Fly & Drive langs Siciliaanse agriturismi en stranden

Italië, Sicilië: Linguaglossa, Gangi en Syracuse

Uniek

Alleen bij ons te boeken

Inclusief vluchten Inclusief vluchten

De perfecte vakantie.

Agriturismo Casale Villa Rainò

Etna

Route van de reis (c) Map created by Travellerspoint

Catania en Etna

Catania

Agriturismo Casa Arrigo

Agriturismo Casa Arrigo

Agriturismo Casa Arrigo

Agriturismo Casa Arrigo

Agriturismo Casa Arrigo

Enna

Enna

Agriturismo Casale Villa Rainò

Agriturismo Casale Villa Rainò

Agriturismo Casale Villa Rainò

Agriturismo Casale Villa Rainò

Syracuse

Syracuse

Arancini

Ancient Siracusa city

La Perciata Agriturismo

La Perciata Agriturismo

La Perciata Agriturismo

La Perciata Agriturismo

La Perciata Agriturismo

La Perciata Agriturismo

Siracusa

Rustiek vulkaaneiland Sicilië

Dag 1: Amsterdam/Eindhoven – luchthaven Catania - Linguaglossa (ca. 61 km)
Vandaag begint de reis die in het teken staat van het Siciliaanse agriturismi, dit zijn kleine landhuizen omgeven door groen. Aangekomen op de luchthaven van Catania haal je je huurauto op en rijd je door naar Linguaglossa. Je verblijft 2 nachten in Agriturismo Casa Arrigo, inclusief ontbijt.

Dag 2: Linguaglossa
Aan het begin van de reis kun je direct het avontuur tegemoet. Linguaglossa is de perfecte uitvalsbasis voor een wandeling op de Etna. De natuur op deze vruchtbare grond is zeer afwisselend, van dichte bossen tot donkere lavagrond. Langs de vulkaan stroomt de schitterende rivier Alcantara, uitgehouwen door lava. Een lieflijk plekje aan de rivier is perfect voor een picknick. Het centrum van Linguaglossa zit vol romantiek. De straten zijn er niet geasfalteerd, maar betegeld met lavasteen. In de barretjes in het dorp kun je genieten van typische lokale lekkernijen.

Dag 3: Linguaglossa – Gangi (ca. 140 km)
Rijd door naar het noorden van het eiland. Hier ligt het betoverende Gangi in het gebergte de Madonie. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de bossen op het gebergte. Dit is een van de rijkste bosgebieden in het voltallige mediterrane gebied! Je verblijft 3 nachten in Agriturismo Casale Villa Rainò, inclusief ontbijt.

Dag 4 & 5: Gangi
Cultuursnuivers komen in het bergdorp Gangi volledig aan hun trekken, volgens sommigen het mooiste dorp van Sicilië. De bekendste kerk is de 14e-eeuwse, mysterieuze Chiesa Madre en die is een bezoekje dan ook meer dan waard. Wil je een uitstapje naar de kust maken, dan is het nabijgelegen Cefalù een perfecte optie. Dit is een van de allermooiste kustplaatsjes die Italië rijk is.

Dag 6: Gangi – Syracuse (ca. 179 km)
De historische havenstad Syracuse is de laatste bestemming van de reis. Je verblijft 2 nachten in Agriturismo La Perciata, inclusief ontbijt.

Dag 7: Syracuse
Je wordt wakker op het Siciliaanse platteland nabij Syracuse. Syracuse is een 3000 jaar oude, mythische stad met een historisch centrum om van te smullen. Vooral het duizenden jaren oude Neopolis, met ondermeer het Griekse theater, kan niet worden overgeslagen. In de directe nabijheid ligt ook het beeldschone plaatsje Noto, dat symbool staat voor de perfecte Italiaanse barokarchitectuur. Strandliefhebbers halen hun hart op bij het nabijgelegen strand van Fontane Bianche.

Dag 8: Syracuse – luchthaven Catania (ca. 67 km) – Amsterdam/Eindhoven (ca. 65 km)
Op de luchthaven van Catania lever je de huurauto in. Na een roadtrip vol historie, strand en rustieke landschappen vlieg je terug naar huis.

De bovenstaande reisbeschrijving is van toepassing op de aanbieding met 7 nachten. De hotels en het aantal nachten staan vast, maar je bepaalt zelf hoe je de tijd op de bestemmingen invult.

Zie de algemene voorwaarden en onze FAQ voor meer informatie.