Van idyllische dorpjes en geheime straatjes tot onbekende stranden en vergeten monumenten, in Italië is altijd wat te beleven. Met meer dan 50 monumenten, gebieden en steden op de UNESCO werelderfgoedlijst is Italië dé plek voor cultuurliefhebbers. Je kunt hier de meesterwerken van de Italiaanse Renaissance bekijken in Florence, door het eeuwenoude Dogepaleis tijdens een stedentrip Venetië wandelen en natuurlijk een bezoek brengen aan het wereldberoemde Colosseum in Rome.

Ook voor de reizigers op zoek naar de stralende zon, schitterende stranden en helderblauwe zee is een vakantie Italië de juiste beslissing. Zo zijn Sardinië en Sicilië echte Mediterrane paradijsjes waar in de zomermaanden vrijwel altijd de zon schijnt. Het Gardameer biedt naast zonneschijn ook de mogelijkheid om te zeilen of te surfen, wat het een uiterst geschikte bestemming maakt voor alle actieve reizigers. Ook schilderachtige landschappen met zonnebloemen, cipressen en wijngaarden zijn typerend voor het Italiaanse landschap. In Italië vakantie vieren betekent genieten van de prachtige natuur die in dit land te vinden is.
Als je na een heerlijke dag in de zon trek hebt gekregen, dan schuif je aan bij een authentieke Italiaanse trattoria voor een bord heerlijke pasta of romige risotto. De perfecte manier om de dagen van je vakantie in Italië mee af te sluiten. De Italiaanse keuken is erg divers en iedere regio heeft zo haar eigen specialiteit. Wel begint vrijwel ieder Italiaans diner met antipasti, een schaal met verschillende hapjes en lokale lekkernijen. Na de antipasti is het natuurlijk tijd voor één of twee hoofdgerechten. Een authentieke pizza vind je tijdens een stedentrip Napels, de plek waar de pizza is ontstaan. In Milaan vind je de lekkerste risotto en voor de perfecte spaghetti ga je natuurlijk naar Bologna. 

Actuele aanbiedingen