De heerlijke zonnestralen op je snoet, een ijsje bij de hand en... genieten maar: je deugddoende zonvakantie kan beginnen

Veel culturen aanbidden de zon met rituelen en ceremonies, maar in de westerse wereld lijken we wel onze eigen manier gevonden te hebben om dit hemellichaam te vieren, namelijk met de traditie om minstens een keer per jaar een vakantie naar de zon te ondernemen.
Daarbij ondervindt ons lichaam ook positieve effecten aan zonlicht. UV-stralen zorgen ervoor dat je lichaam endorfine - het gelukshormoon - aanmaakt. Je leest het goed, de zon maakt gelukkig! Zonvakanties zijn met andere woorden een heilzaam middel om tijdens de donkerdere maanden de winterdip te bestrijden. Bovendien word je niet alleen gelukkig van zonnestralen op je huid, ze maken je ook nog eens gezond. Zonlicht is onze belangrijkste bron van vitamine D, die een positieve invloed heeft op spierfuncties, hersenfuncties en het immuunsysteem. Zo beschermt je zonvakantie je tegen tal van ziektes en aandoeningen! En zeg nu zelf; naar Spanje, Indonesië of Hawaii reizen is ook geen straf!

Strandvakantie of zonvakantie? Zon, zee en vakantie horen onlosmakelijk bij elkaar. Waar kun je de zon beter gaan opzoeken dan op een idyllisch strand, waar je met een ijsje in de hand van het weldadige licht geniet en ultiem relaxt? Het is niet voor niets dat mensen bij het woord “vakantie” meteen aan de zee denken. Hier draait namelijk alles om pure ontspanning. Vergeet je zonnemelk niet! De zon mag dan weldadige effecten hebben op ons lichaam, ook hier geldt: overdaad schaadt.

Of je nu kiest voor de schoonheid van de stranden op de Griekse eilanden, liever een bezoekje brengt aan een van de vele Spaanse Costa’s of toch de paradijselijke kuststroken van Portugal of kiest voor een autovakantie Italië waarbij je de leukste streken verkent: we hebben voor elke reiziger wel iets in petto. 

Actuele aanbiedingen

Binnenkort beschikbaar: