Hotels aan de kust

Wadden, Scheveningen of Zandvoort - aan de kust kom je tot rust! Het ruisen van de zee en de zilte lucht doen goed, dus op naar de mooiste hotels aan de kust!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
5 aanbiedingen
Ah de zee… Hoe gehaast je ook bent, aan de kust vervliegen je zorgen als sneeuw voor de zon. 's Zomers spetteren in de branding, 's winters wandelen in het schijnsel van een laaghangende zon: op naar de kust!

Eigenlijk boffen we maar met de ligging van ons kikkerlandje. Met ruim 300 kilometer aan totale kustlengte kun je kiezen uit een keur aan gezellige grote - en kleinere - badplaatsen als Scheveningen, Zandvoort, Bergen en Domburg. Mocht je liever een stuk strand helemaal voor jou alleen hebben? Ook dat is met die enorme kustlengte én het ruime aanbod aan hotels aan de kust geen enkel probleem. Zo is er altijd een plek naar jouw gading.

Boek je een vakantie aan de kust met TravelBird, dan hoef je alvast niet na te denken over de beste parkeerplek voor je auto, want lopend of fietsend sta je vanuit je hotel binnen no-time met je voeten in het zand! En dat is fijn, want een van de grootste ergernissen tijdens een mooie zomerdag is toch wel het parkeerprobleem in veel kustgebieden.

Vrijheid blijheid

Handdoek: check, tijdschrift: check, zonnebril: check - zodra de tas is ingepakt staat niets je meer in de weg. De zee roept!

Trek de deur van de hotelkamer achter je dicht en begeef je richting het strand. Zodra je je handdoek uitvouwt geniet je van het gevoel van vrijheid dat het dragen van enkel je badkleding geeft.

In Nederland vind je allerlei soorten stranden. Kies je voor een populaire strandbestemming zoals Bloemendaal of Noordwijk? Dan zal je je omgeven in de gezellige drukte met veel mensen, spelende kinderen en meer dan genoeg restaurants en café's. Wil je liever wat rust of voor honderden meters niemand tegenkomen? Ook hiervoor is Nederland perfect. Loop iets verder van de strandpaviljoenen in Zeeland en je hebt als het ware een privé strand.

Wat je ook kiest; op het strand gaat het er altijd ontspannen aan toe. Speel een potje beachball in de branding, haal een ijsje en geniet na een mooie zomerdag van een lekker diner in die leuke strandtent. Dit is genieten met een grote G!

Tussen helmgras en duindoorns

Zodra je de hellingen van de duinen over bent begeef je je in de verstilde wereld van de duinvallei. Met een begroeiing van heide, vlierbossen en duindoorns is dit een uniek stuk natuur.

Duik in het natuurschoon en verwonder je over de vergezichten, de stilte en de vogels die je hoort tijdens een heerlijke wandeling of fietstocht. Welk seizoen het ook is, het duingebied zal je verbazen door zijn natuurpracht!

"Hé, hoor ik daar een blauwe kiekendief? Of is het toch de bonte strandloper?" Het zal je misschien niet op dagelijkse basis bezighouden, maar het Nederlands kustgebied is van levensbelang voor veel bedreigde vogels. De duinen, zeearmen en zandplaten, droge stuifduinen, vochtige valleien, eilanden en bossen fungeren als broedplaats voor vele vogelsoorten. Onze grootste en meest gevarieerde natuurgebieden, zoals de Waddenzee en de Zeeuwse delta, liggen langs de kust en zodoende heeft Nederland de verantwoordelijkheid voor een gebied van internationaal belang. Neem dus zeker een verrekijker mee en spot bijzondere exemplaren in het wild!

Vis happen

Haring, makreel, garnalen en mosselen: het is slechts een greep uit het enorme aanbod van verse vis en zeevruchten die je langs de kust kunt eten.

Verblijf je in een van de hotels aan de kust, dan kun je er natuurlijk niet aan ontkomen: de haringkar! Ben je niet zo'n liefhebber van deze oerhollandse etenswaar? De frietkraam staat er vaak niet ver vandaan...

Aan leuke strandtenten en restaurants geen gebrek in de meeste kustplaatsen. Kies voor een heerlijk (vis)diner langs de boulevard of een simpele maaltijd in een van de vele strandtenten. Voordeel van de laatste is dat je letterlijk de zon in zee kunt zien zakken (als je maar lang genoeg blijft zitten...). Koud biertje (of warme kop choco in de winter) erbij, bitterballen paraat en de dag kan niet lang genoeg duren!

Nederland telt inmiddels zo rond de 400 strandtenten. ‘Sinds een aantal jaar mogen sommige strandtenten het hele jaar open blijven, al is dat wel gemeente gebonden. In Zandvoort zijn dat er bijvoorbeeld zeven, in Scheveningen elf’, aldus strandtenthoudersvereniging NVSN.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter