de Caribbean horen tot de Grote Antillen. Hieronder vallen de bekendere eilanden Cuba, Haïti, Dominicaanse Republiek en Puerto Rico. Het eiland Cuba leent zich perfect voor een heerlijke zon, zee en strand vakantie en is bij duikliefhebbers bekend voor haar prachtige koraalriffen. Cuba is bovendien trots eigenaar van enkele monumenten die tegenwoordig tot de werelderfgoedlijst van UNESCO behoren. Zo zijn onder andere de oude vestigingsmuren van Havana, het kasteel San Pedro de la Roca in Santiago de Cuba, de Vinales-vallei en het landschap van de eerste koffieplantages opgewaardeerde Cubaanse bezienswaardigheden. Tijdens je vakantie Caribbean in Cuba zal je al snel merken dat muziek en dans er een belangrijke rol spelen. Leuk om te weten is dat beroemde muziekstijlen als de rumba, mambo, chachacha en de Salsa hun oorsprong in Cuba kennen.

De Oostelijke Caribbean

Het paradijs der witte zandstranden en tropische cocktails!

Indrukwekkende regenwouden, een koloniaal verleden en hartverwarmende stranden, dat biedt een Oostelijke Caribbean vakantie!

Onder de Oostelijke Caraïben vallen de Bahamas die dan weer zelf een eilandengroep van zo’n 700 eilanden vormen. Op de Bahamas valt er een heleboel te zien en te beleven, want zo zijn de bewoonde eilanden een waar utopia voor cultuur- en natuurliefhebbers. Wanneer je naar de Bahamas reist, raden we je zeker aan de stad Nassau op te zoeken. Hier vind je indrukwekkende koloniale gebouwen en leuke musea. Een adembenemende tropische natuur met prachtige stranden zijn hier bovendien slechts een steenworp van verwijderd.

Onder deze oostelijke Caribische pracht en praal valt ook het heerlijk eiland Jamaica. Dit gebied is een boeiende smeltkroes van Afrikaanse, Aziatische, Europese en Midden-Oosterse culturele invloeden. Deze sterke diversiteit is te merken in ambachtelijke tradities, evenementen, muziek en culinaire gerechten. Net zoals haar inwoners is er ook een sterke diversiteit in de Jamaicaanse natuur terug te vinden. Tijdens je vakantie Caribbean kun je hier naast het genieten van veelal zonneschijn, ook turen naar de prachtige lange stranden, forse bergen, inheemse fauna en flora en de vele indrukwekkende watervallen en grotten. Zo is het natuurgebied “Cockpit Country” een lust voor oog en van onschatbare waarde. Het groene landschap was ooit de schuilplaats van de Maroons, dit waren ontsnapte slaven. Je kunt het gebied op eigen houtje verkennen of samen met een organisatie. Hoe dan ook, gedurende een vakantie Caribbean in Curaçao zal deze ongerepte natuur je weten te bekoren!

De Kleine Antillen

Ontdek de prachtige eilanden van de Kleine Antillen!

Op vakantie in het Caribisch gebied? Dan moet je zeker de Kleine Antillen overwegen!

De Kleine Antillen zijn onderverdeeld in de Bovenwindse en de Benedenwindse Antillen. In de Bovenwindse Antillen zakken de meeste reizigers af naar het eiland Sint Maarten, hier vind je mooie stranden, idyllische lagunes en een tropische jungle. Daarbij is het een prachtig groen eiland en bovendien is het een toplocatie voor wie van watersporten houdt.

Onder de Benedenwindse Antillen vallen de ABC-eilanden, beter bekend als Aruba, Bonaire en Curaçao. Verlies je hart tijdens een zonsondergang op Aruba, dit is immers het eiland van serene stranden, hemelsblauwe wateren en een mooi binnenlands woestijnlandschap. Aruba biedt daarenboven een prachtige onderwaterwereld die je al duikend of snorkelend kunt ontdekken. Rond het eiland, verstopt in de zee bevinden er zich enkele oude scheepswrakken waar de kleurrijkste vissen te vinden zijn. Tot slot is er het eiland Curaçao, hier kun je tijdens je vakantie Caribbean lekker tot rust komen op een van de prachtige luilekker stranden. Naast het heerlijk relaxen kun je hier ook je culturele en historische kennis verruimen. Er zijn hier namelijk heel wat bezienswaardigheden. Zo zijn er veel interessante musea en restanten uit de koloniale periode zoals het Fort van Amsterdam en het Fort Beekenbrug. Na het stillen van je culturele honger, kun je ook de prachtige Curaçaose natuur bewonderen.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter