1 aanbieding

Weekendje Maastricht

Wandelen door de historische binnenstad, uitgebreid winkelen en ‘s avonds genieten van het bourgondische leven tijdens een weekendje Maastricht met TravelBird.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
1 aanbieding
Filters Verwijder

In deze gezellige stad in het zuiden van het land heb je meteen het ultieme vakantiegevoel. Ontdek het tijdens een weekendje Maastricht.

Jaarlijks bezoeken bijna twee miljoen dagjesmensen Maastricht. Het is dan ook een perfecte stad voor een romantische weekend trip, een gezellig weekendje weg met vriendinnen, een dagje winkelen of een vakantie met de familie in een vakantiepark. Gelegen in het zuidelijkste puntje van Nederland heeft deze Limburgse hoofdstad alles in huis voor een onvergetelijk weekend. Je kunt er heerlijk winkelen, er hangt een ontspannen sfeer en het voelt echt alsof je even op vakantie bent. Nog een voordeel? In het zuiden schijnt de zon net iets vaker dan in de rest van Nederland.

Maastricht is een van de oudste steden van Nederland en deze historie zie je overal terug in de stad. Zo vind je er historische gebouwen, imposante kerken, sfeervolle pleintjes en smalle straten. De stad kenmerkt zich doordat het van noord naar zuid in tweeën wordt verdeeld door de rivier de Maas. Vanaf de eeuwenoude bruggen die de stadsdelen met elkaar verbinden heb je een prachtig uitzicht over Maastricht. Maar ook rondom de stad is er veel te zien. Zo ligt op ongeveer een half uur rijden het drielandenpunt. Dit is het hoogste punt van Nederland waar de grenzen tussen Nederland, België en Duitsland samenkomen. Dus een last minute Duitsland tripje is vanaf hier ook nog eens mogelijk! Je vindt het allemaal in de zuidelijkste stad van Nederland.

Highlights van Maastricht

Welke bezienswaardigheden moet je echt gezien hebben tijdens een weekendje Maastricht?

Romantische kastelen, oude stadsmuren, authentieke kerken… De stad Maastricht ademt historie.

Maastricht heeft na Amsterdam de meeste rijksmonumenten. Er zijn dus genoeg plekken die je moet bezoeken in deze authentieke stad. Tijdens een weekendje Maastricht zul je ongetwijfeld langs het belangrijkste plein van de stad wandelen, de Vrijthof. Komt deze naam je ergens bekend voor? Maastrichter André Rieu houdt hier jaarlijks een groot concert, maar ook tijdens andere evenementen is dit plein het hart van de stad. In de winter vind je er de beroemde kerstmarkt en een ijsbaan, maar tijdens carnaval staat het plein juist weer vol met gezellige feestvierders. Vergeet ook niet een bezoek te brengen de beroemde Sint-Janskerk, een van de belangrijkste protestantse kerken van Maastricht. De kerk ligt gebroederlijk naast de rooms-katholieke Sint-Servaasbasiliek. Hierdoor vormen zij voor Nederland een unieke ‘kerkentweeling’.

Maastricht was tot de negentiende eeuw een vestingstad en daar is nog veel van bewaard gebleven. Zo vind je rondom de stad nog oude stadsmuren, gebouwd om Maastricht te beschermen tegen aanvallers. Wandel langs deze eeuwenoude stadmuren voor een wandeling door het oude centrum en langs alle bezienswaardigheden. Wil je een mooi uitzichtpunt bezoeken? Ga dan naar de Sint-Servaasbrug. Deze eeuwenoude brug is gebouwd door de Romeinen over de Maas en verbindt de twee delen van Maastricht met elkaar. Een prachtige plek voor een foto! Kun je geen genoeg krijgen van de historie? Plak er dan een vakantie Valkenburg achteraan. Hier vind je een verstevigde burcht uit 1115, oude stadspoorten en watermolens. Zeker een bezoekje waard!

Heerlijk winkelen

Wandel door de straten van Maastricht op zoek naar de leukste winkels.

Maastricht staat in Nederland bekend als een echte winkelstad. Tijdens een stedentrip Maastricht mag een dagje shoppen dan ook niet ontbreken.

Aan de oostkant van de Maas ligt de chique en hippe buurt Wyck. Dit wordt ook wel de gezelligste wijk van Maastricht genoemd. In de gezellige straatjes barst het van de winkels. Kenmerkend voor deze buurt zijn vooral de kleine lokale boetiekjes en speciaalzaken. In deze wijk ligt ook de Rechtstraat, met maar liefst 80 rijksmomumenten. Dit maakt het de monumentrijkste straat van Maastricht. Zo is er tijdens het winkelen ook genoeg moois te zien!

Neem eens een zijstraat van de grotere winkelstraten, zo kom je de leukste winkels tegen. Voor luxe heb je ook geen stedentrip Amsterdam nodig. De Stokstraat wordt ook wel de P.C. Hooftstraat van Maastricht genoemd. Hier vind je meer luxe en exclusieve winkels. Ook koningin Maxima gaat hier regelmatig even winkelen. Ook in deze straat zie je de historie van de stad terug met prachtige oude herenhuizen. Zo is er tijdens een weekendje Maastricht altijd genoeg te zien, ook tijdens het winkelen.

Ontdek het bourgondische leven

Proef alle lokale specialiteiten tijdens een weekendje Maastricht.

Gelegen nabij de Belgische grens, bij het Grenspark Limburg, proef je ook in Maastricht het echte bourgondische leven. In de stad zijn ontelbaar veel gezellige terrassen en diverse eetgelegenheden te vinden.

In Maastricht hoef je nooit lang te zoeken naar een leuke plek om een hapje te eten, er is voor ieder wat wils. Er zijn in Maastricht zelfs vier restaurants met één of meer Michelinsterren voor de echte fijnproevers. Wil je een lokaal streekgerecht proeven? Een oud traditioneel gerecht is zuurvlees, of zoals het lokaal wordt genoemd ‘zoervleisj’. Dit is gestoofd paardenvlees in een licht zoete, kruidige saus en nog steeds is het op veel plekken te verkrijgen. Vaak wordt het geserveerd met een grote puntzak friet. Aangezien de stad dichtbij de Belgische grens ligt, vind je hier ook heerlijke Vlaamse frieten.

Een weekendje Maastricht is zeker niet compleet zonder een lekker stuk Limburgse vlaai. Iedere dag staan de bakkers weer vroeg op om verrukkelijke vlaaien te bakken. Bij de oudst draaiende watermolen van Nederland, de Bisschopsmolen, kun je zelfs je eigen vlaai maken met behulp van een echte vlaaienbakker. Na afloop neem je deze overheerlijke vlaai zelf mee naar huis! Ben je in de avond op zoek naar een gezellig bruin café? Bezoek dan een van de oudste café’s van Maastricht, In den Ouden Vogelstruys. Gelegen aan het beroemde plein het Vrijthof kun je hier terecht voor een hapje eten of proef een van de speciaalbieren op de tap. Eén ding is zeker, in Maastricht zijn ze gek op heerlijk eten!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter