Historische en culinaire roadtrip naar Champagne en de Elzas

Noord-Frankrijk: Troyes, Mulhouse en Molsheim

Uniek

Alleen bij ons te boeken

Molsheim

Troyes

Route van de reis (c) Map created by TravellersPoint

Zenao Appart'hotel Troyes

Zenao Appart'hotel Troyes

Zenao Appart'hotel Troyes

Zenao Appart'hotel Troyes

Zenao Appart'hotel Troyes

Troyes

Troyes

Troyes

Zenao Appart'hotel Mulhouse

Zenao Appart'hotel Mulhouse

Zenao Appart'hotel Mulhouse

Zenao Appart'hotel Mulhouse

Mulhouse

Molsheim

Hotel Le Bugatti, Molsheim

Hotel Le Bugatti, Molsheim

Hotel Le Bugatti, Molsheim

Hotel Le Bugatti, Molsheim

Hotel Le Bugatti, Molsheim

Hotel Le Bugatti, Molsheim

Molsheim

Van Troyes in de Champagneregio, naar Mulhouse in de Elzas, en via de wijnroute langs wijngaarden en traditionele dorpen, afsluiten in Molsheim

De onderstaande route is een voorgestelde route langs de hoogtepunten van de regio. De hotelnachten staan vast, maar verder heb je alle vrijheid om de perfecte roadtrip samen te stellen.

Voorgestelde route bij 7 nachten:

Dag 1: Troyes
Vandaag arriveer je met je eigen auto in Troyes, een stad in de regio Aube, onderdeel van de Champagnestreek. Troyes is je eerste bestemming en meteen een verrassende beginner: de scheve, kleurige huizen tussen de historische prachtgebouwen, geven de stad een romantische sfeer. Maak nog even een avondwandeling langs de Seine voordat je neerstrijkt in je eerste hotel: Zenao Appart'hotel Troyes waar je 2 nachten verblijft, inclusief ontbijt.

Dag 2: Troyes
In de stad Troyes zal je culturele hart wat sneller kloppen. De stad kent meerdere kerken, een basiliek, kathedraal, een keur aan musea en statige gebouwen. Bezoek de Église Sainte-Madeleine-kerk uit de 12e eeuw en Musée Saint-Loup. Dit museum is opgesplitst in drie musea: het Museum van de Schone Kunsten, Natuurhistorie en Archeologie.

Dag 3: Troyes - Mulhouse (ca. 315 km)
Vandaag rij je naar het Oosten richting de grens van Duitsland en Zwitserland, naar Mulhouse. Dit is de tweede stad in de Elzas en heeft een rijk en groot cultureel aanbod. Maar vooral het oude stadscentrum met historische gebouwen en gekleurde huizen maakt de stad zo charmant. Je verblijft twee nachten in Zenao Appart'hotel Mulhouse, inclusief ontbijt.

Dag 4: Mulhouse
Mulhouse ligt vlak bij het Regionaal natuurpark Ballons des Vosges. Parkeer je auto en geniet van het heuvelachtige landschap tijdens een prachtige wandeling. Dorst gekregen? Mulhouse bevindt zich aan de voet van de Route des Vins d'Alsace, of terwijl: de wijnroute van de Elzas. Bezoek het eerste middeleeuwse dorp van de route, Thann of de tweede: Guebwiller en strijk neer in een van de wijnhuizen.

Dag 5: Mulhouse - Molsheim (ca. 100 km)
Ga op culturele ontdekkingstocht in een van de vele musea in Mulhouse of bezoek de grote markt. Daarna is het tijd om weer in te stappen. Rij via de wijnroute langs wijngaarden en kleine dorpen naar de sfeervolle stad Colmar, waar je kunt genieten van een gastronomische pauze met een wandeling door het middeleeuwse centrum als toetje. Als je nog een halfuur richting het noorden rijdt, bereik je de laatste bestemming: Molsheim. Hier verblijf je 3 nachten in Hotel Le Bugatti, inclusief ontbijt

Dag 6 en 7: Molsheim

Opnieuw zullen de pittoreske straten met gekleurde gevels en historische parels je betoveren op je laatste bestemming in de Elzas. Bekijk in Molsheim, ook wel bekend vanwege de Bugatti sportautofabriek, de imposante Eglise des Jesuits-kerk. Je bevindt je tevens op nog geen halfuur rijden van de hoofdstad van de Elzas, een plek die je eigenlijk niet over kunt slaan: Straatsburg. Het historische stadscentrum is in 1988 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en staat vol historische gebouwen. Geniet op de gezellige terrasjes van de lekkerste wijnen met lokale specialiteiten, zoals Tartes flambées, of zoals wij ze kennen: Flammkuchen.

Dag 8: Vertrek naar huis
De reis komt weer ten einde. Maak je op voor een mooie rit door de glooiende heuvels naar huis.

Nog even bedenktijd?

Neem voor slechts € 25 een optie op de gewenste reisdata.

  • Voor € 25 neem je een optie op jouw reisdatum of -data, totdat onze aanbieding verloopt.
  • Wanneer je besluit tot aanschaf over te gaan, wordt het geld in mindering gebracht op het totaalbedrag. Zo niet, dan wordt het geld als tegoed aan je Secret Escapes-account toegevoegd.

Belangrijk! Dit is geen aanbetaling, complete of gegarandeerde boeking. Een optie zorgt er alleen voor dat tijdens de bedenktijd niemand anders de aanbieding wegkaapt. Secret Escapes is niet aansprakelijk voor ontstane kosten in het geval dat de gewenste data niet beschikbaar zijn en je reservering opgeheven wordt.

Zie de algemene voorwaarden en onze FAQ voor meer informatie.