Fly & Drive naar luxe hotels in Porto en Noord Portugal

Noord-Portugal: Porto, Laundos, Chaves, Lamego

Uniek

Alleen bij ons te boeken

Nu aanbetalen Nu aanbetalen

Betaal nu aan, en de rest later

Inclusief vluchten Inclusief vluchten

De perfecte vakantie.

Porto

Douro Valley near Lamego

NLPKG Porto - Noordportugal

Porto

Caleway Charm Hotel

Caleway Charm Hotel

Caleway Charm Hotel

Caleway Charm Hotel

Porto tram

Porto, Portugal

Sao Felix Hotel Hillside and Nature

Sao Felix Hotel Hillside and Nature

Sao Felix Hotel Hillside and Nature

Sao Felix Hotel Hillside and Nature

Vila do Conde Portugal

Braga, Portugal

Hotel Forte de Sao Francisco

Hotel Forte de Sao Francisco

Hotel Forte de Sao Francisco

Hotel Forte de Sao Francisco

Hotel Forte de Sao Francisco

Roman Bridge, Chaves

Lamego Hotel and Life

Lamego Hotel and Life

Lamego Hotel and Life

Lamego Hotel and Life

Lamego Hotel and Life

Lamego

Lamego cathedral

Drink Port in Porto, rijd via prachtige routes tussen de wijngaarden en de heuvels en verwonder je aan de historische Barokarchitectuur

De onderstaande route is een voorgestelde route langs de hoogtepunten van de regio. De hotelnachten staan vast, maar verder heb je alle vrijheid om de perfecte roadtrip samen te stellen.

Voorgestelde route bij 7 nachten:

Dag 1: De gekozen luchthaven - Porto (ca. 21 km)
Je komt aan op de luchthaven van Porto en neemt de taxi of het openbaar vervoer (ca. 1 uur) naar het hotel. In het centrum van beide steden vind je talloze goede restaurants en wijnbarretjes waar je de eerste avond in Portugal kunt afsluiten. Je verblijft 2 nachten in Caleway Charm Hotel, inclusief ontbijt.

Dag 2: Porto
Tijdens een bezoek aan Porto kun je deze niet verlaten zonder te hebben geproefd van het gelijknamige drankje. Dit kun je onder andere doen bij een van de vele Porthuizen aan de oever van de rivier. Sluit de dag af met een middag aan het strand van Miramar (iets ten zuiden van Porto, gemakkelijk met de trein te bereiken) of een bezoek aan het museum voor moderne kunst, Serralves.

Dag 3: Porto - Laundos (ca. 43 km)
Vandaag haal je de huurauto op in het centrum van Porto en rijd je vlak langs de kust richting het noorden. In het historische en gemoedelijk Laundos geniet je van een panoramisch uitzicht op de oceaan en de uitgestrekte zandstranden. Je verblijft 2 nachten in São Félix Hotel Hillside and Nature, inclusief ontbijt.

Dag 4: Laundos

Wandel via de trappen naar beneden en schuif in het centrum van Laundos aan voor de lokale specialiteit, verse kabeljauw. Je kunt er ook voor kiezen een uitstapje naar de Albariño wijngaard te maken om te proeven van alle lekkernijen en drankjes die hier worden aangeboden.

Dag 5: Laundos - Chaves (ca. 155 km)
Maak onderweg naar je volgende bestemming een stop in Braga, een van de oudste steden in Portugal. Breng een bezoek aan de Bom Jesus do Monte, een geliefde kerk onder pelgrims die op bedevaartstocht gaan, en bewonder het wervelende uitzicht op de stad. Door naar Chaves (Portugees voor ‘sleutel’) die zijn naam ontleent aan de ligging als toegangspoort tot Portugal, op 10 kilometer van de Spaanse grens. Het hotel waar je verblijft, ligt tegen het centrum van de kleine stad aan. Je verblijft 1 nacht in Forte de Sao Francisco, inclusief ontbijt.

Dag 6: Chaves - Lamego (ca. 102 km)
Wandel nog even rond in Chaves door de Middeleeuwse wijk of ontspan in een van de thermische wellness-oorden. Tijd om naar de volgende bestemming te reizen, Lamego. Deze prachtige stad in het noorden van de Douro Vallei staat bekend om haar wijngaarden, kunst en Barokke architectuur. Loop de theatrale trap op naar de Santuário de Nossa Senhora dos Remédios, een Barok en Rococó heiligdom uit de 18e eeuw. Je verblijft hier 2 nachten in een Standaardkamer in het Lamego Hotel & Life, inclusief ontbijt.

Dag 7: Lamego
Ook de Lamego kathedraal is absoluut een bezoekje waard. Liefhebbers van wijn zijn in Lamego ook aan het juiste adres; de mousserende wijn is ideaal als aperitief en daarnaast kun je ook genieten van een goddelijk glaasje rode of witte Port. Proef ook zeker de lokale specialiteiten bereid met streekproducten, zoals mais of ham.

Dag 8: Lamego - Porto (ca. 132 km) - De gekozen luchthaven
Tijd om afscheid te nemen van het fascinerende Portugal. Je levert je huurauto in op de luchthaven en vliegt daarna terug naar huis. Até a vista!

Goed om te weten
De huurauto haal je op dag 3 op bij het kantoor van Avis in het centum van Porto, hier kun je vanaf het hotel heen met het openbaar vervoer (ca. 35 min) of een taxi (ca. 20 min). Je levert de huurauto weer in op de luchthaven van Porto.

Nog even bedenktijd?

Neem voor slechts € 25 een optie op de gewenste reisdata.

  • Voor € 25 neem je een optie op jouw reisdatum of -data, totdat onze aanbieding verloopt.
  • Wanneer je besluit tot aanschaf over te gaan, wordt het geld in mindering gebracht op het totaalbedrag. Zo niet, dan wordt het geld als tegoed aan je Secret Escapes-account toegevoegd.

Belangrijk! Dit is geen aanbetaling, complete of gegarandeerde boeking. Een optie zorgt er alleen voor dat tijdens de bedenktijd niemand anders de aanbieding wegkaapt. Secret Escapes is niet aansprakelijk voor ontstane kosten in het geval dat de gewenste data niet beschikbaar zijn en je reservering opgeheven wordt.

Zie de algemene voorwaarden en onze FAQ voor meer informatie.

Wat is een aanbetaling?

Uw niet-terugvorderbare aanbetaling aan Secret Escapes verzekert u van uw reis, waarna u later – maar wel voor uw vertrek – de rest van het bedrag direct aan de reisaanbieder overmaakt, zoals in de aanbieding is gecommuniceerd.

We hebben aanbiedingen die alleen op aanbetaling geboekt kunnen worden, zodat we onze leden toegang kunnen geven tot nog meer geweldige reizen, en omdat we weten dat het plannen en betalen van een reis even kan duren.

Zie voor meer informatie, onze FAQ pagina.