Fly & Drive: van Lapland naar de unieke Lofoten

Finland, Noorwegen en Zweden: Rovaniemi, Björkliden, Svolvær, Kilpisjarvi, Muonio

Uniek

Alleen bij ons te boeken

Inclusief vluchten Inclusief vluchten

De perfecte vakantie.

Route (c) map created by Travellerspoint

Noorderlicht

Santa Claus Village, Rovaniemi

Santa Claus Village, Rovaniemi

Hotel Fjallet, Bjorkliden

Hotel Fjallet, Bjorkliden

Hotel Fjallet, Bjorkliden

Scandic Vestfjord, Vestfjord

Scandic Vestfjord, Vestfjord

Tundrea Apartments, Kilpisjarvi

Tundrea Apartments, Kilpisjarvi

Tundrea Apartments, Kilpisjarvi

Noorderlicht

Harriniva Hotel, Muonio

Harriniva Hotel, Muonio

Harriniva Hotel, Muonio

De contrasten van Lapland en de fotogenieke Lofoten

Dag 1: Rotterdam luchthaven - Rovaniemi (ca. 4 km)
Met een rechtstreekse vlucht land je begin van de middag in de 'hoofdstad' van Lapland: Rovaniemi. Met bijna 35.000 inwoners is Rovaniemi één van de grootste steden in Noord-Finland. Na het ophalen van je huurauto bij de luchthaven kun je eerst even de hand schudden van de beroemdste inwoner van Rovaniemi: de Kerstman! Ook een bezoek aan het Arktikum is een absolute aanrader. Dit museum vertelt de geschiedenis van Rovaniemi, de Sami cultuur en de natuur van Lapland. Je verblijft in een bungalow in Santa Claus Village, incl. ontbijt.

Dag 2: Rovaniemi - Björkliden (ca. 443 km)
Deze dag maak je tijdens een lange autoreis kennis met de pracht van de uitgestrekte taiga van Finland en Zweden. Geen haast. In de naaldbossen en hoogveengebieden of bij de kraakheldere wateren zijn er ontelbaar veel plekken om even de benen te strekken. Hoe dichter je bij Björkliden komt, hoe hoger de bergen worden. Je slaapt in een standaardkamer in Hotel Fjället, incl. ontbijt.

Dag 3: Björkliden - Svolvær (ca. 277 km)
Je reist naar de fotogenieke Lofoten eilanden, waar je de stokvis rekken waar de Lofoten zo bekend om staan overal ziet staan. Bezoek zeker de vissersplaatsjes Njusfjord en Reine, helemaal in het zuiden van de Lofoten, en het Lofotr Vikingmuseum in Borg om je voor heel even een echte Viking te voelen. Je overnacht twee nachten in Svolvær in het Scandic Vestfjord in een standaardkamer, incl. ontbijt.

Dag 4: Svolvær
In Svolvær is het mogelijk om (op eigen gelegenheid) een rondrit te boeken met een gids die het best weet waar je het unieke Noorderlicht zou kunnen zien. Dit natuurverschijnsel laat zich uiteraard niet op gezette tijden zien, maar de kans is groter wanneer je met een deskundige op pad gaat! Maak een wildlife cruise of huur een kajak en ontdek de indrukwekkende natuur van de schitterende Lofoten op jouw eigen manier!

Dag 5: Svolvær - Kilpisjarvi (ca. 440 km)
Vandaag staat de dag vooral in het teken van de route naar een plekje in de buurt van het drielandenpunt Noorwegen-Zweden-Finland. De taiga bossen worden langzaam ingewisseld voor de eindeloze toendra steppes. Welkom in het land van de Sami. Hier verblijf je twee nachten in Tundrea Apartments, in een standaard appartement incl. ontbijt.

Dag 6: Kilpisjarvi
Bij Kilpisjarvi ligt de karakteristieke berg Saana, een heilige berg voor de Sami: de berg steekt met steile rotswanden 600 meter boven het meer van Kilpisjarvi uit. Kilpisjarvi heeft een sublieme ligging voor noorderlicht jagers, zelfs vanuit Tromsø reist men 's avonds hiernaartoe om het noorderlicht te zien. De watervallen van Tsahkal en uiteraard het drielandenpunt bieden een perfecte omgeving voor het maken van de mooiste foto’s!

Dag 7: Kilpisjarvi - Muonio (ca. 196 km)
Vandaag rijd je naar het mooie wildernis hotel Harriniva, aan de oevers van de Muonio grensrivier. Aan de overkant zie je dus Zweden! Vergeet niet je horloge om te zetten, want in Finland is het een uur later. Een raftingtocht op de Muonio rivier is een echte aanrader. Jouw laatste nacht van deze reis breng je door in een standaardkamer incl. ontbijt in het Harriniva hotel.

Dag 8: Muonio - Rovaniemi (ca. 229 km)

Na de mooie laatste rit van deze vakantie door het adembenemende landschap van de Lofoten breng je jouw auto terug naar de verhuurder op het vliegveld. Stap in het vliegtuig en geniet van het uitzicht op een van de mooiste delen van de wereld. Wanneer plan jij jouw volgende trip naar het noorden?

De bovenstaande reisbeschrijving is van toepassing op de aanbieding met 7 nachten. De hotels en het aantal nachten staan vast, maar je bepaalt zelf hoe je de tijd op de bestemmingen invult. Je kunt deze reis ook voor 14 nachten boeken, je verblijft dan in dezelfde accommodaties maar verblijft langer op de verschillende locaties.

Nog even bedenktijd?

Neem voor slechts € 25 een optie op de gewenste reisdata.

  • Voor € 25 neem je een optie op jouw reisdatum of -data, totdat onze aanbieding verloopt.
  • Wanneer je besluit tot aanschaf over te gaan, wordt het geld in mindering gebracht op het totaalbedrag. Zo niet, dan wordt het geld als tegoed aan je Secret Escapes-account toegevoegd.

Belangrijk! Dit is geen aanbetaling, complete of gegarandeerde boeking. Een optie zorgt er alleen voor dat tijdens de bedenktijd niemand anders de aanbieding wegkaapt. Secret Escapes is niet aansprakelijk voor ontstane kosten in het geval dat de gewenste data niet beschikbaar zijn en je reservering opgeheven wordt.

Zie de algemene voorwaarden en onze FAQ voor meer informatie.

Pay £0 today?

We know booking a holiday is expensive, so we are working with this tour operator to offer maximum flexibility to you. You pay £0 today to book, and the tour operator will contact you within 48 hours to arrange for payments. They are likely to collect a deposit payment and then collect the balance closer to the time of your departure.

For more information, please click here to see our FAQ and Terms and Conditions.