Zomerse Fly & Drive langs de highlights van Lapland

Finland: Salla, Saariselkä, Kilpisjärvi, Rovaniemi

Uniek

Alleen bij ons te boeken

Inclusief vluchten Inclusief vluchten

De perfecte vakantie.

Lapland

Route van de reis 7 nachten (c) Map created by TravellersPoint

Route van de reis 14 nachten (c) Map created by TravellersPoint

Sallatunturin Tuvat

Sallatunturin Tuvat

Sallatunturin Tuvat

Husky

Tundrea

Tundrea

Tundrea

Lapland

Vuokatti

Hotel Harriniva

Hotel Harriniva

Midnight sun

Lapland

Rendieren en fietsers

Santa Claus Village

Santa Claus Village

Santa Claus Village

Rovaniemi

Het prachtige land van de Sami

Dag 1: Rotterdam - Finland - Sallatunturi (ca. 160 km)
Na een rechtstreekse vlucht arriveer je na ca. 3 uur op de luchthaven van Rovaniemi. Na het ophalen van de huurauto bij de luchthaven rijd je naar het kleine plaatsje Sallatunturi, in het oosten van Lapland nabij de Russische grens. Je verblijft 2 nachten in een bungalow in Sallatunturin Tuva, inclusief ontbijt.

Dag 2: Sallatunturi
Salla staat bekend om het rendierpark, hier kun je een ontmoeting met de rendieren boeken. Bij de receptie van Sallatunturi kun je een fiets huren of boek je avontuur via het rendierpark. Ook leent Salla zich uitstekend voor een mooie wandeling. Keuze genoeg dus! Overnachting in Sallatunturi Tuva.

Dag 3: Salla - Kiilopää (ca. 305 km)

Vandaag rijd je door uitgestrekte bossen en langs kraakheldere wateren richting het noorden van Fins Lapland, hét deel van Lapland waar nog traditionele Sami wonen. Je ziet kuddes rendieren op de weg en je herkent de rood-blauw-geel-groene vlag van de Sami. De bewegwijzering is tweetalig, in het Fins en Samisch. Je kunt onderweg prachtige stops maken bij meertjes en riviertjes, korte wandelingen maken, goud delven in de rivier bij Tankavaara en rendiervlees en gerookte zalm rechtstreeks bij de Sami kopen. Je verblijft 2 nachten in een authentieke Lapse bungalow in Fell Centre Kiilopää, incl. ontbijt.

Dag 4: Kiilopää
Je wordt wakker te midden van de alom aanwezige natuur. Met je rugzak op wandel je zo vanuit je bungalow het Nationaal Park Urho Kekkonen in. 's Avonds kun je heerlijk relaxen in de sauna van je eigen bungalow of gebruik maken van de traditionele rooksauna op het park. Overnachting in Fell Centre Kiilopää, incl. ontbijt.

Dag 5: Kiilopää - Kilpisjärvi (ca. 480 km)
Vandaag zeg je Kiilopää gedag en rijd je westwaarts richting richting het drielandenpunt van Noorwegen, Zweden en Finland. De weg ernaartoe is adembenemend mooi, je geniet van weidse uitzichten en rijdt langs enkele prachtige meren, perfect voor een picknick. Beklim de Saanaberg, een heilige berg voor de Sami! Je verblijft 2 nachten in een bungalow in Tundrea apartments, incl. ontbijt.

Dag 6: Kilpisjärvi
Je ontwaakt onder toeziend oog van de Saana, aan de overzijde van het meer zie je de Zweedse en Noorse bergen, en aan de andere zijde het oneindige toendralandschap. De receptie voorziet je graag van de beste wandeltips rondom de Saana en het meer. Overnachting in Tundrea apartments, incl. ontbijt.

Dag 7: Kilpisjärvi - Rovaniemi: (ca. 435 km)
Vandaag maak je een reis terug door de “Arm van Finland”, pal langs de Zweedse grens, naar Rovaniemi. In het magische Santa Claus Village park is het altijd kerst. Hier ontspan je volledig in jouw bungalow met eigen sauna. Hier kun je desgewenst een husky ride boeken, de kerstman bezoeken en jouw souvenirs kopen in de winkel. Je verblijft 1 nacht in een bungalow in Santa Claus Village, Incl. ontbijt.

Dag 8: Rovaniemi - luchthaven Rovaniemi: (ca. 3 km)
Helaas komt de reis vandaag ten einde. Na het ontbijt rijd je naar de luchthaven van Rovaniemi en levert daar de huurauto in. Vol verhalen en goede herinneringen stap je het vliegtuig in.

De bovenstaande reisbeschrijving is van toepassing op de aanbieding met 7 nachten.

Goed om te weten
Boek je deze reis voor 14 nachten? Dan verblijf je tevens 3 nachten in Hotel Harriniva, Muonio

De minimum leeftijd voor het gebruik van de huurauto is 19 jaar (en minimaal 1 jaar in bezit van een geldig rijbewijs en een creditcard voor de borg). Het is niet mogelijk om de borg op een andere manier te voldoen. Toeslag bestuurders 19 t/m 24 jaar (eenmalig ca. € 24,80)

Nog even bedenktijd?

Neem voor slechts € 25 een optie op de gewenste reisdata.

  • Voor € 25 neem je een optie op jouw reisdatum of -data, totdat onze aanbieding verloopt.
  • Wanneer je besluit tot aanschaf over te gaan, wordt het geld in mindering gebracht op het totaalbedrag. Zo niet, dan wordt het geld als tegoed aan je Secret Escapes-account toegevoegd.

Belangrijk! Dit is geen aanbetaling, complete of gegarandeerde boeking. Een optie zorgt er alleen voor dat tijdens de bedenktijd niemand anders de aanbieding wegkaapt. Secret Escapes is niet aansprakelijk voor ontstane kosten in het geval dat de gewenste data niet beschikbaar zijn en je reservering opgeheven wordt.

Zie de algemene voorwaarden en onze FAQ voor meer informatie.

Pay £0 today?

We know booking a holiday is expensive, so we are working with this tour operator to offer maximum flexibility to you. You pay £0 today to book, and the tour operator will contact you within 48 hours to arrange for payments. They are likely to collect a deposit payment and then collect the balance closer to the time of your departure.

For more information, please click here to see our FAQ and Terms and Conditions.