Fly & Drive op rustiek Sicilië

Italië, Sicilië: Chiaramonte Gulfi, Sciacca, Alcamone & Giarre

Uniek

Alleen bij ons te boeken

Nu aanbetalen Nu aanbetalen

Betaal nu aan, en de rest later

Inclusief vluchten Inclusief vluchten

De perfecte vakantie.

Fountain of Shame, Palermo

Route (c) map created by Travellerspoint

Casa Passamonte, Chiaramonte Gulfi Ragusa

Casa Passamonte, Chiaramonte Gulfi Ragusa

Casa Passamonte, Chiaramonte Gulfi Ragusa

Casa Passamonte, Chiaramonte Gulfi Ragusa

Ragusa

Ragusa

Ruïnes, Agrigento

Villa Calandrino

Villa Calandrino

Villa Calandrino

Villa Calandrino

Villa Calandrino

Palermo

Grand Hotel La Batia

Grand Hotel La Batia

Catania & Etna

Etna Hotel, Giarre

Etna Hotel, Giarre

Etna Hotel, Giarre

Etna

Strand & cultuur op Sicilië

Dag 1: Amsterdam/Brussel - Catania - Chiaramonte (ca. 85km.)

Na aankomst op de luchthaven haal je je huurauto op bij Avis en rijd je door naar je eerste bestemming: Chiaramonte. Hier verblijf je in Casa Passamonte, inclusief ontbijt.

Dag 2: Chiaramonte Gulfi - Sciacca (ca. 185 km.)
Je wordt wakker in een authentieke Siciliaanse boerenhoeve tussen de wijn- en olijfgaarden van het plaatsje Chiaramonte Gulfi. Deze stad staat bekend om haar olijfolie, haar musea en haar barokke bouwpracht. Voor het echte hoogtepunt van de barok kun je het beste richting Noto rijden. Dit betoverende stadje aan de zuidoostkust staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en fungeert als decor in meerdere speelfilms! Je verblijft in Villa Calandrino, inclusief ontbijt.

Dag 3: Sciacca
De volgende ochtend rijd je door naar Sciacca. Hier verblijf je in Villa Calandrino, inclusief ontbijt.

Dag 4: Sciacca  - Alcamone (ca. 78 km.)
Vanaf een 17e-eeuws landgoed in Sciacca kun je hoogtepunten aan de Siciliaanse zuidkust verkennen. En hoogtepunten zijn hier genoeg! Liefhebbers van wellness kunnen hun hart ophalen in de thermale baden, terwijl je voor een dagje cultuur de stadsmuren en monumentale gebouwen van het stadscentrum kunt bewonderen. Zin in een dagje aan zee? Sciacca wordt omgeven door twee grote stranden. Op ca. 65 kilometer rijden ligt bovendien de tempelvallei van Agrigento met ruïnes van duizenden jaren oude heiligdommen voor Griekse goden. Je verblijft in Grand Hotel La Batia, inclusief ontbijt.

Dag 5: Alcamone
Stap achter het stuur en begeef je naar je derde bestemming op Sicilië: Alcamone. Hier verblijf je in Grand Hotel La Batia, inclusief ontbijt.

Dag 6: Alcamone - Giarre (ca. 290 km.)
Strand- en natuurliefhebbers komen in Alcamone volledig aan hun trekken. Ontspan aan de Golf van Castellammare, die je vanuit het zwembad van je hotel kunt zien liggen, of bezoek het natuurreservaat Zingaro. Je verblijft in het Etna Hotel,  inclusief ontbijt.

Dag 7: Giarre
De laatste bestemming van je reis is Giarre, gelegen in het natuurgebied rond de Etna, aan de oostkust van Sicilië. Wie een avontuurlijke beklimming van de vulkaan wil ondernemen, kan dat vanaf deze locatie perfect doen. Wil je je liever vergapen aan paleizen uit de 18e en 19e eeuw, verken dan de wegen Via Callipoli en Corso Italia. Voor een middagje winkelen is de levendige Via Callipoli een uitgelezen optie. Je verblijft in Etna Hotel, inclusief ontbijt.

Dag 8: Giarre - de gekozen luchthaven
Neem afscheid van de prachtige omgeving rond de Etna en rijd terug naar de luchthaven van Catania. Het inspirerende avontuur op Sicilië zit erop!

Kies je voor vertrek vanaf de luchthaven van Brussel-Charleroi, dan is de volgorde van je reis als volgt:

Dag 1: Palermo luchthaven - Alcamone
Dag 2: Alcamone
Dag 3: Alcamone - Giarre
Dag 4: Giarre
Dag 5: Giarre - Chiaramonte Gulfi
Dag 6: Chiaramonte - Sciacca
Dag 7: Sciacca
Dag 8: Sciacca - Palermo

Nog even bedenktijd?

Neem voor slechts € 25 een optie op de gewenste reisdata.

  • Voor € 25 neem je een optie op jouw reisdatum of -data, totdat onze aanbieding verloopt.
  • Wanneer je besluit tot aanschaf over te gaan, wordt het geld in mindering gebracht op het totaalbedrag. Zo niet, dan wordt het geld als tegoed aan je Secret Escapes-account toegevoegd.

Belangrijk! Dit is geen aanbetaling, complete of gegarandeerde boeking. Een optie zorgt er alleen voor dat tijdens de bedenktijd niemand anders de aanbieding wegkaapt. Secret Escapes is niet aansprakelijk voor ontstane kosten in het geval dat de gewenste data niet beschikbaar zijn en je reservering opgeheven wordt.

Zie de algemene voorwaarden en onze FAQ voor meer informatie.

Wat is een aanbetaling?

Uw niet-terugvorderbare aanbetaling aan Secret Escapes verzekert u van uw reis, waarna u later – maar wel voor uw vertrek – de rest van het bedrag direct aan de reisaanbieder overmaakt, zoals in de aanbieding is gecommuniceerd.

We hebben aanbiedingen die alleen op aanbetaling geboekt kunnen worden, zodat we onze leden toegang kunnen geven tot nog meer geweldige reizen, en omdat we weten dat het plannen en betalen van een reis even kan duren.

Zie voor meer informatie, onze FAQ pagina.