FAQ - Veelgestelde vragen

Hoe kom ik erachter welke impact COVID19 heeft op mijn boeking?

Door de wereldwijde COVID-19-uitbraak vragen veel klanten zich af hoe de ziekte hun reisplannen beïnvloed. De situatie is nog steeds aan verandering onderhevig. Het officiële advies wordt regelmatig bijgewerkt.
Om verwarring te minimaliseren, volgt Secret Escapes de richtlijnen van de overheid in alle regio's waar wij reizen aanbieden. Je kunt de richtlijnen hier raadplegen: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Op de contactpagina van Secret Escapes vind je aanvullende informatie over hoe om te gaan met het nieuwe coronavirus: https://nl.secretescapes.com/contact

Als je een naderende boeking hebt die wordt beïnvloed door het coronavirus, DAN NEMEN WIJ CONTACT MET JE OP, ALS WIJ DAT NIET AL GEDAAN HEBBEN. Houd je inbox in de gaten voor e-mails van Secret Escapes.

Als je na 3 april een boeking hebt, gaat je reis door zoals gepland (tenzij de officiële adviezen veranderen). NEEM OP DIT MOMENT AUB GEEN CONTACT MET ONS OP, want wij zorgen momenteel voor klanten met aankomende reizen. Als de officiële adviezen veranderen en je reis wordt beïnvloed, nemen wij direct contact met je op.

Wat gebeurt er als mijn boeking wordt geannuleerd vanwege een gebied dat in quarantaine gaat?

Mocht het officiële advies 'alles behalve essentiële reizen' ingetrokken worden en je reis wordt vervolgens geannuleerd, dan zullen wij of je reisorganisatie contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Als je een Secret Escapes pakketreis hebt geboekt, zullen wij contact met je opnemen om een alternatief, een optie tot uitstel of een volledige terugbetaling aan te bieden.

Hoe weet ik bij welke reisorganisatie ik heb geboekt?

Je reisaanbieder staat vermeld in je boekingsbevestiging. Dit is ofwel de naam van het hotel (als je een verblijf met alleen accommodatie hebt geboekt), de naam van de touroperator (als je een pakketreis van een derde partij hebt geboekt), of Secret Escapes (als je een pakketreis van Secret Escapes hebt geboekt).

Ik wil niet meer reizen. Kan ik mijn vakantie annuleren?

Als het niet officieel wordt afgeraden om naar je bestemming te reizen, zal je reis doorgaan zoals gepland en gelden onze normale voorwaarden voor eventuele wijzigingen of annuleringen. Als het reisadvies van Buitenlandse Zaken verandert en reizen wel wordt afgeraden, nemen wij of jouw reisaanbieder contact met je op om verdere mogelijkheden te bespreken.

Wat gebeurt er als een luchtvaartmaatschappij mijn vlucht annuleert?

Sommige luchtvaartmaatschappijen verminderen hun vluchttijden. Als je vlucht wordt beïnvloed, zullen wij of jouw reisaanbieder contact met je opnemen om de verdere mogelijkheden te bespreken.
Als je jouw vluchten niet hebt geboekt bij Secret Escapes, moet je de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt en je reisverzekering controleren, zodat je jouw rechten kent als je verhinderd bent om te reizen.

Wat als mijn hotel sluit en ik nergens kan blijven?

Als je hotel sluit vanwege COVID19, maar het hotel zich niet in een gebied bevindt waar het officiële advies is om niet te reizen, zullen wij of je reisaanbieder contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken en begeleiding te bieden.

Wat als het land dat ik wil bezoeken mensen uit Nederland en/of België de toegang weigert?

Mocht een land zijn toegangsplicht wijzigen en reizigers uit andere landen de toegang weigeren, dan nemen wij of je reisaanbieder contact met je op om alle mogelijkheden te bespreken.

Wat als het land dat ik van plan ben te bezoeken mij plotseling vraagt om extra documentatie (visa etc.)?

Wanneer een land zijn toelatingseisen wijzigt en om extra documentatie vraagt, nemen wij of je reisorganisatie contact met je op om je te adviseren over hoe je dit kunt doen.

Ik heb een hotel geboekt, maar geen vluchten, in een land dat onderworpen is aan de beperkingen van COVID-19. Wat zijn mijn opties?

Wanneer je alleen een hotel via Secret Escapes hebt geboekt, heb je een contract direct bij het hotel [en helaas kunnen wij dan geen restitutie aanbieden]. Wij raden je aan contact met het hotel op te nemen, omdat zij je misschien de mogelijkheid kunnen bieden om je verblijf opnieuw te boeken. Het kan ook zijn dat jouw reisverzekering de kosten van de annulering dekt.

HOUD ER REKENING MEE DAT ALS JE BOEKING WORDT BEÏNVLOED DOOR COVID-19, WIJ ZELF CONTACT MET JE OPNEMEN. JE HOEFT GEEN CONTACT MET ONS OP TE NEMEN.

Hoe werkt Secret Escapes?

Bij Secret Escapes vinden we dat het boeken van een vakantie leuk, plezierig en zonder stress moet zijn. Daarom hebben we besloten om een website te maken waarop alleen de beste selectie van hotels en vakanties wordt aangeboden, met exclusieve ledenprijzen.

Secret Escapes fungeert als een een boekingssite voor aanbiedingen van hotels en touroperators. Wij garanderen de beste online-prijzen tijdens de actieperiode. Ondanks dat je bij ons de laagste online-prijzen tijdens een aanbiedingsperiode zult vinden, kan het zijn dat de beschikbaarheid van de prijzen met de hoogste korting beperkt zijn.

Elke week hebben we nieuwe aanbiedingen die ongeveer tien dagen duren – de resterende looptijd van de aanbieding wordt altijd aangegeven. Omdat er tot wel 300 aanbiedingen op de website kunnen staan, sturen wij je regelmatig een korte update per e-mail zodat je altijd weet wat de nieuwste aanbiedingen zijn.

Waarom bij ons boeken?


Secret Escapes biedt exclusieve hotels en vakanties aan in binnen- en buitenland voor gegarandeerd de beste online-prijs zolang de actieperiode loopt.

Als lid van Secret Escapes kun je er zeker van zijn dat de prijzen exclusief zijn en nergens anders goedkoper worden aangeboden tijdens de actieperiode - je hoeft niet verder te kijken om zeker te weten dat je de beste prijs krijgt. We bieden geen hotelvouchers - je boekt de data van je reis en kunt vertrekken.

We proberen ervoor te zorgen dat onze leden de waarde van boeken bij Secret Escapes inzien. Al onze aanbiedingen worden zorgvuldig geselecteerd door een team van reisexperts en we proberen altijd kleine extra's voor leden te regelen, zoals een gratis upgrade, een wellnessbehandeling of speciale korting, welkomstgeschenk of een compleet diner - we doen er alles aan om jouw verblijf speciaal te maken.

Verkoopt Secret Escapes kortingsbonnen?

We verkopen geen hotelvouchers. We bieden onze leden de mogelijkheid om hotelnachten te boeken voor een exclusieve prijs die alleen voor onze leden beschikbaar is. Je hoeft dus geen voucher te verzilveren.

De laagsteprijsgarantie van Secret Escapes

Wat is de door Secret Escapes gegarandeerde prijs?

Ons team werkt er hard aan om alleen de allerbeste hotels en reizen te selecteren voor een prijs die beter is dan alle andere online-prijzen tijdens de actieperiode. Wij struinen continu het internet af om ervoor te zorgen dat je de laagst mogelijke tarieven krijgt. Je hoeft dus eigenlijk niet verder te kijken – wij garanderen dat onze exclusieve prijzen nergens anders overtroffen worden.

In het geval dat we toch een lagere prijs voor een van onze aanbiedingen vinden, dan wordt deze aanbieding onmiddellijk van de website gehaald. Ons team onderhandelt dan over een beter tarief of extra's voor onze leden (zoals een glas champagne bij aankomst, kamerupgrades of een driegangendiner), of de aanbieding wordt verwijderd.

Wat als ik dezelfde aanbieding ergens anders goedkoper vind?

Het is onze taak om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt - en gelukkig is het nog niet het geval geweest. Vind je toch elders online een lagere prijs voor exact dezelfde aanbieding, laat het dan ons weten door een e-mail te sturen naar klantenservice-travelbird@secretescapes.nl; dan verwijderen wij de aanbieding van onze website en gaan opnieuw met het hotel onderhandelen.

Hoe worden de prijzen en kortingen berekend?

Onze tijdelijke aanbiedingen worden verkocht voor prijzen die alleen beschikbaar zijn voor onze leden, goedkoper dan waar ook online. De beste prijs is gebaseerd op de hoogst mogelijke korting die je kunt krijgen voor een specifieke aanbieding. Meestal - maar niet altijd - is dit ook de laagste prijs voor deze aanbieding. Op een aantal data betaal je zelfs nog minder, maar er zijn slechts enkele data beschikbaar voor het allerlaagste tarief. De hoogste korting is van toepassing wanneer de actieperiode begint.

We maken de prijs pas bekend nadat we deze veelvuldig hebben gecontroleerd. Zodra een aanbieding op onze website wordt geplaatst, garanderen wij altijd dat de laagste prijs (de prijs bovenaan de website) geldt voor tenminste 10% van het totale aantal aangeboden reisdata voor de betreffende aanbieding.

Uiteraard is deze laagste prijs het populairst, en dus ook het snelst uitverkocht. Vandaar dat onze laagste prijzen na een aantal dagen iets hoger kunnen zijn. Dit gebeurt alleen als de laagste prijzen uitverkocht zijn. Wanneer dit gebeurt, wordt dit naast de prijs vermeld.

Lid worden van Secret Escapes


Wat krijg ik als ik lid word?


Wij bieden onze leden kortingen van tot 70% op zorgvuldig geselecteerde hotels en reizen. Tijdens de actieperiode bij Secret Escapes vind je voor deze aanbieding nergens anders online een betere prijs - dat is onze garantie.

Wie kan lid worden?

Iedereen!

Hoe vaak krijg ik e-mails van jullie?

We sturen elke zondag een e-mail met de beste nieuwe aanbiedingen, op maandag een overzicht van alle nieuwe deals en op vrijdag een overzicht van de bestlopende aanbiedingen, onze sterren van de week – zo hoef je nooit wat te missen. Je kunt in je eigen account zelf instellen welke e-mails je graag wil ontvangen.

Ook versturen we regelmatig een e-mail met Super Sales, aanbiedingen die zo goed zijn dat ze slechts korte tijd online staan (24 of 72 uur). 

Een aankoop doen


Waarom kan ik de prijzen niet zien?

Als de prijzen niet worden weergegeven, dan ben je waarschijnlijk nog niet ingelogd. Als je de prijzen in vreemde valuta weergegeven ziet, selecteer dan Nederland of België bij 'landinstelling' om de prijs in euro's te kunnen zien. Als je bent ingelogd en een aanbieding hebt geselecteerd die je aanspreekt, verschijnen rechts naast de foto's prijs en volledige informatie over de reis.

Hoe kan ik een hotel of reis boeken?

Je kunt bij ons een reis boeken net zoals bij elke andere website, of je kunt de beslissing nog even uitstellen door alvast voor €25 een optie te nemen op een bepaalde reisdatum.

Is mijn aanbetaling op een reisarrangement verzekerd?

Secret Escapes werkt alleen met zorgvuldig geselecteerde Nederlandse touroperators die lid zijn van SGR, of die een vergelijkbare verzekering tegen insolventie hebben. Daarom is er geen enkele reden om je zorgen te maken over je aanbetaling.

Wat is een optie?


Onze members kunnen op een bepaalde aanbieding een vrijblijvende optie nemen. Het organiseren van een reis kost immers tijd, zeker als je de reis samen met anderen plant. Wij begrijpen dat je niet altijd meteen een definitieve boeking kunt doen.

Voor wat meer bedenktijd kun je voor €25 een optie nemen op bepaalde reisdata zodat deze data niet door andere leden weggekaapt worden. Jouw optie is tot aan het einde van de actieperiode geldig. Als je de boeking alsnog binnen de actieperiode maakt, wordt het bedrag van de optie op het totaalbedrag in mindering gebracht. Mocht je toch niet boeken, dan is dat ook geen probleem – in dit geval wordt het volledige bedrag van de optie toegevoegd aan jouw Secret Escapes account.

Let op - een optie is geen aanbetaling van een boeking en is ook geen voltooide, complete of bevestigde boeking. Een optie is simpelweg om te voorkomen dat de door jou geselecteerde reisdata door andere leden worden geboekt terwijl jij de reis nog aan het plannen bent.

Helaas kan het voorkomen dat een hotel geen beschikbare kamers meer heeft op de door jou gewenste data; een hotel verkoopt zijn kamers immers ook elders, echter niet tegen de tarieven die wij aanbieden. Als dit het geval is wordt jouw optie automatisch geannuleerd en wordt jouw aanbetaling als tegoed in je Secret Escapes account opgeslagen. Wij informeren je hier meteen over. Zie onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

Wat zijn de boekingskosten?

Je betaalt per boeking een bedrag van €5 (€10 bij boekingen van meer dan €100) aan boekingskosten. Deze relatief lage toeslag zorgt ervoor dat onze aanbiedingen scherp geprijsd blijven en dat we gratis klantendienst kunnen blijven bieden. De boekingskosten worden op het overzicht van aanbiedingen en op elke aanbiedingspagina duidelijk gemaakt met een sterretje achter de prijs en uitleg onderaan de bladzijde, en is voordat je boekt in de kostenoverzicht vermeld. Bij de berekening van de aanbiedingsprijs en de kortingspercentage van de aanbieding worden deze boekingskosten niet meegenomen.


Facturen

Kan ik een factuur krijgen?


Secret Escapes fungeert uitsluitend als boekingssite tussen de klant en het hotel of de touroperator en kan dus alleen een factuur uitschrijven ter hoogte van de boekingskosten. Een btw-factuur kun je alleen direct van het hotel of de touroperator ontvangen. Wij proberen er bij de keuze van onze partners altijd voor te zorgen dat de betreffende hotels en touroperators inderdaad bereid zijn om klanten een factuur te geven. Omdat Secret Escapes voornamelijk een boekingssite is voor vakanties is dit voor alle betrokken bedrijven niet altijd mogelijk en in dit geval bemiddeling door Secret Escapes niet mogelijk.

Uitnodigingen en tegoeden

Hoe kan ik Secret Escapes met mijn vrienden delen?

Bij Secret Escapes houden we ervan als mensen elkaar tippen – sterker nog, we moedigen dit zelfs aan. Je ontvangt van ons gratis tegoed als de vrienden die je met jouw persoonlijke link hebt uitnodigd zich ook bij Secret Escapes aanmelden. €5 als vijf vrienden zich aanmelden, €25 bij 25 vrienden en €50 wanneer 50 vrienden van jouw link gebruik hebben gemaakt. Daarnaast ontvang je €25 tegoed voor iedere boeking die je vrienden bij Secret Escapes doen.

Wat gebeurt er als meerdere personen mij uitnodigen voor Secret Escapes, wie krijgt dan het tegoed van €25?

De persoon die het tegoed van €25 ontvangt, is degene op wiens link is geklikt.

Kan ik ook €25 contant krijgen voor het uitnodigen van vrienden?

Nee. Het tegoed van €25 kan alleen worden gebruikt op de website van Secret Escapes.

Onze aanbiedingen - de kleine lettertjes...

Wat is als klant mijn relatie met Secret Escapes zodra ik heb geboekt?

Secret Escapes fungeert als een reisagent, en wel een met ongelooflijk goede aanbiedingen. Zodra je als klant een boeking hebt gemaakt via Secret Escapes, dan ben je een overeenkomst aangegaan met het desbetreffende hotel of de aanbieder van de reis. Secret Escapes verkoopt het product van het hotel of de reisaanbieder en het is aan het hotel of de reisaanbieder om ervoor te zorgen dat de klant datgene krijgt waar hij of zij voor heeft betaald.

Waar komen jullie beoordelingen met sterren vandaan?

We selecteren de hotels en vakanties die we aanbieden zeer zorgvuldig. De sterren vormen een handige rangschikking van de accommodaties en reflecteren het niveau van het aangeboden hotel in het eigen land. Een vijfsterrenhotel in Londen kan anders ervaren worden dan een vijfsterrenhotel in Athene of Istanbul, maar we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de hotels die wij aanbieden onze eigen standaarden bereiken en zelfs overtreffen. Dit vinden we nog veel belangrijker dan een sterrenwaardering.

Ik ben niet tevreden met de voorgestelde vluchttijden. Kan ik deze veranderen?

Aanbiedingen inclusief vlucht verkopen wij namens een touroperator of reisaanbieder. Het is dan ook niet mogelijk om vluchttijden te veranderen en rechtstreeks alternatieven aan te bieden. Als je niet tevreden bent met de vooraf reeds gecommuniceerde vluchttijden, is het helaas niet mogelijk om hier iets aan te veranderen. Als de vluchttijden zijn veranderd nadat je een boeking hebt gemaakt, en deze tijden niet binnen de variabelen vallen die tijdens de boeking werden aangegeven, neem dan rechtstreeks contact op met de touroperator of reisaanbieder.

Mijn vakantie is inclusief vluchten - wanneer ontvang ik de precieze vluchttijden?

We streven er altijd naar om onze leden tijdens het boekingsproces van alle informatie te voorzien die ze voor hun reis nodig hebben. Als het een aanbieding met vervoer betreft - of het nu om vluchten, veerboten, cruiseschepen of treinen gaat - zullen we de meest recente reistijden weergegeven zoals die bij ons aangeleverd zijn door de touroperator.

Omdat we een reisagent zijn die namens touroperators optreedt, valt bepaling van de precieze reistijden buiten onze controle en afhankelijk van de algemene voorwaarden van de relevante touroperator. Je wordt in het geval van een aanbieding inclusief reis altijd in de 'Details en reisdata' teksten op onze website met een link verwezen naar deze algemene voorwaarden, en zullen we je van de ons bekende (verwachtte) reistijden op de hoogte stellen. Je krijgt de definitieve reistijden echter van de touroperator zelf, nadat de boeking door hen is bevestigd. De touroperators met wie wij samenwerken doen deze bevestiging op verschillende manieren, maar de definitieve rijstijden worden zeker nog door hen bevestigd.

Zie onze algemene voorwaarden voor meer informatie over reistijden.

Heb ik een reisverzekering nodig?

Wij raden aan om altijd een reisverzekering af te sluiten als je een vakantie boekt. Een reisverzekering is waarschijnlijk niet het meest spannende onderdeel van de vakantie, maar het is tegelijkertijd ook een van de belangrijkste zaken die ervoor zorgen dat jouw reis een succes wordt. Wij raden al onze leden aan om een reisverzekering af te sluiten - wat voor soort reis je ook boekt.

Ook raden wij altijd een uitgebreide polis aan zodat de verzekering tevens annulering, gezondheidszorg, familieomstandigheden, bagage, nalatigheid van partners en vele andere mogelijke problemen dekt. Neem altijd het zekere voor het onzekere!

Wat kan ik doen als ik tijdens mijn vakantie een klacht heb?

Als je ontevreden bent over (een bepaald onderdeel van) het hotel of de vakantie of wanneer je van mening bent dat jouw ervaring niet aan de verwachtingen voldeed - of het nu gaat om kamer, service, eten of hygiëne – maak dit allereerst kenbaar aan het hotelmanagement, de reisagent of aan de vertegenwoordiger van het hotel of resort. Zij zullen in staat zijn om meteen iets te doen aan de problemen. Wij ondersteunen zo goed als we kunnen om een goede oplossing te vinden.

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat een klant geheel ontevreden is met de aanbieding, of met de manier waarop wij hierover hebben gecommuniceerd. Nogmaals, informeer eerst het hotelmanagement, de reisagent of de vertegenwoordiger van het resort om snel tot een oplossing te kunnen komen. Wij stellen het echter op prijs als je ook contact met ons opneemt, via klantenservice-travelbird@secretescapes.nl. We helpen je graag om je luxe reis tot een plezierige ervaring te maken, maar in het geval er problemen zijn moeten wij dit wel weten. Jouw feedback is hiervoor erg belangrijk.

Als je problemen hebt met een vlucht – zoals vertragingen of annuleringen – neem dan rechtstreeks contact op met de reisagent (een telefoonnummer voor noodgevallen staat vermeld op de boekingsbevestiging).

Wat gebeurt er als mijn boeking wordt veranderd of geannuleerd?

Met uiterste nauwkeurigheid zorgen wij ervoor dat alle details, prijzen en informatie die wij communiceren correct zijn. Heel af en toe kan het voorkomen dat er een fout in een van onze aanbiedingen verbeterd moet worden - dit kan gebeuren voordat je boekt, of net erna. In geval we een verandering moeten doorvoeren nadat je een reis hebt geboekt, dan zullen we jou hierover, in lijn met onze algemene voorwaarden, zo spoedig mogelijk over informeren. Nogmaals, dit komt zeer weinig voor.

Heel zelden kan het voorkomen dat een touroperator of een hotel een boeking annuleert nadat deze al via onze website is aangeboden. Dat gaat geheel buiten ons om; het hotel of de touroperator kan de kamers of plaatsen wellicht al hebben uitverkocht zonder ons daarover in te lichten, wat er toe kan leiden dat de boeking niet uitgevoerd kan worden. Aangezien wij als reisagent opereren en jouw contract rechtstreeks met het hotel of de touroperator wordt afgesloten, zullen wij jou helpen om een restitutie te krijgen of om jouw reisdata te veranderen. Secret Escapes is niet verantwoordelijk voor eventuele kosten die zijn gemoeid met een annulering door de partner. Bijvoorbeeld als je een hotel hebt geboekt bij een partner in Spanje en direct daarna apart een vlucht boekt, om pas daarna van het hotel te vernemen dat de boeking niet gehonoreerd kan worden. Dit is een van de redenen waarom we je aanraden om altijd een goede reisverzekering af te sluiten.

Voor meer informatie over veranderingen en annuleringen verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.