Rondje Sicilië: autoreis langs 4 authentieke topplekken

Sicilië: Linguaglossa, Alcamo, Agrigento, Chiaramonte Gulfi

Uniek

Alleen bij ons te boeken

Inclusief vluchten Inclusief vluchten

De perfecte vakantie.

iH Hotels Agrigento Kaos Resort, Agrigento

Catania

Route van de reis (c) Map created by TravellersPoint

Mareneve Resort, Linguaglossa

Mareneve Resort, Linguaglossa

Mareneve Resort, Linguaglossa

Acicastello, Catania

Catania

Grand Hotel La Batia, Alcamo

Grand Hotel La Batia, Alcamo

Grand Hotel La Batia, Alcamo

Palermo

iH Hotels Agrigento Kaos Resort, Agrigento

iH Hotels Agrigento Kaos Resort, Agrigento

iH Hotels Agrigento Kaos Resort, Agrigento

Temple of Juno, Agrigento

Agrigento

Agrigento

Case Passamonte, Chiaramonte Gulfi

Case Passamonte, Chiaramonte Gulfi

Ragusa

Ragusa

Ragusa

Indrukwekkende natuur en klassieke cultuur!

Dag 1: De gekozen luchthaven – Catania  Linguaglossa (ca. 60 km)
Vanaf de door jou gekozen luchthaven vlieg je naar Catania op Sicilië. Hier haal je op de luchthaven de huurauto op en rijd je naar je eerste bestemming richting het noorden naar Linguaglossa. Je overnacht in het Mareneve Resort, inclusief ontbijt.

Dag 2: Linguaglossa
Haal de avonturier in je naar boven en maak een wandeling de Etna op. De natuur op deze vruchtbare grond is zeer afwisselend, van dichte bossen tot donkere lavagrond. Langs de vulkaan stroomt de schitterende rivier Alcantara, uitgehouwen door lava. Een schitterend plekje aan de rivier is perfect voor een picknick. Het centrum van Linguaglossa zit vol romantiek. De straten zijn er niet geasfalteerd, maar betegeld met lavasteen. In de barretjes in het dorp kun je genieten van typische lokale lekkernijen. Je overnacht wederom in het Mareneve Resort, inclusief ontbijt.

Dag 3: Linguaglossa - Alcamo (ca. 317 km)
Vandaag rijd je richting het noordwesten van het eiland naar het kustplaatsje Alcamo. Even de benen strekken na zo’n lange autorit is geen overbodige luxe, maak een flinke wandeling langs de schitterende kust. Je overnacht in Grand Hotel La Batia, inclusief ontbijt.

Dag 4: Alcamo

Ga luieren aan het uitgestrekte strand van Alcamo of duik in het kristalheldere water van het mooiste strand van de noordkust, Spiaggia di Mondello. Voor een unieke lunch rijd je naar Castellammare del Golfo. Voor je neus staat een bord vol verse vis, terwijl je uitkijkt op tientallen blauwe vissersbootjes die al dobberend de volgende lading binnenhalen. Of bezoek vandaag eens het prachtige Palermo! Je verblijft wederom in Grand Hotel La Batia, inclusief ontbijt.

Dag 5: Alcamo - Agrigento (ca. 150 km)
Kruip achter het stuur en begeef je richting de meest zuidelijkste Italiaanse provincie Agrigento. Het eerste dat opvalt bij aankomst is dat je je in een compleet ander landschap bevindt. Griekse tempels en hagelwitte kliffen voeren hier de boventoon. Vandaag overnacht je in het iH Hotels Agrigento Kaos Resort, inclusief ontbijt.

Dag 6: Agrigento
Het hoogtepunt van Agrigento is de beroemde vallei vol 2500 jaar oude Griekse tempels, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan: Valle dei Templi. In de stad Agrigento kun je cultuur snuiven, bijvoorbeeld in de kerk Sant'Alfonso Maria de Liguori. Rijd je naar de kust, dan bereik je de stranden van nabijgelegen havenplaatsen als San Leone en Porto Empedocle. Je overnacht in iH Hotels Agrigento Kaos Resort, inclusief ontbijt.

Dag 7: Agrigento - Chiaramonte Gulfi (ca. 150 km)
Op naar het binnenland. Via Licata en Gela rijd je naar Chiaramonte Gulfi. Deze stad staat bekend om haar olijfolie, haar musea en haar barokke bouwpracht. Voor het echte hoogtepunt van de barok kun je het beste richting Noto rijden. Dit betoverende stadje aan de zuidoostkust staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en fungeert als decor in meerdere speelfilms! Je laatste nacht breng je door in Casa Passamonte, inclusief ontbijt.

Dag 8: Chiaramonte Gulfi 
 Catania - De gekozen luchthaven (ca. 85 km)
Je wordt wakker in een authentieke Siciliaanse boerenhoeve tussen de wijn- en olijfgaarden van het plaatsje Chiaramonte Gulfi. Ontbijt nog even rustig, werp een laatste blik op de prachtige omgeving en rijd dan rustig terug naar de luchthaven van Catania. Het inspirerende avontuur op Sicilië zit erop!

De bovenstaande reisbeschrijving is van toepassing op de aanbieding met 7 nachten.

Zie de algemene voorwaarden en onze FAQ voor meer informatie.