Kies een vertrekdatum
50 aanbiedingen

Onze zorgvuldig geselecteerde aanbiedingen, voor en door reizigers

Populair
 • Accommodatie inclusief
Aan de Zeeuwse kust
Hotel 2 of 3 nachten Noordwelle
Sluit je ogen en adem een keer heel diep in: voel je dat? En ruik je dat? De zilte zeelucht en de zeewind die door je haren blaast? Heerlijk! Aan d...
 • In Schouwen-Duiveland
 • Comfortabel hotel
 • Een dag fietshuur of wandelroutes
 • Ontbijt en 1x verrassingsdiner
Vanaf per persoon vanaf € 79,50
gebaseerd op 2 personen
 • Accommodatie inclusief
Charmant hotel aan de Moezel
Hotel 2, 3 of 4 nachten Senheim
De kronkelende Moezel, de wijnranken op de heuvelachtige oevers en tussen dat alles een gezellig hotel waar je in de watten wordt gelegd. Dat zijn ...
 • Sfeervol hotel met sauna
 • Wijnproeverij
 • Ontbijt en 1x 4-gangendiner
Vanaf per persoon vanaf € 99,00
gebaseerd op 2 personen
Populair
 • Accommodatie inclusief
Hotel in Wolvega & rondvaart Giethoorn
Hotel 2 nachten Wolvega
Wolkom nei Fryslân! De omgeving van Wolvega ligt aan je voeten tijdens een korte vakantie in het noorden van ons land. In je hotel geniet je 's och...
 • Ontbijt en welkomstdiner
 • Rondvaart Giethoorn
 • Fietstocht naar Giethoorn
Vanaf per persoon vanaf € 49,95
gebaseerd op 2 personen
 • Accommodatie inclusief
Halfpension in de Eifel
Hotel 2, 3, 4 of 7 nachten Adenau
Op zoek naar een omgeving die garant staat voor heel wat uren wandelplezier én een flinke portie gezelligheid? Wat dacht je van de Duitse Eifel! Di...
 • In Adenau, in de Duitse Eifel
 • Comfortabel hotel
Vanaf per persoon vanaf € 64,00
gebaseerd op 2 personen
 • Accommodatie inclusief
Halfpension in het Zwarte Woud
Hotel 2, 5 of 7 nachten Baiersbronn
Zin in een actieve vakantie in de buitenlucht? Kom dan naar het prachtige natuurgebied van het Zwarte Woud. Stap bij je hotel op de e-bike en verke...
 • In het Duitse Zwarte Woud
 • Sfeervol hotel
 • E-bike voor 2/3 dagen
 • Halfpension
Vanaf per persoon vanaf € 99,00
gebaseerd op 2 personen
 • Accommodatie inclusief
4*-hotel met diner aan de Zeeuwse kust
Hotel 2 nachten Renesse
Hier aan de kust, de Zeeuwse kust... is het heerlijk vertoeven! Op slechts 300 meter van het strand vind je een mooi viersterrenhotel waar je 3 dag...
 • Dagelijks ontbijt en 1 diner
 • Toegang tot de wellness
 • Welkomstdrankje
Vanaf per persoon vanaf € 99,00
gebaseerd op 2 personen

Ontdek meer

'De paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas. Met stralend oog en blijde zin, en goed gevulde tas.’ Van een ontspannen wandeling tot een pittige bergtrekking… Wie houdt er nou niet van een prachtige tocht te voet, dwars door de natuur?

Het voordeel van wandelen is dat het werkelijk overal mogelijk is. Of je nu in de stad, aan de kust of midden in de natuur verblijft… Er is meestal wel een leuke route uitgestippeld die je langs de mooiste plekken leidt. En zo niet? Dan volg je toch gewoon je neus, wel net zo avontuurlijk! Het enige wat je nodig hebt is een (goed) paar schoenen en eventueel een rugzakje met wat eten en drinken voor onderweg. Wandelen is dan ook de ultieme manier om de omgeving te verkennen. Waar sommige gebieden niet of moeilijk te bereiken zijn met de auto of fiets, wandel je op je goede stappers zó door de ongerepte natuur!

En wat is er nu rustgevender dan het gefluit van de vogels, de frisse geur van het bos en het klaterende geluid van een stromend beekje? Dé perfecte manier om alle hectiek van het dagelijks leven achter je te laten! Niet alleen vermindert wandelen stress, ook verlaagt het je bloeddruk en versterkt het je afweersysteem. Hartstikke gezond dus! Maar wist je ook dat wandelen goed is voor de economie? Een onderzoek in het Verenigd Koninkrijk toont aan dat in gebieden waar meer wordt gewandeld, de lokale handel een oppepper krijgt van wel veertig procent. En dat is niet niks! Reden genoeg dus voor een enerverende wandeltocht!

Wandelen door Nederland
Van een strandwandeling langs de waddenkust tot aan een tocht door de heuvels van Zuid-Limburg: Nederland is het ideale land voor een heerlijke wandeltocht
Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Nederland. Ondanks dat het het meest dichtbevolkte land van de Europese Unie is zijn er genoeg prachtige plekken om te ontsnappen aan de drukte.

Volgens het CBS nemen landbouw, natuur en recreatie maar liefst 86% van het oppervlakte van ons land in beslag. Bovendien kent Nederland een uitgebreid wandelnetwerk met onder meer prachtige streekpaden en zogenaamde Lange-Afstand-Wandelpaden. Het ruim 490 kilometer lange Pieterpad is hiervan een van de oudste en bekendste voorbeelden. De route loopt van het Groningse dorp Pieterburen, dwars door Nederland, naar het Limburgse Sint-Pietersberg en is opgedeeld in diverse dagetappes.

Maar ook voor een korte wandeltocht kun je alle kanten op in Nederland. Bezoek de weids golvende heidevelden van de Posbank of ontdek het grootste laagveenmoeras van West-Europa tijdens een wandeling door Nationaal park de Weerribben. Ook het groen van de Utrechtse Heuvelrug is een ware publiekstrekker. En lekker uitwaaien? Dát doe je tijdens een heerlijke wandeling langs de Noordzeekust. Dwars door de duinen, over kronkelende dijken of met de voeten door het zand… Als dat niet genieten is!

De benen zijn de wielen van creativiteit.

– Albert Einstein
De bergen van Oostenrijk
Uitgestrekte groene alpenweiden, imposante bergtoppen en helderblauwe bergmeren... Oostenrijk is een sprookje wanneer het op wandelen aankomt!
Wandelvakantie in Oostenrijk? Bereid je dan voor op spectaculaire uitzichtpunten, frisse berglucht en typische bergdorpjes.

Oostenrijk bestaat voor circa 70% uit bergen, en kan daarmee met recht een wandelparadijs worden genoemd. Door het hele land vind je diverse routes, zowel voor beginners als voor ervaren wandelaars. Alleen al in Tirol vind je bijvoorbeeld meer dan 15.000 gemarkeerde wandelpaden! Andere populaire gebieden zijn het Salzburgerland, Karinthië en Hohe Tauern.

Ben je een echte wandelfanaat? Dan is een meerdaagse wandeltocht misschien wel iets voor jou. Tijdens deze tochten wandel je van de ene naar de andere sfeervolle berghut, waar je de nacht verblijft. Overdag kom je langs de meest indrukwekkende uitzichtpunten, wandel je over bijzondere gletsjervlaktes, dwars door oeroude bossen en langs klaterende watervallen. En heb je écht geluk? Dan spot je misschien wel een steenbok of een gems!

De veelzijdige Duitse natuur
Als één woord de natuur van Duitsland zou moeten samenvatten, dan zou ‘veelzijdig’ het dichtst in de buurt komen. Van de woeste kustlijn in het noorden tot de Beierse Alpen in het zuiden: Duitsland heeft het allemaal!
Niet voor niets is Duitsland een populaire bestemming onder wandelfanaten. Met zo’n 200.000 kilometer aan wandelroutes ben je hier wel even zoet!

Zo kun je eindeloos dwalen door de sprookjesachtige bossen van het Zwarte Woud, prachtige wandeltochten maken over de groene heuvels van het Sauerland óf je wagen aan het imposante Alpenlandschap in het zuiden van het land. Ook direct over de grens vind je bijzondere natuur. Neem de Eifel (vlak over de grens bij Zuid-Limburg) of het bijzondere Teutoburger Wald (over de grens bij Enschede). Op TravelBird worden er diverse wandelvakanties naar Duitsland aangeboden, laat je inspireren!