30 aanbiedingen

Kerstmarkt

Twinkelende lichtjes, prachtige kerstornamenten en dampende mokken met verwarmende dranken: de mooiste tijd van het jaar vier je op een sfeervolle kerstmarkt!
Geselecteerde filters:
30 aanbiedingen
Filters Verwijder

Zodra de doos met kerstversiering van zolder is gehaald verschijnt er een twinkeling in je ogen... Wacht niet langer op dat heerlijke kerstgevoel en laat je inspireren op de leukste kerstmarkten!

De donkere dagen aan het eind van het jaar gaan al eeuwen gepaard met sprookjesachtige tradities. Of het nu Sint Maarten, sinterklaas, kerst of tegenwoordig ook Halloween betreft: november en december staan bol van de sfeervolle evenementen. Met kerst uiteraard als kers op de taart. Dat het fenomeen niet iets van de laatste jaren is bewijst het Duitse Dresden, waar de eerste kerstmarkt al in 1434 gehouden werd. Het mag gezegd: onze oosterburen weten hoe het moet. Dit blijkt wel uit het feit dat er inmiddels om en nabij de 2800 kerstmarkten zijn en dit aantal ieder jaar toeneemt. Van kerstmarkten met een groot reuzenrad tot kleinschalige, knusse kerstmarkten; Duitsland is de plek om ze te vinden.

Hoewel de Duitse markten favoriet zijn, kun je ook in België, Engeland, Nederland of zelfs in New York City terecht voor de nodige kerstinspiratie. En of je nu liever een dagje weg gaat of er een compleet weekendje weg van maakt, TravelBird heeft altijd datgene waar je naar op zoek bent!

Kerstkoopjes jagen

Die warme sjaal, dat bijzondere hangertje voor in de boom of dat prachtige houtsnijwerk: ervaar dat 'shop 'till you drop' en 'the most wonderful time of the year' een perfecte match zijn!

Dat kerst hét feest bij uitstek is om helemaal uit te pakken weet iedereen. Maar wat dat uitpakken precies inhoudt verschilt van persoon tot persoon.

Ga je voor een huis vol lichtjes inclusief kerststal en - uiteraard, als pronkstuk - een mooi gedecoreerde boom of houd je het liever wat rustiger? Wat je ook van plan bent, de voorbereidingen kunnen vast beginnen! Terwijl jij je tanden zet in een knapperig broodje 'Bratwurst' struin je tussen de houten kraampjes door op zoek naar cadeaus voor onder de boom of tik je een prachtig gedecoreerd ornament op de kop.

In de grote steden kun je niet enkel kerstitems bij elkaar winkelen, want ook de grote winkelstraten met warenhuizen en bekende ketens bevinden zich vaak vlak bij de kerstmarkten. Een derde van de vrouwen koopt iets nieuws voor kerst, bij de mannen is dat slechts 9%! Dus naast alle peperkoekmannetjes, houten notenkrakers, handgeblazen glaswerk en fraai versierde kerststallen, kun je jezelf ook helemaal in het nieuw steken met een mooie kerstoutfit. Zo sla je twee vliegen in een klap en verschijn jij als kerstengel aan de dis!

Feest voor zoetekauwen

(maar ook hartige types komen aan hun trekken…)

Een met linnen en zilverwerk gedekte tafel, iedereen chic gekleed en Bing Crosby's 'White Christmas' zachtjes op de achtergrond. Schuif aan voor een magisch kerstdiner!

Wanneer je denkt aan kerst in combinatie met eten, kom je al snel op een dergelijke gedachte. Maar ho, wacht! Eerst is er nog de kerstmarkt, waar de zoete lucht van peperkoek, gebrande amandelen en wafels afgewisseld wordt met de hartige geur van onder meer traditionele broodjes 'Brat- en Currywurst' en 'Reibekuchen' (aardappelpannenkoekjes). Neem een welverdiende pauze van het winkelen en gun jezelf zo'n traktatie. Het is tenslotte feest!

Wie weet doe je wel inspiratie op voor jouw kerstdiner tijdens een lunch in dat traditionele restaurant. Klassieke gerechten gaan immers niet voor niets zo lang mee. Onder het genot van een lekker glas (glüh)wijn fantaseren jullie over de perfecte samenstelling van gerechten! Overigens zijn wij Nederlanders redelijk traditioneel wanneer het op dineren met kerst aankomt. Waar in het buitenland vaak buiten de deur gegeten wordt, koken Nederlanders met kerst liever zelf. Volgens een onderzoek van TNS NIPO is vooral het meergangendiner enorm geliefd.

Kling, klokje klingelingeling...

Luister jij in november al naar de radiozenders met non-stop kersthits of houd je het bij een muziekje tijdens het kerstdiner? Liefhebber of niet, aan kersthits ontkom je niet...

Van Mariah Carey's 'All I Want For Christmas Is You' tot Chris Rea's 'Driving Home For Christmas': de lijst met klassiekers is lang.

Hoewel er ieder jaar albums vol kerstmuziek uitgebracht worden, zijn er toch maar enkele nummers en albums die ook echt uitgroeien tot hits. Klassier in de maak is muziekalbum 'Christmas' van Michael Bublé, dat op muziekstreamingdienst Spotify de afgelopen jaren rond kerst een ware hit was, aldus nu.nl.

Wat muziek al niet teweeg kan brengen: uit onderzoek blijkt dat 95% van de kerstshoppers graag kerstmuziek in de winkel hoort. 75% van hen raakt in de kerstsfeer door kerstmuziek en 25% denkt zelfs meer uit te geven wanneer ze kerstmuziek horen die ze goed vinden. Toch maar eens goed opletten waar je geld blijft, wanneer je de komende tijd Chris Rea voorbij hoort komen tijdens het winkelen...

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter