Noorderlicht & ijsbergen vanuit feeëriek Reykjavík

Reykjavík, IJsland: CenterHotel Arnarhvoll

Uniek

Alleen bij ons te boeken

Inclusief vluchten Inclusief vluchten

De perfecte vakantie.

Noorderlicht

CenterHotel Arnarhvoll, Reykjavík

CenterHotel Arnarhvoll, Reykjavík

CenterHotel Arnarhvoll, Reykjavík

CenterHotel Arnarhvoll, Reykjavík

CenterHotel Arnarhvoll, Reykjavík

Reykjavík

Golden Circle

Golden Circle

Blue Lagoon

Glacial Lagoon

Avontuurlijke excursies in Zuid-IJsland

Stel je eens voor, een horizon gevuld met ongekende landschappen, talloze paarden van het bekende IJslandse ras en kleurrijke vissersdorpjes. Een enkele weg dwaalt langs tientallen baaien waar de zon langzaam in zee zakt en brengt je uiteindelijk naar het sprookjesachtige Reykjavik. Omringd door watervallen, geisers, ijsmassa’s en machtige vulkanen ervaar je in de noordelijkste hoofdstad van Europa een vertederend dorpsgevoel. De ruige IJslanders hebben hier een bijzondere architectuur neergezet.

Ga ook zeker op ontdekkingstocht. Stoom lekker weg in de Blue Lagoon warmwaterbronnen, test je hoogtevrees bij de diepe kloven van Thingvellir of trotseer de woeste golven op zoek naar een glimp van een reusachtige walvis. IJsland is de speeltuin van Moeder Natuur en dat blijkt ook weer op de gitzwarte lavastranden in het zuiden van dit verbazingwekkende eiland. Tijdens je verblijf is het luxe CenterHotel Arnarhvoll je uitvalsbasis. Hier kom je na een dag wildernis en avontuur weer helemaal bij zinnen met een ontspannende zit in de jacuzzi, geniet je in het restaurant van Europese specialiteiten en kijk je uit over de uitgestrekte zee.

Excursies:
Noorderlicht Cruise
Ga op zee op zoek naar hét natuurspektakel van IJsland. In het donker trek je eropuit om een glimp op te vangen van het bijzondere noorderlicht. Soms slechts een kleine flits, soms een hele show, en zelfs als Moeder Natuur je in de steek laat blijft de sterrenhemel onvergetelijk!

Golden Circle en Secret Lagoon Tour
Tijdens deze dagexcursie begin je in het nationale park Thingvellir, gelegen in een slenkdal ontstaan door het uit elkaar schuiven van de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen, waar je een groot meer, indrukwekkende rotsen en leuke dorpjes tegenkomt. Vervolgens bezoek je de warmwaterbronnen Geysir en de machtige waterval Gullfoss. Ook inbegrepen is een bezoek aan de door mist omgeven geothermale bronnen van het dorpje Fludir, ook wel bekend als Secret Lagoon.

Optionele excursies:
Blue Lagoon Tour
Ontspannen in de Blue Lagoon. Het blauwe, soms groene water is geothermisch verwarmd zeewater en bestaat uit silica, algen en mineralen. Vergeet geen masker te nemen en een drankje te drinken. Boek snel de excursie (let op: exclusief entreegelden, incl. transfers) en zie het met je eigen ogen. Let op: wij raden aan om vroeg van tevoren je entreeticket te boeken. Op locatie is het erg druk en vaak voor die dag al uitverkocht.

South Coast Classic
Tijdens deze dagexcursie reis je naar de zuidkust van IJsland. Hier vind je spectaculaire watervallen, imposante canyons en uitgestrekte stranden met vulkanisch zand.

Whale Watching excursie
Bevaar de ruige oceaan en ga op zoek naar walvissen! Tijdens deze avontuurlijke boottocht spot je niet alleen nog veel meer andere vissen, maar heb je ook een magisch uitzicht op de kust van IJsland.

Glacial Lagoon
Met haar kolossale, oeroude ijsbergen die zich losbreken van de Vatnajökull-gletsjer is dit één van de natuurwonderen van IJsland die je gezien moet hebben. Aanschouw de imposante ijsschotsen en wervelende watervallen. Onderweg kun je ook vulkanen, dramatische rotspartijen, uitgestrekte kustlijnen en gigantische gletsjers zien.

Goed om te weten
Houd er rekening mee dat het Noorderlicht een natuurfenomeen is en hierdoor niet gegarandeerd kan worden dat het tijdens de reis te zien zal zijn. De Walvis spotten-excursie vertrekt vanuit de oude haven nabij het kantoor van Elding Adventure at Sea. Vanaf het hotel ben je binnen 5 min. met de taxi, of 12 min. lopen bij het opstappunt. Voor de Golden Circle, South Coast, Blue Lagoon en Noorderlicht excursies word je opgehaald bij het hotel. Vergeet je oortjes niet mee te nemen voor de Nederlandse audio tours bij de Noorderlicht, Golden Circle en South Coast excursies.

Zie de algemene voorwaarden en onze FAQ voor meer informatie.