Lagunes, rotspartijen en ijsschotsen in idyllisch IJsland

Kópavogur, IJsland: First Hotel Kopavogur

Inclusief vluchten Inclusief vluchten

De perfecte vakantie.

Noorderlicht

Geysir (Golden Circle tour)

Reykjavik

Reykjavik

First Hotel Kópavogur

First Hotel Kópavogur

First Hotel Kópavogur

First Hotel Kopavogur

Reykjavik

Noorderlicht

Geysir (Golden Circle tour)

Geysir (Golden Circle tour)

Blue Lagoon

Vik (South Coast tour)

Reynisfjara (South Coast tour)

Reykjavik

Reynisdrangar (South Coast tour)

Reynisfjara (South Coast tour)

Seljalandsfoss (South Coast tour)

Jökulsarlon

Noorderlicht en stomende bronnen

Vulkanische landschappen, dramatische rotsformaties, wervelende watervallen, warmtebronnen en geisers: de kans is groot dat iemand je even moet knijpen als je de IJslandse uitzichten voor het eerst in je opneemt. Heb je heel veel geluk, dan laat Aurora Borealis, ook wel het Noorderlicht, haar buitenaardse schoonheid aan je zien.

Bezoek het pittoreske oude centrum van Reykjavík, op 7 kilometer afstand, met haar galeries en het Reykjavík Art Museum. Na een dag natuur- en kunstgeweld bieden de barretjes en restaurantjes hier de nodige rust. Culinaire avonturiers kunnen zich hier tegoed doen aan Svið (gerookte schapenkop) of hákarl (gefermenteerde haai). Voor wie zich hier liever niet aan waagt zijn er ook meer veilige opties: de IJslandse keuken staat bekend om haar uitstekende lams- en visgerechten. Njóttu máltíðarinnar!

Excursies:

Noorderlichttour
Ga op zoek naar hét natuurspektakel van IJsland. In het donker trek je eropuit om een glimp op te vangen van het bijzondere noorderlicht. Soms slechts een kleine flits, soms een hele show, en zelfs als Moeder Natuur je in de steek laat blijft de sterrenhemel onvergetelijk!

Golden Circle Tour
Tijdens deze dagexcursie begin je in het nationale park Thingvellir, gelegen in een slenkdal ontstaan door het uit elkaar schuiven van de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen, waar je een groot meer, indrukwekkende rotsen en leuke dorpjes tegenkomt. Vervolgens bezoek je de warmwaterbronnen Geysir en de machtige waterval Gullfoss.

Optionele excursies:

Blue Lagoon Tour
Ontspannen in de Blue Lagoon. Het blauwe, soms groene water is geothermisch verwarmd zeewater en bestaat uit silica, algen en mineralen. Vergeet geen masker te nemen en een drankje te drinken. Boek snel de excursie (let op: exclusief entreegelden, incl. transfers) en zie het met je eigen ogen. Let op: wij raden aan om vroeg van tevoren je entreeticket te boeken. Op locatie is het erg druk en vaak voor die dag al uitverkocht.

South Coast Classic
Tijdens deze dagexcursie reis je naar de zuidkust van IJsland. Hier vind je spectaculaire watervallen, imposante canyons en uitgestrekte stranden met vulkanisch zand.

Glacial Lagoon
Met haar kolossale, oeroude ijsbergen die zich losbreken van de Vatnajökull-gletsjer is dit één van de natuurwonderen van IJsland die je gezien moet hebben. Aanschouw de imposante ijsschotsen en wervelende watervallen. Onderweg kun je ook vulkanen, dramatische rotspartijen, uitgestrekte kustlijnen en gigantische gletsjers zien.

Goed om te weten
Houd er rekening mee dat het Noorderlicht een natuurfenomeen is en hierdoor niet gegarandeerd kan worden dat het tijdens de reis te zien zal zijn. Voor de Golden Circle, South Coast, Blue Lagoon en Noorderlicht excursies wordt u opgehaald bij het hotel. Vergeet je oortjes niet mee te nemen voor de Nederlandse audio tours bij de Noorderlicht, Golden Circle en South Coast excursies.

Bij deze aanbieding zijn geen transfers inbegrepen. Deze zijn echter eenvoudig bij te boeken via de Flybus.

Zie de algemene voorwaarden en onze FAQ voor meer informatie.