5 aanbiedingen

Pretpark Duitsland

Op zoek naar het perfecte familie-uitje? Ga met TravelBird naar een pretpark Duitsland en beleef een onvergetelijke tijd vol plezier!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
5 aanbiedingen
Filters Verwijder

Snelle attracties, enorme suikerspinnen, griezelige spookhuizen en hoge zweefmolens… Het is tijd voor een uitje naar een pretpark Duitsland!

Pretparken bestaan al honderden jaren. Wist je dat het oudste pretpark in Denemarken ligt? Dyrehavsbakken bestaat al sinds 1583 en is nog steeds open voor bezoekers die op zoek zijn naar een fantastisch leuke dag. Zeg nou zelf, iedereen is af en toe de dagelijkse sleur zat en kan dan wat fun gebruiken. Een bezoek aan een attractiepark is dan een leuk tussenuitje of zelfs een spannende familievakantie. Gezellig met de kinderen als gezin op avontuur, met je vrienden een dag vol dolle pret of met opa en oma mee: een pretpark is leuk voor jong én oud! Sta je al te popelen om je in de wereld van spannende achtbanen, spectaculaire speelhallen en warme wafels te begeven?

Heb je de pretparken in Nederland al eens bezocht? Hollebolle Gijs in de Efteling een paar keer gezien, een ritje genomen in de achtbanen van Walibi Holland en al een paar keer gezwommen in het Tikibad in Duinrell? Dan is het tijd om af te reizen naar onze oosterburen en de pretparken Duitsland te ontdekken. Er zal een hele andere wereld voor je open gaan: nieuwe attracties die je kunt uittesten, spectaculaire shows die je kunt zien en nog lekkerdere hapjes die je er kunt proeven. Trommel het hele gezin op, want we gaan naar een pretpark Duitsland!

Waar gaan we heen?

Met meer dan 30 pretparken heb je het voor het uitkiezen in Duitsland.

Nu sta je voor een lastige keuze: welke van de vele pretparken in Duitsland kies je? Wordt het Movie Park, Phantasialand of toch Wunderland Kalkar…

We kennen allemaal het bekende Movie Park Germany, waar het allemaal om film en televisie draait. Hier kom je je favoriete tv- en filmsterren tegen. Ben je fan van Dora, keek je vroeger altijd naar Spongebob of heb je de film Ice Age al tig keer opnieuw bekeken? In Movie Park kun je op de foto met de personages uit de films en series, hoe leuk is dat! Dat is niet alles… Je hebt er namelijk ook attracties, 43 om precies te zijn. Of je nou op zoek bent naar een spetterende wildwaterbaan, een achtbaan die over de kop gaat of je gewoon een rustig vaartochtje wilt maken: in Movie Park kan het allemaal.

Op slechts 242 kilometer rijden van Utrecht ligt Phantasialand, dat zeker een bezoekje waard is. Je vindt er zes themagebieden: Berlin, China Town, Deep in Africa, Fantasy, Mexico en Mystery. Elk gebied heeft attracties en shows die bij het thema passen. Een bezoek aan Phantasialand voelt als een indrukwekkende reis door zes verschillende werelden. En als je toch onderweg bent kun je dit ook nog eens combineren met een heerlijke stedentrip Berlijn of Keulen! Dan heb je ook nog Wunderland Kalkar, een paradijs voor de kleintjes. Het bijzondere aan dit park is dat eten en drinken inbegrepen is! Dat betekent dat je de hele dag door kunt smullen van frietjes, softijs, frisdrank, koffie en thee. Verder heeft Wunderland Kalkar meer dan 40 attracties, van klimwanden tot draaimolens, ballenbakken en springkussens. Hier zul je je geen seconde vervelen.

Een weekendje weg

Voor als je aan één dag pret niet genoeg hebt.

Ja, zo’n dag vliegt voorbij. Daar is aan gedacht! Je kunt er namelijk ook voor kiezen om nog een nachtje - of twee - te blijven slapen in je favoriete pretpark Duitsland!

Veel attractieparken bieden je de mogelijkheid om er te overnachten in hotels of vakantiepark. Ook is het leuk een pretpark te combineren met een weekendje weg, zoals een stedentrip Hamburg, Bonn, Dortmund. Zo maak je van een kort uitje, een weekendje weg of een lange trip. Want zeg nou zelf, een dag is eigenlijk niet genoeg om het hele park te verkennen. Bij veel attracties sta je in de rij, tussendoor moet je natuurlijk ook een hapje eten en zo is de dag snel voorbij. Haal alles uit een pretpark Duitsland door er te blijven slapen. Niets is namelijk leuker dan ‘s ochtends opstaan, wetende dat je nóg een dag kunt genieten van de attracties, shows en pret!

Je kunt er ook voor kiezen om een hotel nabij het park te boeken. Dit geeft je de mogelijkheid om eventueel de omliggende Duitse steden te bezoeken. Zo kun je na een avontuurlijke dag in Phantasialand op het bed in je hotel neerploffen en de volgende dag naar Keulen rijden. Een middagje shoppen, lunchen op een terrasje, wandelen door de stad en ‘s avonds terug naar huis rijden. Dan heb je zowel Phantasialand als Keulen bezocht: twee vliegen in één klap!

Lekkernijen

Je zult vast wel honger krijgen tijdens zo’n actieve dag.

Je kunt natuurlijk zelf je eigen broodjes smeren en meenemen naar een van de pretparken Duitsland, maar je kunt ook plaatsnemen in de gezellige restaurants die er te vinden zijn.

Gemiddeld zet je 6000 stappen per dag, waarschijnlijk kun je dat getal wel verdubbelen als het gaat om een dagje pretpark. Van al die inspanningen krijg je natuurlijk trek. Gelukkig heb je in alle attractieparken wel een restaurant, waar je terecht kunt voor een lekkere lunch. Hamburgers, frietjes, pizza’s, braadworsten en hotdogs. Deze verrukkelijke tussendoortjes zullen je honger wel stillen.

Er is ook aan de zoetekauwen gedacht, want in pretparken vind je op elke hoek kraampjes, waar ze heerlijke snoepjes en zoete snacks verkopen. Van warme wafels tot knapperige popcorn, gigantische suikerspinnen en hemels softijs. Aan suiker kom je niets tekort in een pretpark Duitsland, dat is zeker… Zorg ervoor dat je je niet misselijk eet voordat je over de kop gaat!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter