3 aanbiedingen

Weekendje Brussel

Bekende stripfiguren, heerlijke chocolade, Manneken Pis, culturele attracties, Vlaamse frieten… Boek een weekendje Brussel met TravelBird!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
3 aanbiedingen
Filters Verwijder

Brussel staat bij velen bekend als het politieke hart van Europa. Maar deze bruisende stad heeft ontzettend veel te bieden!

Brussel is de nationale en de Europese hoofdstad met het Europees Parlement, ambassades, consulaten… Zo is het uitgegroeid tot een stad met een mengelmoes van verschillende culturen. Er wonen mensen van maar liefst 160 verschillende nationaliteiten en de Brusselaars spreken samen meer dan 180 talen. Deze diversiteit zie je terug in het dagelijkse leven, met een divers winkelaanbod en uiteenlopende horecagelegenheden. Kenmerkend voor de stad is het feit dat Brussel officieel de enige tweetalige stad van België is, er wordt namelijk Frans en Nederlands gesproken. Brussel kan dus met recht een multiculturele stad worden genoemd.

Wie zegt dat je ver moet reizen voor een leuke stedentrip? Brussel ligt slechts op een steenworp afstand van Nederland. Vanaf een weekendje Maastricht is het slechts anderhalf uur rijden en is zowel met de auto als met de trein makkelijk te bereiken. Dit maakt het de ideale stad voor een weekendje weg. Er is kunst en cultuur in overvloed en met opvallende streetart en muurschilderingen van bekende stripfiguren heeft Brussel een kleurrijk straatbeeld. Tijdens een weekendje Brussel zul je ontdekken dat deze stad ontzettend veel te bieden heeft.

Highlights Brussel

Wat moet je gezien hebben als je een weekend in Brussel bent?

Bekende stripfiguren, Manneken Pis, het Atomium… Deze bezienswaardigheden mogen niet ontbreken tijdens een weekendje Brussel.

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Brussel is een klein mannetje, waar je zo voorbij loopt als je niet goed oplet. We hebben het natuurlijk over Manneken Pis. Een foto van dit beeld mag zeker niet ontbreken tijdens je weekendje Brussel. Wat veel mensen niet weten is dat er een vrouwelijke tegenhanger is van Manneken Pis, namelijk Jeanneke Pis. Ten slotte is er ook nog Zinneke Pis, de hond die Manneken en Jeanneke gezelschap houdt. Deze beelden staan ook in de stad Brussel, dus let goed op onderweg. Misschien zie je ze alle drie!

De Grote Markt is het middelpunt van de stad. Hier vind je het een verzameling van oude historische gebouwen zoals het Broodhuis en het Stadhuis. Verder is het plein omringd met prachtige oude gildehuizen. Dit maakt deze plek tot een van de historische hoogtepunten van de stad. In 1958 werd het Atomium gebouwd, het symbool van Brussel en België. Oorspronkelijk werd het gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstellingen. Bij de bouw dachten ze dat de constructie alleen zou blijven staan tijdens de expositie, maar de negen herkenbare bollen zijn nooit meer verdwenen uit de stad. Hierdoor is het uitgegroeid tot een populaire toeristische attractie. Vanuit de bovenste bol heb je een indrukwekkend panoramisch uitzicht over Brussel. Is het een heldere dag? Dan reikt het uitzicht zelfs tot Antwerpen. Dat is weer is wat anders dan een weekendje Leuven!

Prachtige kunst

Tijdens een weekendje weg Brussel ontdek je de mooiste kunst…

Brussel staat bekend om zijn striphistorie. Vele beroemde kunstenaars zijn er geboren of hebben er gewerkt.

Wie kent nou niet de striphelden Kuifje, Robbedoes of de Smurfen? Minder bekend is het feit dat veel zijn ontstaan in Brussel. Hergé, schrijver van de eerste moderne stripverhalen, is geboren in het Brusselse gewest en tekenaar van de beroemde reeks Kuifje. Daarnaast zit in Brussel Le Lombard, uitgeverij van stripalbums van onder andere Asterix en Obelix, Lucky Luke en Dommel. Door een initiatief van de stad Brussel kun je deze striphelden vandaag de dag overal tegenkomen in de stad. In 1993 werden de eerste muurschilderingen van deze bekende stripfiguren gemaakt en dit is uitgegroeid tot een hele route. Wandel langs alle tekeningen, zo ontdek je ondertussen ook de rest van de stad.

Kun je geen genoeg krijgen van de vele musea die je bijvoorbeeld tijdens je stedentrip Amsterdam, weekendje Parijs of rondreis door Italië hebt gezien, dan ben je in Brussel aan het juiste adres. Er zijn talloze musea die je kunt bezoeken tijdens een weekendje Brussel. Het Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België bezit een van de mooiste kunstverzamelingen van de Benelux. Daarnaast het is opgericht door niemand minder dan Napoleon. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze stad! Ben je een echte stripliefhebber? Bezoek dan ook het Belgisch Stripmuseum, de grootste van Europa. Hier vind je nog meer tentoonstellingen en collecties over alle bekende stripfiguren.

De Brusselse gastronomie

Ga op culinaire ontdekkingstocht door Brussel.

Naast de nationale en Europese hoofdstad heeft Brussel ook nog eens de eer om de culinaire hoofdstad van België genoemd te worden.

Brussel heeft een overvloed aan heerlijke restaurants. Wil je graag een Brusselse specialiteit proeven? Een typische delicatesse is een bakje karakollen, ook wel escargots of slakken genoemd. Veel mensen hebben al kennis gemaakt met het gerecht tijdens een rondreis Frankrijk, maar de Belgische variant is zeker ook het proberen waard! Verspreid over de stad zijn kleine kraampjes te vinden waar ze deze lekkernij in een kruidige bouillon verkopen. Wil je ‘s avonds ergens lekker uiteten? Ga dan naar het bruisende Sint-Goriksplein. Hier vind je allemaal gezellige terrasje en diverse restaurants.

Je zult zien dat eten en drinken een belangrijke rol speelt in het Brusselse straatleven. Het Sint-Katelijneplein staat altijd vol met tafels waar mensen genieten van een lekker biertje of een lokale lekkernij. Brussel is dan ook dé plek om een van de Belgische bieren te proeven. Geuzebier is een typisch Brussels biertje, die ontstaat door het mengen van verschillende bieren. Het mag alleen in Brussel en omstreken gebrouwen worden, dus dit bier moet je in deze stad proeven! De Belgen zijn er, zoals zij dat zeggen, verzot op! Ontdek het allemaal tijdens een weekendje Brussel.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter