6 aanbiedingen

Rondreis Cuba

Maak een rondreis Cuba met TravelBird en ontdek de bijzondere Cubaanse natuur en cultuur. Een reis naar het tropische Canarische Eiland is onvergetelijk!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
6 aanbiedingen
Filters Verwijder

Cuba is een uniek en levendig eiland. Tijdens je rondreis door het land zul je onvergetelijke ervaringen opdoen!

Een rondreis door Cuba geeft je de kans om kennis te maken met het roemrijke Caribische gebied. Het eiland wordt omringd door vijf verschillende zeeën, waaronder de Atlantische oceaan, de Golf van Mexico en de Caribische Zee. Gelegen tussen de continenten Noord- en Zuid-Amerika oogt het eiland vrij klein, waardoor veel toeristen de grootte van het land onderschatten. Cuba is echter meer dan twee en een half keer zo groot als Nederland en er is ook nog eens ontzettend veel te zien! Het land is met 11 miljoen inwoners wel minder bevolkt dan ons land. Een groot deel van de bevolking op het eiland Katholiek en streng gelovig. Waarom zou je naar Cuba en niet naar een ander tropisch eiland reizen? Om te beginnen heeft de befaamde wereldontdekker Christoffel Columbus gezegd dat hij Cuba het mooiste land vindt waar hij ooit voet heeft gezet. Ook staat het land met maar liefst negen bestemmingen op de UNESCO werelderfgoedlijst, waaronder het oude centrum van Havana, de vallei van Vinales en het Nationale Park Desembarco del Granma. Cuba heeft ook nog eens een kustlijn van ongeveer zesduizend kilometer met vele uitgestrekte stranden, prachtige palmbomen, sneeuwwit zand en helderblauw water. Waar wacht je nog op, maak zo snel mogelijk een hemelse rondreis Cuba! Kun je geen genoegen krijgen van het eiland leven? Kijk dan eveneens naar een Malediven vakantie.

Het land heeft ook een unieke geschiedenis. Cuba is namelijk sinds 1959 een socialistische republiek in de handen van een communistische partij. Kijk er daarom niet van op dat de gebouwen in de Cubaanse steden er niet heel modern uitzien. Dit is juist de pracht van het eiland, want je waant je in een ander tijdperk. Het straatbeeld wordt hier nog niet gedomineerd door grote fastfoodketens, maar door prachtige koloniale gebouwen, felgekleurde huizen en iconische oldtimers. Sta tijdens je rondreis Cuba even stil in de steden van het eiland en geniet van de unieke sfeer die voortkomt uit de puur- en rauwheid van de architectuur. Als je daarna door de straten struint, zul je hoogstwaarschijnlijk tabakszaken tegenkomen. Loop dan vooral even naar binnen, want de intense geur van de handgemaakte en hoogwaardige Cubaanse sigaren is sensationeel. Op het moment dat de avond eenmaal valt, wordt het tijd voor salsa en mojito’s. De spontaniteit van het dansen is zeer uitnodigend en voor je het weet beweeg ook jij je heupen!

Havana, een stad vol karakter!

De hoofdstad van Cuba moet je gezien hebben tijdens je rondreis.

Havana is een betoverende stad door haar koloniale stijl. De hoofdstad wordt hierdoor ook wel de City of Columns genoemd.

Wanneer je door de straten van de stad loopt, zul je de bijnaam City of Columns snel begrijpen. De stad barst van de sfeervolle pleintjes, pittoreske gebouwen en intrigerende steegjes. Voor de mooie foto’s moet je in de wijk Havana Vieja zijn. Het stadsdeel grenst namelijk aan de zee en met de vele geanimeerde plaza’s, schitterende gebouwen en het grote aantal gezellige restaurantjes kun je hier het best je reis beginnen! Maak hier een leuke wandeling door het oude centrum van Havana en geniet van de Cubaanse ambiance. Loop daarna door het Parque Centrale, waar veel Cubanen even de tijd nemen om uit te rusten van het drukke leven. Rondom het park liggen veel historische gebouwen, waaronder veel hotels. Wil je echter het Hollywood van Cuba bezichtigen, dan móet je naar de wijk Miramar, want hier wonen de bekende cubanen waaronder veel zangers en acteurs. Verwacht echter niet de drukte van Hollywood die je kent van een rondreis Amerika, Miramar is een rustige wijk. Voor de museumliefhebber is er in Havana ook veel te bezichtigen, ga bijvoorbeeld naar het Museo de Bellas Artes voor prachtige schilderijen en beelden of het Museo de la Revolución om meer te leren over de geschiedenis van de Cubaanse revolutie.

Tijdens een rondreis Cuba kan een bezoek aan Camaguey niet ontbreken. Wanneer je door de straten van het luisterrijke en historische centrum van de stad loopt, wordt het meteen duidelijk waarom Camaguey is opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Je wordt namelijk omringt door sublieme gebouwen die dateren uit de zestiende eeuw. Nadat je een stukje hebt gewandeld door de stad zul je ongetwijfeld merken dat de straten en steegjes niet echt een patroon hebben. Een markante reden hiervoor is dat er vroeger veel piraten in Camaguey leefden. De zeerovers wouden ervoor zorgen dat ze moeilijk te achtervolgen zouden zijn door vijanden. Gelukkig kun je je wel oriënteren aan de hand van de hoge kerk Iglesia de la Merced. Als je het puntje van het religieuze bouwwerk ziet weet je in ieder geval dat je richting het centrum loopt. Misschien vind je het juist wel leuker om verdwaald te raken in de stad, want de meeste bezienswaardigheden liggen vaak verstopt op de meest merkwaardige plekken. Camaguey gaat je keer op keer weer verrassen!

Ontdek de Cubaanse natuur.

Na het ontdekken van de Cubaanse cultuur in de mooie steden is het tijd om de natuur van het land te bezichtigen!

Vergelijkbaar met een vakantie Jamaica denk je bij Cuba direct aan zon. Het land is deel van het Caribisch gebied en heeft een zeer tropisch klimaat. De aangename temperaturen op het eiland gaan gepaard met prachtige witte stranden en een helderblauwe zee. Ga daarom zeker langs Varadero, want dit is één van de mooiste badplaatsen op Cuba. Met de auto kun je hier binnen anderhalf uur zijn vanuit de hoofdstad Havana. Varadero is deels een schiereiland en je zult hier sublieme stranden, kliffen en duikplekken vinden. Vergeet je zonnecrème niet! Je kunt hier overigens meer doen dan alleen op het strand liggen. Zo kun je er voor kiezen om fraaie wandelingen te maken rond het schiereiland. Het is ook bijzonder populair in Cuba om dit per paard of per fiets te doen, want je kunt dan op een actieve manier het gebied verkennen.

In het westen kun je gedurende een rondreis Cuba de vallei van Vinales ontdekken. Het contrast tussen de indrukwekkend groene velden en de roestrode aarde is adembenemend om te zien. Je zult hier veel schilders tegenkomen die de rijkdom aan kleuren in hun werk willen verwerken. Bovendien is het westen van Cuba bekend om de landbouw met tabaksplanten. Deze regio levert een aanzienlijk deel van de tabak die wordt gebruikt voor de legendarische Cubaanse sigaren. Het is aan te raden om binnen de vallei één van de tours te doen, om zo meer te weten te komen over het leven en het werk van de tabaksboeren. Wil je echter meer dieren en planten zien, dan kun je het beste afreizen naar het zuidoosten. Hier liggen namelijk de Zapata moerassen, waar je meer dan 900 verschillende plantensoorten kunt bewonderen. Daarnaast zijn er ook talloze diersoorten, waaronder veel vogels en reptielen. Neem een paar laarzen mee en ga op avontuur!

De Cubaanse keuken

Cuba staat niet bekend om de ‘haute cuisine’, maar de intimiteit van de gerechten zullen je zeker verrassen!

Op het Caribische eiland zul je merken dat dineren een hele sociale gelegenheid is. Net als in de Aziatische cultuur is het op Cuba zeer gebruikelijk om de maaltijden te delen. Dit maakt het meteen makkelijk voor je om meerdere gerechten uit de Cubaanse keuken te proberen. Raak in contact met de gastronomie van het eiland door een paladar binnen te lopen. Dit zijn vaak privé beheerste restaurants met schitterende koloniale interieuren. Terwijl je dineert, kun je dus heerlijk genieten van de sfeervolle decors.

In de verschillende restaurants valt het direct op dat de meeste Cubaanse gerechten geserveerd worden met rijst. Dit herken je wellicht van een vakantie Curaçao en vaak worden er ook zwarte bonen bij de rijst toegevoegd. Geniet vooral van de verschillende stoofpotjes met rund- of varkensvlees in een sausje met paprika. Ook móet je de heerlijke en verse schaaldieren in Cuba proberen. Vooral de kreeft is op het eiland zeer in trek. Met een rondreis Cuba kun je snel van alle Caribische lekkernijen genieten!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter