3 aanbiedingen

Vakantie Zuid-Afrika

Een vakantie Zuid-Afrika is één en al avontuur! Een melange van grote culturele steden en uitgestrekte natuurgebieden. Boek nu snel via TravelBird!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
3 aanbiedingen
Filters Verwijder

Het land bekend van Nelson Mandela is een van de kleurrijkste landen in de wereld. Maak kennis met de vele verschillende bevolkingsgroepen, de rijke historie en de culinaire specialiteiten in combinatie met sublieme wijnen. Beleef de meest verbluffende avonturen en boek een vakantie Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika werd vorig jaar door een recordaantal van meer dan 150.000 Nederlanders bezocht. De steeds groeiende populariteit is met name hoog door de geschiedkundige relatie tussen Nederland en het Afrikaanse land. De herkenning van de taal, het leren over en het herkennen van het apartheidsregime en dekolonisatie maken het bezoek aan het land een verrijkende ervaring. Het is nuttig om te weten dat Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt. Dit betekent dat wanneer het in Nederland winter is, het in het zuidelijke puntje van het Afrikaanse continent juist zomer is. Hierdoor is een vakantie Zuid-Afrika of een vakantie Madagaskar een onwijs goede oplossing om je te onttrekken van de koude wintermaanden in Europa. Het wegennet in het land is voorts zeer uitgebreid. Zodoende kan je makkelijk met een auto grote delen van het land bereiken. Een roadtrip behoort dus zeker tot de opties.

Het land heeft daarnaast een imponerende oppervlakte en is daarmee ruim 30 keer groter dan Nederland. Dat het land ‘slechts’ 47 miljoen inwoners heeft komt mede doordat een groot deel van het land bestaat uit natuurgebieden. De prachtige ‘Republiek van het zuiden’ wordt omarmd door de verstrekkende Atlantische en Indische Oceaan. Dit zorgt er uiteraard voor dat het land beschikt over een uiterst fraaie kustlijn. Wist je overigens dat in de stad Langebaan de eerste voetsporen van de ‘homo sapiens’ zijn gevonden. Na het bezoek kan jij dus zeggen dat jij op de plek van het begin van de mensheid bent geweest. Een steengoed verhaal om te kunnen vertellen aan je familie en vrienden! Kom het allemaal snel gadeslaan en boek nu een vakantie Zuid-Afrika via TravelBird. Of het nu is om de befaamde grote steden te bezoeken, te genieten van een meeslepende safari, of voor de culinaire kunsten en wijnen in de keukens, in dit land ben je aan het juiste adres.

Veelbelovende en schitterende Afrikaanse steden

Tijdens je vakantie Zuid-Afrika mag een bezoek aan de rechterlijke hoofdstad Kaapstad niet ontbreken!

Naast de wonderbaarlijke hoofdstad Kaapstad zijn er nog meer steden die het zeker waard zijn om bezocht te worden. Zowel Johannesburg als Pretoria zijn inspirerend.

De hoofdstad Kaapstad is de tweede dichtbevolkte stad in Zuid-Afrika. Met een in het oog lopende ligging aan de kust heeft de stad de ideale locatie voor een haven. De aanlegplaats voor boten vormt dan ook een fascinerende plek voor veel toeristen. De talrijke winkels, restaurants en markten gepaard met livemuziek zorgen voor veel memorabele momenten. Tevens wordt er elke dag om 12:00 een antiek kanon uit de 19de eeuw afgeschoten vanaf Signal Hill ter herdenking van de verdediging van de haven. Een echte aanrader is om de top van de Tafelberg te bereiken. Trek snel je wandelschoenen aan en beklim de berg zelf, of geniet van een comfortabel ritje naar het hoogtepunt van de berg in de kabelbaan. Het uitzicht over de stad en de kust zal je zonder twijfel bekoren.

Voor een adrenalinekick ben je op de goede plek in Johannesburg. Ga de confrontatie aan en spring van de iconische en kleurrijke Orlando Torens in Soweto. De duik van 100 meter geeft tegelijk een indrukwekkende impressie van de stad. Het is een goede voorbereiding voor als je ooit tijdens een rondreis China van de hoogste toren in Macau wilt bungeejumpen! Bezienswaardigheden in Johannesburg die je ook echt moet zien zijn de monumenten gelieerd aan de tijden van de apartheid. Plekken zoals het Apartheid Museum, het Hector Pieterson Museum en de Constitution Hill geven een indruk van vroegere tijden. Niet ver van Johannesburg vandaan ligt het administratieve centrum: Pretoria. Deze stad is rijk aan natuur en heeft de meest wonderbaarlijke bomen. Een must-see is dan ook de betoverende Wonderboom. Ook is het ‘Voortrekkermonument’ een aanrader. Naast de historische waarde geeft het gebouw een mooi uitzicht over de stad.

Adembenemende natuur

Ben je op zoek naar een vakantie vol rust en natuur? Dit is zeker mogelijk in Zuid-Afrika!

Tijdens de vakantie Zuid-Afrika kan een bezoek aan het Krugerpark niet uitblijven. De kans is uiterst groot dat net als bij een rondreis Tanzania je de Big Five van dichtbij kunt aanschouwen.

Het Krugerpark is welbekend en onwijs uitgestrekt. De immensheid van het park zorgt ervoor dat er rust heerst. Dit maakt het gelukkig onwaarschijnlijk dat je tijdens het bezoek over andere toeristen struikelt. Het geeft je de kans om in alle sereniteit de pracht van de natuur te aanschouwen. Er gaat overigens niks boven het spotten van een imposante neushoorn, een majestueuze olifant of een machtige Afrikaanse leeuw

Voor de echte avonturiers die de vakantie Zuid-Afrika boeken zal de Blyde River Canyon uitkomst bieden. Het gebied wordt gekenmerkt door immense kloven in het landschap. Opmerkelijk in het gebied zijn de loodrechte rotsblokken, de snel stromende watervallen en kronkelende rivieren. Daarnaast heeft het kolkende water bij de bron van de kloof grote gaten geslagen in de rotswanden, die de Bourke’s Luck Potholes worden genoemd, en zijn het bezichtigen meer dan waard. Als er nog iets is wat zeer fraai is aan een vakantie Zuid-Afrika is het de Drakensbergen. Dit fenomenaal mooi gebergte valt dan ook onder een nationaal park. Er zijn zeer veel aanlokkelijke paden te bewandelen. Met de hoogste waterval van het land, kan je je opmaken voor veel geweldige belevenissen.

Gastronomische specialiteiten en weergaloze wijnen

Laat je verrassen door de culinaire hoogstandjes van Zuid-Afrika en het exceptionele aanbod in wijn.

Door het grote aantal culturele invloeden in de Afrikaanse republiek is het eten ook heel divers.

Het meest bekende is de 'bunny chow': uitgehold wit brood gevuld met bonen, aardappels en verschillende soorten kruiden. Dus geen konijn zoals de naam ons doet geloven. Laat je verrassen door een origineel en appetijtelijk vegetarisch gerecht. Er is uiteraard ook een groot aanbod aan gerechten voor de vleeseters. Veel van het vlees wordt bereid op een zogenoemde ‘braai’. Het heeft wat weg van een grotere versie van de welbekende barbecue. Het wachten op het eten wordt vaak gebruikt voor sociale interactie, waar de Zuid-Afrikanen vol plezier gebruik van maken. Dit is dan ook meteen een goede aangelegenheid om de cultuur nog verder te verkennen. Je merkt ook snel de Nederlandse invloeden in het eten. Sommige gerechten hebben herkenbare namen, zoals ‘boerewors’, ‘boerekos’ en ‘vetkoek’. Maar probeer ook vooral de onbekende gerechten. De creatieve mengeling van ingrediënten is zeer verfrissend en geeft een nieuwe kijk op de bereidingsvormen van eten.

Naast het fascinerende culinaire gehalte, biedt een vakantie Zuid-Afrika ook volop kans om kennis te maken met de prachtige wijnen. Er wordt in het land al sinds de 17de eeuw wijn verbouwd. In verband met de weersomstandigheden liggen de meeste wijnvelden dicht langs de kust. Een rondreis Frankrijk leert je dat de Fransen het grootste exportland in wijn zijn, maar Zuid-Afrika volgt het grootste wijnland op de voet! Het aanbod is groots, en zijn er wijnen van alle denkbare druifsoorten. Het is dan ook een opperbest vooruitzicht om te kunnen genieten van een heerlijke witte Sauvignon Blanc met een frisse afdronk, of een stevige op hout gerijpte Merlot.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter