1 aanbieding

Weekendje Leuven

Verken het historische stadscentrum, proef een pintje op de Oude Markt en beleef het bruisende nachtleven tijdens een weekendje Leuven met TravelBird!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
1 aanbieding
Filters Verwijder

Bij een stedentrip België denk je al gauw aan Antwerpen, Brugge of Gent. Maar een goed bewaard geheim is de Belgische stad Leuven!

Deze eeuwenoude stad is na Gent de studentenstad van België. Door de Katholieke Universiteit Leuven, de oudste Universiteit van de Lage Landen, wonen er ruim 30.000 studenten. Vergelijkbaar met een weekend Rotterdam in Nederland proef je hierdoor overal op straat het echte studentenleven. Jonge mensen, gezellige kroegen en authentieke universiteitsgebouwen. Alleen deze universiteitsstad heeft natuurlijk veel meer te bieden.

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart op ophalen in het oude centrum van Leuven. De geschiedenis van de stad gaat ver terug. Dit zul je overal terugzien. Bewonder het gotische stadshuis en wandel door de rustige straatjes van het Begijnhof. In de middag strijk je neer op een van de talloze terrasjes op de Oude Markt. Ben je dorstig geworden na een drukke dag? Leuven wordt ook wel de hoofdstad van de bier genoemd, een bierproeverij mag dus zeker niet op je lijstje ontbreken. In de avond ontdek je de bourgondische keuken in een van de verrukkelijke restaurants. Tijdens een weekendje Leuven zul je ontdekken dat in deze gezellige stad altijd iets te beleven is! Probeer ook een weekendje Brussel om nog meer van de Belgische cultuur mee te krijgen.

Highlights van Leuven

Ontdek de historie van deze prachtige Belgische stad.

Een weekendje Leuven is niet compleet zonder het bezichtigen van deze bezienswaardigheden.

Het oude centrum van Leuven is een wirwar van kleine straatjes, eeuwenoude gebouwen, authentieke kerken en sfeervolle pleintjes. De Grote Markt is het hart van de stad en herkenbaar door het indrukwekkende gotische Stadshuis. Je zult zien dat de gevel van het gebouw is voorzien van ruim 200 beelden met belangrijke middeleeuwse figuren. Aan de andere kant van het plein staat de Sint-Pieterskerk, de oudste kerk van Leuven. Let goed op bij deze kerk. Ieder uur wanneer de klok slaat komt een klokkenluider of Jacquemart tevoorschijn. Een klein gouden mannetje die met zijn slagen op de bel de tijd aangeeft.

Bezoek tijdens een weekendje Leuven ook Het Begijnhof. Dit wordt ook wel een ‘stad binnen de stad’ genoemd en is een geweldige plek om doorheen te struinen. Het lijkt alsof in deze historische wijk de tijd heeft stilgestaan. Vroeger woonden hier 360 christelijke vrouwen, afgesloten van de buitenwereld. Nu wordt het bewoond door studenten, professoren en medewerkers van de Katholieke Universiteit. Wandel door de pittoreske straatjes, romantische tuinen en langs de eeuwenoude huizen die het UNESCO werelderfgoed eer aandoen en proef de authentieke stadssfeer.

Wat is er allemaal te doen in Leuven?

Naast de indrukwekkende historie is er meer te ontdekken in de stad.

Ga tijdens een weekendje Leuven op een bierproeverij, bezoek een interessant museum of geniet van een panoramisch uitzicht over de stad.

Kenmerkend voor België is de eeuwenoude biertraditie. Vergelijkbaar met een stedentrip Dublin kun je in Leuven uniek bier drinken. Het beroemde merk Stella Artois komt oorspronkelijk uit Leuven, gebrouwen in de eeuwenoude brouwerij Den Hoorn. Ontdek in de brouwerij de geschiedenis van het biermerk en het brouwproces. Tegelijkertijd kun je zelf even de kwaliteit testen! Ben je een echte bierliefhebber? Er worden ook bierroutes georganiseerd door de stad. Hier ontdek je waarom Leuven de bierstad van België is. Met een echte kenner maak je een route langs alle bekende cafés, hier proef je de verschillende streekbieren en krijg je uitleg waarom het zo bijzonder is.

Ben je opzoek naar een panoramisch uitzicht over Leuven? Bezoek dan de Universiteitsbibliotheek van de Katholieke Universiteit, gelegen aan het Monseigneur Ladeuzeplein. Het gebouw werd zowel in de Eerste als in de Tweede Wereldoorlog verwoest, maar beide keren in originele staat hersteld. Beklim de toren van de bibliotheek, dwars door vijf kamers geschiedenis. Op iedere verdieping zul je meer te weten komen over de Leuvense geschiedenis. Aan het einde kun je genieten van een prachtig uitzicht! Vlakbij het Ladeuzeplein vind je ook het M Museum, het belangrijkste museum van Leuven. Bewonder oude meesterwerken, zoals Het Laatse Avondmaal van Dirk Bouts, maar ook hedendaagse kunst. Daarnaast zijn er altijd wisselende tentoonstellingen te zien. Je zult tijdens een stedentrip Leuven tijd tekort komen!

Ontdek de Belgische gastronomie en het bruisende nachtleven

In deze stad is altijd iets te beleven!

Tijdens een weekendje Leuven kom je heerlijk tot rust in een van de talloze cafés.

In de avond komt de stad helemaal tot leven. Studenten gaan na hun colleges de terrassen op, de bieren worden koud gezet en Leuven veranderd in een bruisende stad. De beste sfeer ontdek je op de Oude Markt, ook wel de langste toog ter wereld genoemd. Het rechthoekige plein wordt omringd door 40 cafés. Vroeger waren er nog veel meer cafés in de stad, ruim 800! Dit betekent één café voor elke 32 inwoners. Momenteel zijn er nog ruim 200 over. Een echte aanrader is het wereldberoemde biercafé The Capital. Op de kaart staan maar liefst 2000 verschillende soorten biertjes. Ontdek hier jouw favoriet! In Leuven kun je dus net zo lekker genieten van de unieke Belgische biersoorten als in een weekend Brugge.

Het café is de ideale plek voor een snelle hap. Daarnaast zijn er ook genoeg restaurants te vinden in de stad. De Munstraat is het het culinaire hart van Leuven. Hier vind je lekkernijen uit alle keukens. Op het Hoogeschoolplein vind je café Dewerf, met een van de gezelligste terrassen van Leuven. Vooral in de zomer, als de zon lekker schijnt, geniet je hier op terras van een uitgebreid ontbijt, een verfrissend drankje of een smaakvolle lunch. Een stedentrip Leuven is ook op culinair gebied zeker de moeite waard!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter