Sorry, deze aanbieding is verlopen

 • Accommodatie inclusief

Vesting Bourtange met bezoek musea

 • Weekend weg
 • Bourtange
Voor € 99,00
 • per persoon nu
 • gebaseerd op 2 personen
Misschien vind je dit ook leuk?
Dit was de aanbieding

Verblijf 3 dagen in Hotel Vesting Bourtange in dit unieke dorp in Groningen inclusief ontbijt, 1x driegangendiner en ticket voor musea in de vesting!

Wanneer je door de toegangspoort van de historische vesting Bourtange stapt, weet je genoeg: dit wordt een verblijf om nooit meer te vergeten! Drie dagen verblijf je in een hotel in het centrum van dit unieke dorp, dat de sfeer ademt van een openluchtmuseum. Om je verblijf compleet te maken krijg je een ticket waarmee je de musea van de vesting kunt bezoeken en leer je meer over wat er zich hier allemaal heeft afgespeeld. Na een dag vol indrukken kom je 'thuis' in het hotel, waar op een avond een diner voor je klaarstaat. Op naar Groningen!

Deze aanbieding is inclusief:
 • 2 nachten in Hotel Vesting Bourtange
 • Dagelijks ontbijt
 • 1x driegangendiner
 • Toegang tot de 6 musea van Vesting Bourtange
 • Gebruik van wifi
 • Parkeren
Vesting Bourtange

Het bovenaanzicht van het Groningse Bourtange zegt eigenlijk al genoeg: dit is geen normaal dorp! Dit unieke historische verdedigingswerk, vlak bij de Duitse grens, werd in 1580 aangelegd in opdracht van Willem van Oranje en vormde tussen 1593 en 1851 een belangrijke vesting. Nu, eeuwen later, proef je er nog steeds de sfeer en romantiek van toen. Op het centrale marktplein met eeuwenoude lindebomen, bij de oude vestingmolen maar ook in de zes musea. Daarnaast vind je er winkels, restaurants en een hotel. Laat dát nu net jouw onderkomen zijn voor de komende drie dagen!

Hotel Vesting Bourtange

 • Hotel
 • Bourtange, Nederland
hotel

Met een ligging midden in het centrum van de vesting Bourtange moet een verblijf in dit hotel wel een bijzondere ervaring zijn. Naast twaalf sfeervolle kamers beschikt de accommodatie over een stijlvol ingerichte ontbijtzaal 'De Gasterije' waar je iedere ochtend geniet van een heerlijk ontbijt. Ook bevinden zich in de vesting een à-la-carte-restaurant, een café, een klein kruidenierswinkeltje en een aantal souvenirwinkels. In het informatiecentrum vind je daarnaast een bank, postkantoor en informatie over de omgeving. Kortom, alleen al in het vestingdorp is er genoeg te zien, te doen en te beleven!

 • facility icon
 • facility icon
 • facility icon
 • +-1
Lees meer
room

Comfort kamer

2 volwassenen per kamer

Je overnacht in een van twaalf kamers die gelegen zijn in de voormalige Soldatenbarakken en het koetshuis in het centrum van de vesting Bourtange. Hier waan je je drie eeuwen terug in de tijd en laat je de sfeer en romantiek herleven. De kamers zijn ruim en stijlvol ingericht en beschikken over moderne sanitaire voorzieningen, een bad en/of douche, een zithoek en een televisie. Sommige kamers zijn, in plaats van normale bedden, voorzien van een bedstee. Maar maak je geen zorgen, je hoeft niet zittend te slapen zoals dat vroeger het geval was! De bedden hebben een normaal formaat en zijn voorzien van een houten voorwand.

Musea van Bourtange

Een verblijf in Bourtange is niet compleet zonder de musea van de vestingstad te bezoeken. Daarom is een ticket voor de verschillende musea inclusief!

 • In Terra Mora staat de relatie tussen het moor (moeras)en de vesting centraal. Wat is de cultuur en natuurhistorische waarde van de vesting en het omringende natuurgebied? Leuk voor jong en oud!
 • De barakken in de vestingstad boden ooit onderdak aan de gelegerde soldaten. Eén van die barakken is nu ingericht als soldatenverblijf anno 1742, zodat je kunt zien hoe zij toen leefden. Ook vind je bij Museum de Baracquen het museum voor Bourtanger vestingvondsten. Verschillende oude gebruiksvoorwerpen die bij de reconstructie van de vesting werden gevonden, hebben hier een plaats gekregen.
 • De Kapiteinswoning is een van de meest pittoreske panden van de vesting. Deze in 1661 gebouwde officierswoning vormt tegenwoordig de helft van het vroegere 'Capiteynslogement', naast het convooimeestershuis. In de woning vind je nog de oorspronkelijke 17e eeuwse schouw en plavuizenvloeren. In het gerestaureerde deel is een fraaie stijlkamer ingericht en de voormalige keuken is ingericht als permanente expositieruimte. In de Kapiteinswoning krijg je echt een inkijkje in het leven in de vroegere vesting.
 • De voormalige synagoge is gelegen in de Batterijenstraat en dateert uit 1842. Tot de Tweede Wereldoorlog was het het gebedshuis voor de in Bourtange woonachtige joden. Bijna alle Joodse inwoners van Bourtange werden tijdens de oorlog gedeporteerd en slechts vijf van hen keerden terug. Het gerestaureerde gebouw is de enige goed bewaard gebleven synagoge langs de Nederlands-Duitse grens. Het is nu ingericht als synagogaal museum waar je onder meer oude voorwerpen en foto's vindt.
 • In het gebouw De Dagen van Roem wordt een film gedraaid over het verhaal van de opbouw van de vesting, het verval in de 19e eeuw en de reconstructie in de tweede helft van de 20e eeuw.
 • Waar het Nieuwe Kruithuis vroeger een opslagplaats was voor 45.000 pond kruit, is het vandaag de dag een museum. Je vindt er een levensgroot sculptuur van Moeder Aarde van viltkunstenares Agnes Spruit.
calendar illustration
Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze aanbieding
Exclusief
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 20,00
 • Toeristenbelasting € 1,50 p.p.p.n.
 • Drankjes bij het diner
Aanvullende informatie
Partnervoorwaarden

TravelBird fungeert als reisagent voor Hotel Vesting Bourtange. Je komt tot een directe overeenkomst met Hotel Vesting Bourtange. De TravelBird Algemene Voorwaarden (ANVR-Boekingsvoorwaarden) en de (reis)voorwaarden van onze partner zijn van toepassing op deze aanbieding. Het volledige bedrag (exclusief boekingskosten) is restitueerbaar indien de boeking wordt geannuleerd tot 1 dag voor de reisdatum. Terugbetaling is niet mogelijk na deze periode.

Bezetting

Minimaal en maximaal 2 volwassenen per kamer

Eenpersoonstoeslag

N.v.t., je dient voor 2 volwassenen te boeken

Kinderkorting

N.v.t.

Huisdieren

Niet toegestaan

Toegankelijkheid

Het hotel is niet rolstoeltoegankelijk

Museumticket

Je museumticket ligt voor je klaar in het hotel

Openingstijden musea

Februari en maart: alleen geopend op zaterdag en zondag van 11:00 tot 16:00 uur
Vanaf 1 april: dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur

Restaurant

De keuken sluit op maandag en dinsdag op 19:00 uur en van woensdag t/m zondag om 20:00 uur

Locatie

Vlak bij de Duitse grens, in het Groningse Westerwolde, ligt Vesting Bourtange. In het centrum van dit historische vestingdorp bevindt zich het hotel. De receptie vind je in het informatiecentrum van de vesting. Vanaf Utrecht bedraagt de afstand 219 km.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter