4 aanbiedingen

Vakantie Noord-Brabant

De prachtige natuur van de Brabantse Kempen, heerlijke wellness resorts en gezellige steden. Geniet ervan tijdens een vakantie Noord-Brabant van TravelBird.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
4 aanbiedingen
Filters Verwijder

Tijdens een vakantie Brabant wordt je getrakteerd op heel veel gezelligheid en bourgondisch genot!

Of je nu komt voor de gezelligheid van steden zoals Breda, Den Bosch en Eindhoven, je liever een dagje op de heidevelden doorbrengt of met de kinderen een pretpark wilt bezoeken - met een vakantie Brabant kun je alle kanten op!

En dan denk ik aan Brabant, want daar brandt nog licht... Je zou het niet zeggen, maar Noord-Brabant is de enige provincie van Nederland zonder volkslied. Maar wat de provincie wél heeft? Een bak aan cultuur, natuur, kindervertier en culinair genot!

De ideale vakantie Brabant? Wat dacht je van een ontspannen begin, met een kop koffie en een Bossche bol in - hoe kan het ook anders - Den Bosch. De 'sjekladebol', zoals de Bossche bol in zijn thuisstad wordt genoemd, wordt vaak verward met de moorkop. Toch zijn er wel degelijk verschillen. Zo is de Bossche bol met een doorsnede van zo'n 12 centimeter groter dan de moorkop en is de Bossche bol bijna volledig omhuld met een laag echte pure chocolade. Moorkoppen zijn slechts half bedekt met chocoladeglazuur. Nadat je hebt gesnoept van dé Brabantse lekkernij bij uitstek, is het tijd om de stad te verkennen. Brabant kent meerdere historische steden die een bezoek meer dan waard zijn. Zo vind je in Den Bosch de imposante Sint Jans Kathedraal en kent Breda vele monumenten uit de Nassautijd. Wist je trouwens dat Vincent van Gogh, net als zijn collega Jheronimus Bosch, in Brabant is geboren en er een groot deel van zijn leven woonde en werkte? Niet gek dus, dat een aantal van Van Goghs werken in het NoordBrabants Museum in Den Bosch te zien is.

Ook voor de kinderen is een vakantie Brabant altijd een goed idee! Want wie droomt er nou níet van een dagje ravotten in de Efteling of dieren spotten bij safaripark de Beekse Bergen? Bovendien kunnen jij en de de kleintjes de energie prima kwijt in de bossen, op de heidevelden of in de grootste zandverstuivingen van West-Europa. En na zo'n dag spelen, hollen, klimmen en klauteren? Dan smaakt zo'n Brabants worstenbroodje nóg lekkerder!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter