• Accommodatie inclusief

Transsiberië Express: Rusland - Mongolië - China

 • Rondreis
 • 16 nachten
 • China, Rusland, Mongolië
11 beoordelingen
Vanaf € 1.939,00
 • per persoon vanaf
 • gebaseerd op 2 personen
Al 33 keer geboekt

Doorkruis Rusland, Mongolië en China tijdens deze indrukwekkende treinreis inclusief 16 nachten in verschillende accommodaties en in de trein, transfers, heen- en terugvlucht

Een reis langs de indrukwekkende Prokovkathedraal in het dynamische Moskou, de unieke mix van traditioneel en modern in Mongolië en het Plein van de Hemelse Vrede in Peking. Maak van je droom werkelijkheid en stap aan boord van de Transsiberië Express voor een onvergetelijke treinreis! Ontdek het statige Rusland, trotseer de Siberische kou, bewonder het zuivere water van het Baikalmeer, ervaar het pure nomadenbestaan tijdens een overnachting in een yurt en dompel je onder in het bruisende stadsleven van Peking. 8000 kilometer, 7 tijdszones, 3 fascinerende landen en 16 overnachtingen inclusief transfers en retourvlucht… Ga jij het avontuur aan?

Deze aanbieding is inclusief:
 • 2 nachten in Izmailovo Gamma/Delta Hotel in Moskou met ontbijt
 • 1 nacht in een pension/chalet in Litsvanka/Baikalmeer met ontbijt
 • 1 nacht in een pension in Irkutsk met ontbijt
 • 1 nacht in een yurt in het Terelj Nationaal Park in Gorkhi o.b.v. volpension
 • 1 nacht in het J Hotel in Ulaanbaatar
 • 3 nachten in het Ping An Fu Hotel in Peking met ontbijt
 • 7 nachten in een 2e klas vierpersoonscabine in de trein
 • Privétransfers tussen vliegvelden, accommodaties en treinstations (m.u.v. transfer naar het Baikalmeer, dan reis je met een Russische bus: een Machrutka)
 • Directe heenvlucht van Amsterdam naar Moskou met KLM
 • Directe terugvlucht van Peking naar Amsterdam met KLM
 • 1x 23 kg ruimbagage en 1x 10 kg handbagage (max. 55x25x35 cm) p.p.
Optioneel bij te boeken
 • Excursiepakket (min. 2 personen)
 • Excursiepakket (1 persoon)
De treinreis van je leven!

Niet voor niets staat de Transsiberië Express bekend als ‘de koning van alle treinreizen’. Tijdens de ruim 9000 kilometer die het spoor telt zie je een heel continent aan je voorbijtrekken, maak je kennis met verschillende culturen en doorkruis je het ene na het andere adembenemende landschap. Het plan voor ’s werelds langste spoorlijn werd in 1891 bedacht door tsaar Alexander III die Moskou wilde verbinden met Vladivostok. Inmiddels kent de spoorlijn verschillende routes, waarvan de Transmongolië Express (die van Moskou naar Peking rijdt - zo'n 8000 km) misschien wel het speciaalst is dankzij haar route dwars door de uitgestrekte Gobiwoestijn in Mongolië én langs delen van de Chinese Muur. Een onvergetelijke ervaring!

 1. Dag 1 & 2: Van Amsterdam naar Moskou

  Vanuit Amsterdam vlieg je in ruim drie uur naar de hoofdstad van Rusland, Moskou. Daar aangekomen word je per transfer naar je eerste hotel gebracht. Het kloppend hart van Rusland dat tevens de grootste metropool van Europa is, is de eerste stad die je ontdekt. De stad met maar liefst 12 miljoen inwoners is er een van scherpe tegenstellingen en een roerig verleden. Beleef de historie op het beroemde Rode Plein, laat je betoveren door de pronkende gouden torens en imposante façades van het Kremlin en de felgekleurde koepels van de Prokovkathedraal. Dompel je onder in de cultuur van de Moskovieten en bezoek een van de vele galerieën waar kunst en foto's geëxposeerd worden of ga naar een van de winkelcentra, waar je je naast luxe merken ook verwondert over de architectuur. Tip: neem zo nu en dan eens de metro, niet alleen omdat de stad enorm groot is, maar ook omdat elk station een kunstwerk op zich is! Heb je het excursiepakket bijgeboekt, dan is een 4 uur durende stadstour inclusief.

  Izmailovo Gamma of Delta Hotel of vergelijkbaar

  • Hotel
  • Moskou, Rusland

  Je verblijft op 3,5 kilometer van het kleurrijke Izmailovopark en op 2 minuutjes wandelen van het metrostation Partizanskava. Dit hotel beschikt over een sauna, een ontspanningsruimte en verscheidene restaurants die gespecialiseerd zijn in de Russische, Europese en Aziatische keuken. De kamers zijn voorzien van een klassiek interieur, een satelliet-tv, een bureau en een badkamer. Je kunt tevens gebruikmaken van wifi in het gehele gebouw.

  Lees meer
 2. Dag 3 - 6: Trein Moskou - Irkutsk

  Vandaag begint de langverwachte treinreis dan écht! Om 11:50 uur word je bij het hotel opgehaald en naar het station gebracht, waar om 13:50 de trein vertrekt. Stap op tijd in, leun lekker achterover en bereid je voor op vier dagen waarin je dwars door het eindeloze en immense Russische landschap reist. Langzaam lijkt het alsof je de bewoonde wereld steeds verder achter je laat, maar onderweg passeer je toch enkele steden die dankzij de spoorlijn groot zijn geworden. En er is meer: in de maar liefst 5185 kilometer die wordt afgelegd naar Irkutsk passeer je vijf tijdzones, machtige rivieren, uitlopers van de Oeral, oneindige graslanden, de ruige taiga van Siberië, kleine dorpjes en eindeloze berkenbossen. Reken maar dat je je ogen uit zult kijken! Per dag stopt de trein gemiddeld 4 tot 10 keer (variërend van 2 tot 20 minuten per stop), op de perrons kun je even de benen strekken, iets kopen bij de stationskiosken of bij de lokale bevolking. Ook in de trein zelf is eten te koop. Je brengt vier nachten door in een 2e klas vierpersoonscabine.

 3. Dag 7 & 8: Irkutsk & Baikalmeer

  Na vier dagen langs afwisselende landschappen te hebben gereden, arriveert de trein 's ochtends in Irkutsk. Voor veel Russen is deze stad een van hun favoriete vakantiebestemmingen. Niet voor niets wordt de stad ‘de parel van Siberië’ genoemd, het centrum kent veel architectonische pracht waaronder de traditionele Russische houten huizen die versierd zijn met houtsnijwerk in de zogenaamde Siberische barokke stijl. Ook het nabijgelegen Baikalmeer draagt bij aan de populariteit van de plaats. Dit diepste meer ter wereld bevat 20% van ’s werelds zoetwatervoorraden en in het adembenemende landschap rond het meer leven meer dan 2500 dier- en plantensoorten waarvan driekwart nergens anders in de wereld voorkomt. Het water is bovendien zo zuiver dat je op sommige plaatsen tot wel veertig meter diep kunt kijken! Je verblijft één nacht in een pension in Litsvanka, vlak bij het Baikalmeer, met ontbijt en één nacht in een pension in Irkutsk met ontbijt waar je per transfer naartoe wordt gebracht.

 4. Dag 9 & 10: Trein Irkutsk - Ulaanbaatar

  Na het ontbijt heb je de tijd om Irkutsk op eigen houtje te verkennen. Indien je het excursiepakket hebt bijgeboekt, staat er een rondleiding van 3,5 uur door de stad op de planning. 's Avonds staat de tweede etappe van de treinreis op het programma: van Irkutsk naar Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. De Transsiberië Express maakt plaats voor de Transmongolië Express (pick up hotel: 20:50 uur, vertrek trein: 21:50 uur) die je leidt door een steeds mooier wordend landschap. De bossen maken plaats voor grasvlakten die doorkruist worden door glinsterende rivieren. Ook nemen we definitief afscheid van de Russische houten huisjes met hun vrolijk gekleurde kozijnen, Mongolië kent een nomadische levensstijl en het zal niet lang duren voordat je de eerste traditionele yurt (ook wel ‘ger’) spot. Je brengt twee nachten door in de trein.

 5. Dag 11: Gorkhi-Terelj Nationaal Park (nabij Ulaanbaatar)

  's Ochtends vroeg kom je aan in Ulaanbaatar waar je direct naar het Terelj Nationaal Park gebracht wordt. Het blijft namelijk niet alleen bij het bekijken van yurts vanuit de trein, je slaapt er zelfs een nacht in (verblijf o.b.v. volpension)! De tenten zijn groot, rond en gemaakt van vilt of dierenhuiden. In het midden staat een houtkachel met schoorsteen die aan gaat wanneer het koud wordt. Vanuit het kamp geniet je van prachtige vergezichten en ervaar je het indrukwekkende nomadenleven. Maak een wandeling door de uitgestrekte omgeving of maak een rit op een paard - het dier dat onlosmakelijk is verbonden aan de nomadencultuur.

 6. Dag 12: Ulaanbaatar

  Vandaag word je van het Gorkhi-Terelj Nationaal Park naar Ulaanbataar gebracht, waar je één nacht verblijft. De Mongoolse hoofdstad ligt rondom het Sukhbaatar Plein en kenmerkt zich door haar unieke mix van traditionele en moderne elementen. Tot het begin van de twintigste eeuw bestond de stad uit niets meer dan een aantal verschillende nomadenkampen. Pas rond 1900 werden de eerste stenen gebouwen neergezet en de stad werd pas echt bekend dankzij de Transmongolië spoorlijn. Sinds 2001 ontwikkelt het zich in een extreem tempo: straten worden verbreed en geasfalteerd, winkels openen hun deuren en flatgebouwen schieten als paddenstoelen uit de grond. Begin je verkenningstocht van de stad op het Sukhbaatar Plein waar je onder andere het Paleis van Cultuur, het gebouw van de Staatsopera en het grote Parlementsgebouw vindt. Ook een bezoek aan het voormalig winterpaleis van de Bogd Khan, de spirituele leider en laatste koning van Mongolië, is de moeite waard. In het paleiscomplex vind je prachtig beschilderde houten paviljoens die als tempels dienst deden. Heb je het excursiepakket bijgeboekt, dan is een stadstour van 3,5 uur door Ulaanbaatar inclusief.

  J Hotel of vergelijkbaar

  • Hotel
  • Ulaanbaatar, Mongolië

  Dit hotel is gelegen in Ulaanbaatar, op circa 4 kilometer van het stadshart. Het beschikt over een terras met uitzicht over de tuin en een restaurant waar je van gerechten kunt smullen. De kamers zijn voorzien van een televisie, waterkoker en badkamer met een bad/douche en toilet. Wifi is gratis te gebruiken.

  Lees meer
 7. Dag 13: Trein Ulaanbaatar - Peking/Datong

  De laatste etappe van deze unieke treinreis staat vandaag op het programma met als einddoel Peking. Vroeg uit de veren, want om 07:00 uur word je bij het hotel opgehaald en de trein vertrekt om 08:00 uur! Naarmate de reis vordert richting China zie je het landschap langzaam droger worden en voor je er erg in hebt rijd je (1000 km) dwars door een van de grootste woestijnen ter wereld: de eindeloze Gobiwoestijn. ’s Ochtends word je wakker en heeft het droge landschap plaatsgemaakt voor het Chinese platteland. Voor aankomst in de Chinese hoofdstad - en tevens eindpunt van je reis - passeer je nog een prachtig groen gebied met diverse valleien en tunnels. Welkom in China!

 8. Dag 14 - 16: Peking

  De Verboden Stad, het Zomerpaleis en het Plein van de Hemelse Vrede; Peking is een stad uit duizenden, maar ook een van tegenstellingen. Naast prachtige bouwwerken uit de keizerlijke tijd vind je er namelijk imposante torenflats en een doolhof aan gezellige steegjes vol winkels en terrasjes. Peking zal iedereen verrassen met zijn tempels, paleizen en architectuur, maar ook met zijn lokale specialiteiten, keur aan restaurants en tal van winkels, warenhuizen en markten. De cultuurliefhebber brengt een bezoek aan de Chinese Opera, waar zang wordt gecombineerd met dans en acrobatiek, of trekt zijn goede schoenen aan voor het beklimmen van de Chinese Muur: de 6000 km lange muur diende als bescherming tegen de Hunnen en andere nomadische volkeren. Vergeet tijdens dit verblijf niet te proeven van de overheerlijke pekingeend! Vanaf het treinstation word je naar het hotel in Peking gebracht, waar je drie nachten verblijft. Heb je het excursiepakket bijgeboekt, dan is op dag 15 een dagtour naar de Chinese Muur (incl. gids, entree, vervoer en lunch) inclusief.

  Ping An Fu Hotel of vergelijkbaar

  • Hotel
  • Beijing, China

  In Peking verblijf je in dit hotel dat gebouwd is in de traditionele stijl van de dynastieën Ming en Qing. In het restaurant kun je onder andere Shandonggerechten proeven of Pekingeend. De kamers zijn voorzien van een minibar, kabel-tv, airconditioning en gratis wifi. Het hotel bevindt zich vlak bij de ambassades van Peking, het Beihai Park en de Yonghetempel. Het treinstation van Peking ligt op slechts 4 kilometer afstand en na zo'n twee minuten ben je in het metrostation Zhangzizhong Road.

  Lees meer
 9. Dag 17: Peking - Amsterdam

  Aan alles komt een eind, dus helaas dus ook aan deze geweldige reis van bijna 8000 km, die je dwars door drie landen en langs zeven verschillende tijdzones heeft gevoerd. Je wordt naar het vliegveld gebracht en dan is het tijd om vanaf Peking terug te vliegen naar Amsterdam én tijd om terug te blikken op een unieke ervaring!

Accommodaties en trein

Tijdens deze rondreis overnacht je 9 nachten in 6 verschillende accommodaties (variërend van hotels, hostels, pensions tot een yurt). Transfers tussen het vliegveld, de treinstations en de verschillende accommodaties worden geregeld. De definitieve accommodaties staan in de reisbescheiden die je uiterlijk twee weken na het boeken ontvangt van de partner.

Daarnaast verblijf je 7 nachten in een 2e klas vierpersoonscabine van de trein. Het is mogelijk dat je deze cabine dus deelt met andere personen. De cabine beschikt over een ingebouwde boiler (handig voor thee, koffie of soep) en er is voldoende ruimte voor je bagage. In de cabine is géén eigen wasgelegenheid. Aan het eind van iedere wagon vind je de gemeenschappelijke toilet/washokjes. Tijdens de treinreis zijn maaltijden niet inclusief, deze dien je zelf mee te nemen of te kopen in de restauratierijtuigen of onderweg op perrons. De trein stopt gemiddeld 4 tot 10 keer per dag en de wachttijd varieert van 2 tot 20 minuten.

Kies je vertrekdatum
Exclusief
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 35,00
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Excursies (optioneel bij te boeken)
 • Overige maaltijden die niet genoemd worden in de reisbeschrijving
Betaling

Boek je minimaal 49 dagen voor vertrek? Dan is het mogelijk om in termijnen te betalen. De eerste termijn zal 35% van het totaalbedrag plus de boekingskosten en de eventuele kosten van de annuleringsverzekering zijn.

Aanvullende informatie
Voorwaarden

TravelBird fungeert als verantwoordelijke touroperator. De TravelBird Algemene Voorwaarden (ANVR-Reisvoorwaarden en de aanvullende reisvoorwaarden) zijn van toepassing op deze boeking. Zie artikel 7 van de aanvullende reisvoorwaarden voor onze annuleringsvoorwaarden.

Bezetting

Maximaal 2 volwassenen en 1 kind t/m 11 jaar en 1 kind t/m 1 jaar per kamer

Eenpersoonstoeslag

Reis je alleen? Dan betaal je een toeslag afhankelijk van de gekozen reisperiode en reisduur

Kinderkorting

O.b.v. 2 volbetalenden per kamer verblijft een kind t/m 1 jaar gratis (in het bed van de ouders) en krijgt een kind van 2 t/m 11 jaar 15% korting op de reis (slaapt in een bijzetbed)
Let op: Een kind t/m 1 jaar heeft geen recht op een eigen stoel in het vliegtuig

Toegankelijkheid

Deze reis is niet rolstoeltoegankelijk

Huisdieren

Niet toegestaan

Excursiepakket

Tijdens het boeken kun je kiezen om een excursiepakket bij te boeken. De excursies vinden plaats in groepen. Hierbij is het volgende inclusief:

Stadstour van circa 4 uur door Moskou (dag 2) incl. Engelstalige gids, excl. entreegelden en eten. Toegang tot het Kremlin is dus ook niet inbegrepen
Stadstour van circa 3,5 uur door het centrum van Irkutsk (dag 9) incl. Engelstalige gids, excl. entreegelden en eten
Stadstour van circa 3,5 door Ulaanbaatar en Terelj National park (dag 12) incl. Engelstalige gids, excl. entreegelden en eten
Dagtour naar de Chinese Muur (dag 15) incl. Engelstalige gids, entreegelden, vervoer en lunch. Toegang tot de Verboden Stad is niet inbegrepen, dit kun je telefonisch via ons wel aanvragen

Upgrade cabine

Je verblijft standaard in een vierpersoonscabine in de trein. Boek je met 4 personen? Dan verblijf je dus met elkaar in een cabine. Verblijf je met minder personen? Dan is het mogelijk dat je deze cabine dus deelt met andere personen

Indien je met 2 of 3 personen boekt, is het mogelijk een privécabine in de trein te boeken

Indien je voor 1 persoon boekt, is het enkel mogelijk om de cabine te upgraden naar gebruik voor 2 personen. Dit betekent dat je met een onbekend persoon in de cabine kunt overnachten

Toeristenbelasting

N.v.t.

Winter

In de wintermaanden kan het erg koud worden op verschillende plaatsen waar je tijdens de reis komt. Het is aan te raden warme kleding mee te nemen

Irkutst

Op dag 8 word je per boot van het Baikalmeer naar Irkutsk gebracht. Indien het water bevroren is, wordt er vervangend vervoer geregeld

Transfers

De chauffeur van de transfers staat klaar met een bord waarop het TravelBird logo staat

Eetgelegenheden trein

De trein beschikt over restauratierijtuigen, maaltijden zijn niet inclusief

Accommodaties

Je verblijft in de genoemde hotels of - indien deze zijn volgeboekt - in vergelijkbare hotels
De definitieve accommodaties tijdens je verblijf staan in de reisbescheiden die je uiterlijk twee weken na het boeken ontvangt van de partner

Valuta

Munteenheid Rusland: Roebel (€ 1,- is circa 80 RUB), munteenheid Mongolië: Tugrug (€ 1,- is circa 2200 MNT), munteenheid China: Yuan (€ 1,- is circa 7 Yuan)
Het is raadzaam Amerikaanse dollars mee te nemen als back-up

Tijdzones

Tijdens de reis passeer je diverse tijdzones (5 uur verschil Moskou - Peking), let op: in heel Rusland wordt gewerkt met de 'Moskou-tijd' (ongeacht tijdsverschil)

Groepsgrootte

Het betreft een individuele rondreis met privétransfers. Alleen de transfer naar het Baikalmeer is met een groep, dan reis je met een Russische bus: een Machrutka

Paspoort

Je paspoort dient bij terugkeer uit Rusland, Mongolië en China nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Voor actuele informatie m.b.t. reisdocumenten adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassades te bezoeken

Visum

Wanneer je met een Nederlands paspoort naar Rusland, Mongolië en China reist, is een visum vereist. Je dient dit zelf voorafgaand aan de reis te regelen. Voor actuele informatie m.b.t. een visum adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassades te bezoeken

Persoonsgegevens

Zorg dat je persoonsgegevens gelijk zijn aan de gegevens in je paspoort. Indien deze gegevens niet overeenkomen kun je niet van en naar je vakantiebestemming reizen! Wijzigingen brengen hoge kosten met zich mee

Let op

Zorg bovendien dat je binnen 48 uur na je boeking alle gevraagde informatie invult, anders wordt je boeking geannuleerd en gelden de Algemene voorwaarden van TravelBird

Wat vul je in?

Vul alleen je eerste voornaam in, in overeenstemming met je paspoort. Ben je getrouwd? Vul ook dan je eigen achternaam (geboortenaam) in, opnieuw in overeenstemming met je paspoort

Vaccinaties

Wanneer je naar Rusland, Mongolië en China reist, worden vaccinaties tegen Hepatitis A, DTP en Buiktyfus aanbevolen. Raadpleeg je huisarts, de GGD of de website van de Rijksoverheid voor een actueel en persoonsgebonden gezondheidsadvies

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter