aanbiedingen

Weekendje Londen

Iconische gebouwen, sfeervolle buurten, leuke activiteiten… Een weekendje Londen met TravelBird is altijd een goed idee!
Bekijk meer:

Een weekendje Londen is makkelijk op te vullen met unieke bezienswaardigheden, gezellige activiteiten en vermakelijke evenementen!

De prachtige hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is een uitermate geschikte bestemming voor een paar daagjes weg. Kom los uit je vaste routine en geniet van het bruisende leven in Londen. De stad staat vol met unieke bezienswaardigheden waar je dagenlang zoet mee bent. Bewonder de uitmuntende en populaire attracties van de metropool, zoals de wereldberoemde Big Ben, het schitterende Palace of Westminster en de sublieme London Eye. Je kijkt hier je ogen uit! Bovendien ben je vanaf Nederland al binnen een uur vliegen in de wereldstad. Het links rijden, de rode dubbeldekkerbussen, de zwarte Londense taxi’s, de sfeervolle pubs… Je hoeft niet ver te reizen om dit alles mee te maken! Hou je van de Britse cultuur? Dan is de kans groot dat een vakantie Ierland je eveneens veel plezier opleverd!

Hoewel de iconische plekken in Londen fascinerend zijn, is het goed mogelijk dat je deze al gezien hebt. Toch blijft een weekendje Londen altijd een goed idee. Er zijn namelijk ontzettend veel bezienswaardigheden in de stad die minder bekend zijn, maar zeker wel de moeite waard zijn. Bezoek bijvoorbeeld de volgende locaties: het kleurrijke Neal’s Yard, het sfeervolle Camden Town en de adembenemende Kew Gardens. Londen zit vol verrassingen en je hoeft vaak niet lang te zoeken om iets nieuws te ontdekken. Nu en dan is het wellicht leuk om zonder te plannen op stap te gaan. Zo kom je nog is op nieuwe plekken en beleef je Londen op een hele andere manier. Het is ook aan te raden om tijdens het boeken van een hotel Londen even te kijken naar de jaarlijkse evenementen in de hoofdstad. Boek jij bijvoorbeeld jouw weekendje Londen tijdens de Trooping of the Colour of gedurende oud en nieuw? Dan ga je zeker een goede tijd tegemoet!

De grootste trekpleisters

In Londen heb je voldoende bezienswaardigheden om je dagen zoet te houden!

De Engelse hoofdstad heeft ontzettend veel iconische gebouwen die je gezien moet hebben! Begin bijvoorbeeld met een bezoek aan de Big Ben, het Palace of Westminster en de London Eye.

Londen staat vol met interessante en mooie bezienswaardigheden. Om op een makkelijke manier een goede indruk van de stad te krijgen, maak je een ritje met een van de vele ‘hop on, hop off’ bussen. Als je eenmaal een goed beeld hebt van de omvang van Londen kun je aan jouw ontdekkingstocht beginnen. Ga bijvoorbeeld van start bij de Big Ben en het Palace of Westminster. De iconische toren met de klok ken je waarschijnlijk al van foto’s, maar om het adembenemende bouwwerk in het echt te zien is toch wel anders. Bovendien is het mogelijk om de bel van dichtbij te bekijken. De 300 treden die je omhoog moet klimmen zijn het dubbel en dwars waard. Het uitzicht vanuit het hoogste puntje van de Big Ben is namelijk fenomenaal! Ook de architectuur en de bouwstijl van het Palace of Westminster gaan geheid indruk op je maken. De Gotische vormgeving van het paleis is werkelijk prachtig. Je krijgt bovendien het gevoel dat je onderdeel uitmaakt van een belangrijk deel in de geschiedenis. Het Britse Rijk werd namelijk vanuit hier geregeerd!

Vervolg je weekendje Londen met een bezoek aan de London Eye. Het gigantische reuzenrad is relatief nieuw, want de attractie is pas sinds 1999 geopend. Aanvankelijk was het niet de bedoeling dat de London Eye voor een langere periode zou blijven staan, maar door de extreme populariteit is het vandaag de dag nog steeds mogelijk om een ritje in het fantastische observatiewiel te maken. Op het hoogste punt kijk je vanaf 150 meter neer op de wondermooie Engelse hoofdstad. Hou er wel rekening mee dat een ‘flight’ in het reuzenrad zo’n 30 minuten duurt. Het uitzicht over de welbekende hoogtepunten van Londen vergeet je echter nooit. Zo zie je vanuit de London Eye de fraaie luchthavens, magnifieke stadia en schitterende bruggen. Ook kun je de grote Londense trekpleisters aanschouwen zoals de Tower Bridge, Buckingham Palace en Trafalgar Square. Afhankelijk van het weer is het bovendien mogelijk om vanuit het reuzenrad tot wel 40 kilometer in verte te kijken. Kom snel genieten van de fabelachtige vergezichten! Ben je een groot reuzenrad fan? Bezoek dan ook de Star of Nanchang tijdens een rondreis China!

Andere verrassende bezienswaardigheden

Veel fantastische plekken in Londen worden nog te weinig bezocht!

In Londen zijn er ook bijzondere plekken die minder bekend zijn. Ga bijvoorbeeld naar het kleurige Neal’s Yard, het bruisende Camden Town of de prachtige Kew Gardens.

Een mooie plek in Londen die niet veel mensen kennen is Neal’s Yard. Iets ten noorden van het centrum vind je de meest kleurvolle wijk die je ooit gezien hebt. Paars, groen, blauw, geel… Een regenboog is er niets bij! Je zult ongetwijfeld het gevoel krijgen dat je in een sprookje bent beland. Binnen de sfeervolle buurt kom je veel leuke dingen tegen, zoals gezellige cafés, knusse boetiekjes en een schattig pleintje. Door de magnifieke kleuren en de schitterende ramen van de huizen is de buurt heel fotogeniek. Vergeet dus niet je fotocamera mee te nemen! Een andere voortreffelijke locatie in Londen is Camden Town. Vlakbij de ZSL London Zoo kun je de hipste buurt van de Engelse hoofdstad binnenlopen. Hier vind je trendy restaurants, modieuze winkels en levendige barretjes. Ook wordt er in Camden Town elk weekend een gemoedelijke foodmarkt georganiseerd. De heerlijke versnaperingen die je in de Britse wijk haalt gaan je zeker bevallen. Waar wacht je nog op?

In het zuidwesten van Londen kun je de Kew Gardens bezoeken. Het park ligt iets buiten de stad, maar het bezichtigen van de gigantische tuinen is zeker de moeite waard. Kew Gardens staat sinds 2003 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Om het hele park te bezichtigen ben je zeker wel een ochtend zoet. Het enorme tuinencomplex is ongeveer 300 hectare groot en heeft de meest veelzijdige collectie van levende planten ter wereld. De meest uitzonderlijke flora die je hier gaat zien zijn de vleesetende Aziatische planten, de luisterrijke Amerikaanse orchideeën en de adembenemende Madagaskar baobab bomen. In het botanische park voel je je af en toe net op een tropisch eiland. In de glazen kassen in de Kew Gardens kom je namelijk bananen, rubber planten en cacaobonen tegen. Het groene rustpunt van de Londense metropool is een perfecte plek om te ontspannen en bij te komen van het bruisende centrum. Zoek dus zeker de Kew Gardens op tijdens je weekendje Londen!

Jaarlijkse evenementen

Op bepaalde dagen is Londen nog specialer!

Om een weekendje Londen te boeken hoef je niet per se af te wachten op jaarlijkse evenementen. Er valt nu eenmaal genoeg te doen in de grote hoofdstad. Toch maken sommige festiviteiten de stad extra speciaal!

Als je in juni naar Londen afreist, bekijk dan eerst even de Londense kalender. Het is namelijk goed mogelijk dat je tijdens de Trooping of The Colour in de stad bent. In de zomer wordt namelijk de officiële verjaardag van de Britse koningin gevierd. Op de feestdag kun je de indrukwekkende militaire parade bewonderen. De kleurrijke en statige vertoning is enorm populair en er wordt dan ook echt naar het evenement toegeleefd. Zelfs mensen van andere werelddelen vliegen naar het Verenigd Koninkrijk om het defilé bij te wonen. De schitterende optocht begint bij Buckingham Palace en eindigt bij de Whitehall. Het bezoeken van de fantastische parade brengt je meteen in de gelegenheid om je te mengen met de lokale bevolking. Met een beetje geluk vang je zelfs een glimp op van Queen Elizabeth. Het typische en traditionele Engelse feest wil je niet missen!

Ook tijdens oud en nieuw pakken de Londoners groots uit. Jaarlijks komen in Londen tienduizenden mensen bijeen om samen het nieuwe jaar in te gaan. Bij de wereldberoemde Big Ben worden de laatste secondes van het oude jaar luidkeels afgeteld. Als de klokken eenmaal luiden barst het feest los! Dit is je kans om één van de mooiste en grootste vuurwerkshows ter wereld te aanschouwen. De lucht boven de rivier de Theems blijft tijdens een spectaculair kwartier op een betoverende manier verlicht. Het vuurwerkfestijn wordt bovendien begeleid door een speciaal samengestelde compilatie van muziek. De verschillende melodieën vallen precies samen met de schitterende uiteenspattingen van het vuurwerk. Je gaat de sensationele opening van het nieuwe jaar niet snel vergeten!

Al met al is Londen een uitstekende bestemming om je dagelijkse cyclus te doorbreken. In de stad heb je genoeg mogelijkheden om culturele gebouwen te bezoeken, leuke activiteiten te ondernemen en je te mengen tussen het Britse volk. Prik snel een datum!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter