Roadtrip door het wondere zuiden: Napels & Amalfikust

Italië: Napels, Sorento, Salerno & Paestum

Uniek

Alleen bij ons te boeken

Nu aanbetalen Nu aanbetalen

Betaal nu aan, en de rest later

Inclusief vluchten Inclusief vluchten

De perfecte vakantie.

Sorrento

Esplanade Boutique Hotel, Paestum

Route van de reis (c) Map created by TravellersPoint

Grand Hotel Capodimonte, Napels

Grand Hotel Capodimonte, Napels

Grand Hotel Capodimonte, Napels

Napels

Napels

Hotel Alpha, Sorrento

Hotel Alpha, Sorrento

Hotel Alpha, Sorrento

Sorrento

Hotel Novotel Salerno Est Arechi, Salerno

Hotel Novotel Salerno Est Arechi, Salerno

Hotel Novotel Salerno Est Arechi, Salerno

Salerno

Salerno

Esplanade Boutique Hotel, Paestum

Esplanade Boutique Hotel, Paestum

Esplanade Boutique Hotel, Paestum

Paestum

Sorrento

Van het sierlijke historische Napels naar de natuurpracht van Mount Vesuvius en de filmisch mooie Amalfikust

Dag 1: Amsterdam/Eindhoven/Brussel Charleroi - Napels
Je komt aan in Napels, haalt de huurauto op op de luchthaven en rijd naar het Grand Hotel Capodimonte waar je 2 nachten verblijft. Verken vandaag de sierlijke steegjes, flaneer over de Lungomare promenade aan het water en bewonder van ver al de Mount Vesuvius. Hoogtepunt van de wandeling is het historische pareltje Castel Ovo. Wil je letterlijk de geschiedenis induiken? Breng dan een bezoekje aan de catacomben of het prachtige Santa Chiara klooster met haar kleurrijke tegeltjes en fresco’s. De kleurrijke wijk Santa Lucia loopt over van de pittoreske huisjes, lokale winkeltjes en restaurants. ‘s Avonds kun je goddelijk genieten van echte Napolitaanse pizza bij L'Antica Pizzeria da Michele.

Dag 2: Napels
Een bezoek aan Pompeii mag zeker niet op je lijstje ontbreken. Zodra je deze stad binnenwandelt lijkt het alsof je met een teletijdmachine in een ander tijdperk bent beland. Loop langs de eeuwenoude ruïnes in de schaduw van de Mount Vesuvius en krijg een glimps van het oude Romeinse rijk. Wil je de Mount Vesuvius van dichtbij zijn? Rijd naar Vesuvius National Park voor een adembenemend uitzicht dat je eeuwig bij zal blijven.

Dag 3: Napels - Sorrento (ca. 48.7 km)

Vandaag rijd je naar het hemels mooie Sorrento, een schattig kustdorpje vol culinaire troeven. Bezoek de pittoreske Old Town en Piazza Tasso. Daar kun je meteen een hapje eten bij een van de talrijke culinaire trekpleisters. Een gouden tip: Ristorante Tasso. Wandel naar de kleurrijke haventjes Marina Grande and Marina Piccola om te genieten van een magische zonsondergang. Je verblijft 1 nacht in Hotel Alpha.

Dag 4: Sorrento - Salerno (ca. 55 km)
Loop langs de prachtige gebouwen Basilica of Sant'Antonino en het klooster van San Francesco. Bij die laatste ligt ook een idyllisch parkje, Villa Comunale, vanwaar je een denderend uitzicht hebt. Liefhebbers van kunst kunnen een bezoekje brengen aan het museum voor beeldende kunst, Correale di Terranova Museum. Je smaakpapillen laten tintelen doe je bij het sprookjesachtige restaurant met een tuin vol citroenbomen, 'O Parrucchiano. Daar geniet je van goddelijke Cannelloni. Vertrek ‘s avonds naar je volgende dromerige kustplaats: Salerno. Daar verblijf je 2 nachten in Hotel Novotel Salerno Est Arechi.

Dag 5: Salerno
Bezoek ‘s ochtends de flamboyante Salerno kathedraal uit de 11e eeuw en ga even ontspannen in de weelderige stadstuin Villa Comunale di Salerno – vol exotische bomen, planten en standbeelden. Bezoek na de middag het imposante Forte La Carnale en bekijk een van de lopende tentoonstellingen of eet een hapje bij het restaurant dat aan de ruïnes ligt.

Dag 6: Salerno - Paestum
De volgende halte van de roadtrip is het historische stadje Paestum. Het stadje staat bekend om de talrijke ruïnes uit de Griekse en Romeinse oudheid. Bezoek de Tempel van Hera en de Tempel van Athena, die grote gelijkenissen hebben met het Parthenon in Griekenland. Je verblijft 2 nachten in het Esplanade Boutique Hotel.

Dag 7: Paestum

Zin om de lokale cuisine echt beter te leren kennen? Onderneem dan een gastronomische dagtrip naar een nabijgelegen boerderij uit 1900 en proef van lokale producten, zoals overheerlijke buffelmozzarella en wijn. Om je reis in alle luxe en genot af te sluiten kun je nog even genieten op het privéstrand van het hotel of bij het zwembad middenin de subtropische tuin.

Dag 8: Paestum - Napels - Amsterdam/Eindhoven/Brussel Charleroi
Vandaag loopt je autoreis langs de Amalfikust op zijn einde. Je rijdt terug naar de luchthaven van Napels en levert vervolgens de huurauto weer in.

De bovenstaande reisbeschrijving is van toepassing op de aanbieding met 7 nachten. De hotels en het aantal nachten staan vast, maar je bepaalt zelf hoe je de tijd op de bestemmingen invult.

Nog even bedenktijd?

Neem voor slechts € 25 een optie op de gewenste reisdata.

  • Voor € 25 neem je een optie op jouw reisdatum of -data, totdat onze aanbieding verloopt.
  • Wanneer je besluit tot aanschaf over te gaan, wordt het geld in mindering gebracht op het totaalbedrag. Zo niet, dan wordt het geld als tegoed aan je Secret Escapes-account toegevoegd.

Belangrijk! Dit is geen aanbetaling, complete of gegarandeerde boeking. Een optie zorgt er alleen voor dat tijdens de bedenktijd niemand anders de aanbieding wegkaapt. Secret Escapes is niet aansprakelijk voor ontstane kosten in het geval dat de gewenste data niet beschikbaar zijn en je reservering opgeheven wordt.

Zie de algemene voorwaarden en onze FAQ voor meer informatie.

Wat is een aanbetaling?

Uw niet-terugvorderbare aanbetaling aan Secret Escapes verzekert u van uw reis, waarna u later – maar wel voor uw vertrek – de rest van het bedrag direct aan de reisaanbieder overmaakt, zoals in de aanbieding is gecommuniceerd.

We hebben aanbiedingen die alleen op aanbetaling geboekt kunnen worden, zodat we onze leden toegang kunnen geven tot nog meer geweldige reizen, en omdat we weten dat het plannen en betalen van een reis even kan duren.

Zie voor meer informatie, onze FAQ pagina.