Treinreizen

Zak lekker weg in je stoel, laat al het moois aan je voorbij trekken en reis op je gemak richting je volgende bestemming. Treinreizen van TravelBird: ideaal!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
4 aanbiedingen
Stap in de trein, zoek een comfortabele plek en kijk uit het raam naar de prachtige landschappen. De trein is de perfecte manier om te reizen!

In 1839 werd de eerste Nederlandse treinreis gemaakt tussen Haarlem en Amsterdam. Niet alleen hier, maar over de hele wereld werden treinstations en spoorwegen gebouwd en zo is het uitgegroeid tot een populair vervoermiddel. Er kwam zelfs een autoslaaptrein, waarin je met je eigen auto naar een bestemming reist. Terwijl de trein rustig doorrijdt is er onderweg zoveel te zien. Hierdoor is een treinreis op zich al een uitje of een dagje weg!

Wil je meerdere steden in een land bezoeken? Dan is het de ideale manier om van de ene naar de andere stad te reizen per trein. Vaak ligt het station in het hart van de stad. Ben je na een dag weer uitgekeken? Dan stap je weer in en reis je comfortabel en snel naar de volgende bestemming. Kies voor treinreizen en verken zo veel mogelijk plekken in een korte tijd. Zo zie je nog eens wat van de wereld!

Prachtige natuur

Doorkruis het ene na het andere adembenemende landschap.

Een treinreis zorgt ervoor dat je onderweg ongestoord kunt genieten!

Keek je ook met jaloezie naar Harry Potter waarin ze met de Zweinstein Express door mystieke landschappen en magische dorpjes reden? Met treinreizen geniet je onderweg urenlang van al het moois wat een land te bieden heeft. Wist je dat de Transsiberië Express de langste spoorlijn ter wereld heeft? Met ruim 9000 kilometer doorkruis je maar liefst 8 tijdzones. Door eindeloze Russische landschappen en het magische Mongolië kom je via de Gobiwoestijn uiteindelijk uit in de bruisende metropool Peking. Bij veel mensen staat deze fascinerende treinreis dan ook hoog op het verlanglijstje!

Ben je op zoek naar wat meer avontuur? De Flåm Line in Noorwegen rijdt langs besneeuwde bergtoppen en indrukwekkende fjorden over een van de steilste spoorlijnen ter wereld. Houd je dus goed vast! Er is zoveel te zien onderweg, waardoor de tijd voorbij lijkt te vliegen, want voordat je het weet kom je aan op je volgende bestemming.

Ontdek verschillende steden

Met treinreizen Europa reis je gemakkelijk van de ene naar de andere stad.

Van bruisende steden tot sprookjesachtige plekken… Maak een indrukwekkende rondreis of neem de trein om eenvoudig te reizen tussen verschillende bestemmingen.

Waarom zijn treinreizen ideaal voor een stedentrip? Vaak liggen de stations perfect gelegen in het centrum, zo stap je meteen uit in het midden van een bruisende stad. Dit maakt het ook makkelijk en snel om weer te vertrekken naar de volgende bestemming. Treinreizen door Europa zijn ontzettend populair. Jaarlijks reizen 300.000 mensen met het bekende interrail tussen verschillende bestemmingen. Zij hebben het al ontdekt, eigenlijk is de trein een super handig vervoermiddel!

Ook de stations zijn in sommige steden een bezoekje waard. Neem ons eigen authentieke en historische Amsterdam Centraal. Het ontwerp van Station Tokio in Japan zou zelfs hierop gebaseerd zijn. Ook het drukste station ter wereld, Shinkuju, ligt in Japan en telt dagelijks ruim drie miljoen reizigers en meer dan 200 in- en uitgangen. Pas maar op dat je hier niet verdwaald! Wil je een bezoekje brengen aan indrukwekkend station? Die bevindt zich bij onze zuiderburen, in Antwerpen en wordt ook wel ‘de Kathedraal van de Spoorwegen’ genoemd. Dus stap in de trein en begin aan een adembenemende treinreis!

Treinreizen zijn comfortabel en snel. Met deze tips kun je optimaal genieten aan boord!

Reizen met de trein is ideaal, er zijn korte wachttijden om aan boord te stappen en je neemt je bagage gemakkelijk mee op reis. Leun lekker achterover in de comfortabele stoelen en laat je van A naar B rijden. Gaat het uitzicht vervelen? Neem een e-reader mee of lees een ouderwets goed boek, luister naar je favoriete liedjes of speel gezellig samen een kaartspel. Ondertussen rijdt de trein rustig door en is er aan boord altijd iets te doen.

Begin je na een tijd trek te krijgen of heb je zin in een lekkere kop koffie? Sommige treinen beschikken over restauratierijtuigen, waar je lekkernijen kunt kopen of haal in een kiosk op het perron iets te snacken. Er zal niks ontbreken tijdens je reis en je komt heerlijk uitgerust aan op je volgende bestemming!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter