Sorry, deze aanbieding is verlopen

Zeilen op het IJsselmeer of de Waddenzee

Cruise Enkhuizen

per persoon nu € 259,00
gebaseerd op 2 personen
Misschien vind je dit ook leuk?
Dit was de aanbieding

Weekend uitwaaien aan boord van een traditioneel zeilschip incl. 2 nachten in een tweepersoonshut, volpension verzorging & begeleiding van ervaren bemanning

Scheep in voor een nautisch weekendje weg! Vanuit Enkhuizen of Harlingen zeil je een weekend lang mee op een prachtig traditioneel zeilschip waarbij je de wateren van het IJsselmeer, het Markermeer of de Waddenzee verkent. Onderweg mag je zelf meezeilen en staan ontbijt, lunch en diner voor je klaar. Geniet van deze heerlijk ontspannende zeiltocht en kom thuis met een koffer vol reisverhalen.

Deze aanbieding is inclusief:
 • 2 nachten aan boord van een traditioneel zeilschip met bemanning
 • Verblijf in een tweepersoonshut met stapelbed
 • Gebruik van gedeelde sanitaire voorzieningen
 • Volpension verzorging (ontbijt, lunch en diner)
 • Koffie en thee tijdens de maaltijden (kraanwater onbeperkt)
 • Beddengoed (bedden zijn opgemaakt incl. dekbedden)
 • Eindschoonmaak
 • Brug- en havengelden, brandstofkosten en toeristenbelasting
Zeilen over het IJsselmeer & Waddenzee, geen dag is hetzelfde!

Stap aan boord van het zeilschip en ervaar zelf hoe veelzijdig het leven op het water is! Zo overvalt je enerzijds het ultieme vakantiegevoel tijdens een zeiltocht met ondergaande zon op een prachtige zomeravond, maar levert een dag kruisen en flink werken aan boord je anderzijds weer dat echte zeemansgevoel! 's Middags is er dan ook nog eens tijd om te wandelen, fietsen of winkelen in één van de gezellige havenstadjes. Deze trip biedt je een complete belevenis.

De schipper kent alle mooie plekken in de omgeving en doet zijn uiterste best een mooi gevarieerd programma samen te stellen met het reisgezelschap. De definitieve route is afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden. Hoeveel uren per dag gezeild wordt, hangt af van de wensen van de groep.

 1. Dag 1: Vrijdag

  Vanaf 20:00 uur ben je van harte welkom aan boord van het zeilschip. Je maakt kennis met de bemanning en de andere gasten en bekijkt de hut waar je de komende twee nachten slaapt. Je bed ligt al opgemaakt en wel voor je klaar! Je mag aan boord blijven maar indien je wilt kun je 's avonds de stad nog in om wat rond te wandelen of een gezellig café te bezoeken.

 2. Dag 2: Zaterdag

  Na het ontbijt krijg je uitleg over het zeilen. De bemanning bespreekt de verschillende routes en welke mogelijkheden er zijn. Oefen verschillende knopen en leer de verschillende zeilen kennen. Zodra alles duidelijk is, worden de taken verdeeld en vaar je de haven uit. De schipper staat aan het roer, maar op de zeilschepen is er voor iedereen wel iets te doen. Als de zeilen eenmaal gehesen zijn en het schip op koers ligt, kun je lekker je eigen ding gaan doen. Heb je nog een goed boek liggen waar je maar niet aan toe komt? Houd je van spelletjes? Neem het gerust allemaal mee! Of doezel in slaap op het dek. Maar let op: er is onderweg van alles te zien: vogelzwermen, mooie kustlijnen, andere schepen of juist alleen maar water.

  Onderweg wordt de lunch geserveerd. Aan het einde van de middag wordt in een haven afgemeerd en heb je de mogelijkheid er zelf op uit te gaan. Bezoek het sfeervolle havenstadje, pak een terrasje, maak een wandeling of fietstocht. 's Avonds staat er een warme maaltijd voor je klaar en eet je samen aan boord. Na het eten heb je de gelegenheid je tijd zelf in te delen en eventueel van boord te gaan om je avond aan de wal door te brengen.

 3. Dag 3: Zondag

  Vandaag zeil je terug naar Enkhuizen of Harlingen en ga je rond 17:00 uur weer van boord. Uiteraard kun je ook op de terugweg weer meehelpen met zeilen of heerlijk relaxen.

Exclusief
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 20,00
 • Activiteiten en excursies aan land
 • Overige dranken
 • Handdoeken
Betaling

Boek je minimaal 49 dagen voor vertrek? Dan is het mogelijk om in termijnen te betalen. De eerste termijn zal 35% van het totaalbedrag plus de boekingskosten en de eventuele kosten van de annuleringsverzekering zijn.

Aanvullende informatie
Voorwaarden

TravelBird treedt op als verantwoordelijke touroperator. De TravelBird Algemene Voorwaarden (ANVR-Reisvoorwaarden en de aanvullende reisvoorwaarden) zijn van toepassing op deze boeking. Zie artikel 7 van de aanvullende reisvoorwaarden voor onze annuleringsvoorwaarden.

Bezetting

Max. 2 volwassenen per hut

Eenpersoonstoeslag

100%

Kinderkorting

N.v.t.

Babybed

Niet mogelijk in de hut

Toegankelijkheid

Het schip is niet rolstoeltoegankelijk

Huisdieren

Niet toegestaan

Wifi

Soms beschikbaar, afhankelijk van locatie

Parkeren

Enkhuizen: gratis achter het treinstation
Harlingen: tot € 5,- per dag (meerdere locaties binnen een straal van 1000 meter)

Zeilervaring

Niet nodig

Vaargarantie

100%

Reisinformatie

Uiterlijk 2 weken voor afvaart wordt de laatste informatie gestuurd

Bij de reisinformatie ontvang je het telefoonnummer van de schipper en een plattegrond van de vertrekhaven, zodat je het schip gemakkelijk kunt vinden. Hierop staan ook de parkeermogelijkheden vermeld

Maaltijden

Ontbijt: Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten met vleeswaren, kaas en zoet beleg, koffie, thee en melk

Lunch: De lunch is gelijk aan het ontbijt, aangevuld met iets extra's zoals soep of salade. Aan boord is fruit aanwezig. Tussendoor wordt regelmatig voor iets lekkers gezorgd, zoals koekjes of borrelhapjes

Avondeten: Zaterdagavond wordt een warme maaltijd (twee gangen) geserveerd

Drinken

Tijdens de maaltijden en als tussendoor zijn koffie en thee beschikbaar. Kraanwater is gedurende de hele dag verkrijgbaar. Overige dranken (zoals wijn, bier, mineraalwater en diverse frisdranken) zijn aan boord te koop en dienen aan het einde van de zeilreis bij de schipper betaald te worden. Het is niet toegestaan om zelf te drinken mee te nemen