aanbiedingen

Wellness België

Kies voor een wellness België van TravelBird en geniet van een paar dagen weg. Je zult compleet uitgerust en ontspannen terugkeren naar het dagelijkse leven.
Bekijk meer:

Heb je een stijve nek, gespannen spieren, stress en ben je het gewoonweg even he-le-maal zat? Een wellness België de oplossing voor al deze problemen!

We kennen het allemaal, het moment dat het dagelijkse leven je allemaal even te veel wordt. De wekker die elke dag zo vroeg gaat, je saaie kantoorbaantje, koken, schoonmaken én het bijhouden van je sociale leven… Het is ook ontzettend veel, daarom heb je af en toe een dagje spa nodig om te relativeren en op te laden. Maak er een uitje van door naar onze zuiderburen af te reizen voor een wellness België. Vind je één dag stiekem niet genoeg? Boek er dan een hotelovernachting bij en maak er een weekendje weg van! Gezellig met je moeder, die vriend of vriendin die je al te lang niet hebt gezien of je partner naar de spa. Dat hebben jullie wel verdiend!

Een bezoek aan de wellness, en dan vooral aan de sauna, zou je kunnen vergelijken met een sportsessie. In de sauna versnelt je hartslag met zo’n 50%, dit versterkt de ontgifting en doorbloeding van je lichaam en je gaat er uiteraard van zweten. Je verliest in de sauna maar liefst 20 tot 40 gram zweet per minuut! Daarnaast zal een regelmatig saunabezoek een goede invloed hebben op je gezondheid. Je zult beter imuun zijn tegen infecties, je huid zal er beter uitzien, je weerstand zal verhogen en je lichaam zal uiteindelijk minder gevoelig worden voor temperatuurverschillen waardoor je minder snel ziek wordt. Dat wordt dus lekker veel stoom blazen in de sauna!

De geschiedenis

Hoe is het eigenlijk allemaal ontstaan?

De geschiedenis van wellness gaat ver terug in de tijd.

Vroeger werden spa’s gebruikt voor medische doeleinden. Men geloofde sinds de prehistorie dat baden in mineraalwater een helende werking had op het lichaam. Dit werd door de jaren en eeuwen aangehouden tot op de dag van vandaag. Het woord spa is afgeleid van de Belgische plaats Spa. Er kwamen jaarlijks veel toeristen op de plaats af om te baden in de thermen van Spa, die een geneeskrachtige werking zouden hebben door het ijzer- en koolzuurhoudende water. In de negentiende eeuw werd Spa zo bekend dat in het Engels het woord ‘spa’ werd gebruikt om kuuroorden te definiëren. Rijd onderweg naar een stedentrip België of het wellness hotel België langs Spa en proef het ijzerhoudende water in het centrum van de stad.

Tegenwoordig gaan we graag naar de wellness voor ontspanning, recreatie en is het daarnaast een soort ontmoetingsplaats. Natuurlijk bezoeken we de spa ook om fysiek en mentaal op te laden. Want ja, het is algemeen bekend dat het goed is voor de gezondheid. Bovendien is het een goed excuus om nog vaker een wellness België te bezoeken!

Complete rust

Tijdens je bezoek aan een wellness België zul je pure ontspanning ervaren.

Massagebehandelingen, stoombaden, sauna’s, whirlpools, rustruimtes, zwembaden… Ga ze allemaal langs en je zult je hierna compleet herboren voelen!

Je kunt in wellnessresorts zoals wellness hotels in Duitsland, België en zelfs Nederland ook terecht voor verschillende behandelingen. Kies je voor een schoonheidsbehandeling of toch voor een massagebehandeling? Een massage voelt niet alleen fijn aan, ook vermindert het stress en spanning. Je lichaam maakt tijdens de massage het hormoon endorfine aan, dat er voor zorgt dat je een gelukkig en blij gevoel krijgt. Fysiek maakt het je spieren los en zul je beter in slaap vallen. Tijdens je massage denk je even aan niets en laat je de spanning in je lichaam los. Hierna plof je neer op het heerlijke zachte bed van het wellness hotel België en je zult zien dat je sneller dan normaal wegdoezelt…

Een wellness ritueel dat je bezoek nog specialer zal maken is een opgieting. Tijdens een opgieting wordt er water met etherische oliën op de hete stenen in de sauna gegooid. De temperatuur in de sauna zal hierdoor warmer aanvoelen, terwijl de temperatuur in werkelijkheid juist daalt! De etherische oliën zorgen ervoor dat er een heerlijke geur vrijkomt in de cabine en zullen je zintuigen op hol doen slaan. Pure ontspanning!

Wellness in België

Ga op bezoek bij onze zuiderburen en ontdek de heerlijke spa’s!

Op naar het buitenland voor je welverdiende weekendje wellness!

In België vind je veel spa’s, kuuroorden en wellnessresorts. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om gewoon dichtbij huis te blijven, maar het is leuker om er een weekendje weg van te maken. Zo krijg je toch een mini vakantiegevoel! Ook is maakt dit het extra speciaal wanneer je een wellness cadeaubon aan een familielid of vriend geeft. Met snacks op zak rijd je naar het zuiden, op weg naar het wellness hotel België. Radisson Blu Balmoral Hotel is een luxe resort in de Ardennen, omringd met prachtige natuurgebieden. Maak lange wandelingen in de uitgestrekte bossen, geniet van de faciliteiten en services in het hotel en beleef een fantastisch tussenuitje. Wedden dat je na deze trip vaker voor een wellness België zult kiezen?

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter