aanbiedingen

Vakantie Vlissingen

Laat je door TravelBird verrassen en geniet tijdens je verblijf in een hotel in Vlissingen van de ongerepte natuur, eindeloze zandstranden, en nog zoveel meer!

TravelBird neemt je mee naar de ongerepte natuur, de eindeloze zandstranden en het rijke culturele erfgoed van Vlissingen.

Vlissingen is een populaire trekpleister in Zeeland. Om even volledig uit te waaien, maar toch dicht bij huis te blijven, ben je in Vlissingen aan het juiste adres. Vlissingen ademt een typische maritieme sfeer. Je vindt er heerlijk genieten van een fiets- en wandelvakantie met de frisse zeelucht en de haren in de wind. Het is een moderne badplaats met een oude kern die maar liefst 300 monumenten telt. Hier vind je historische overblijfselen terug uit het oude zeevaardersverleden. Met ongerepte duingebieden en ellenlange boulevards in de nabije omgeving waan je jezelf weg van de wereld. Wandelend over de boulevard geniet je van een prachtig uitzicht over de grote boten die voorbijvaren op de drukke vaarroutes. Deze boten varen slechts op een paar honderd meter afstand en nergens anders in Europa mogen schepen zo dichtbij varen als in Vlissingen.

Zeeland telt een aantal prachtige plekken om te verkennen en laat Vlissingen daar nu de ideale uitvalsbasis voor zijn! Vanuit je hotel in Vlissingen trek je makkelijk naar Middelburg of Domburg, twee prachtige parels aan de Zeeuwse kust. Wist je dat Zeeland het meeste zonuren telt van Nederland? Juist, nog meer reden om samen met TravelBird te vertoeven in Vlissingen. Er is voor ieder wat wils: zowel studenten als jonge gezinnen vinden makkelijk hun weg naar deze Zeeuwse stad. Ook heerlijk is om te kiezen voor een Wellness hotel Nederland terwijl je in Vlissingen verblijft! Kom echt even helemaal tot rust door de combinatie van zeelucht en sauna!

Het verleden van Vlissingen

Vlissingen kent een rijk verleden op zee, van stoere zeebonken tot piraterij.

Kruip in de huid van bekende zeehelden en ga op een ontdekkingsreis doorheen de tijd.

Tijdens je stedentrip, wellness vakantie of rondreis Nederland is een bezoek Vlissingen zeker de moeite waard, wanneer je van geschiedenis houdt. Vlissingen heeft de langste zeepromenade van Nederland. Deze is opgedeeld in meerdere boulevards: de Bankert boulevard, de Evertsen boulevard en de Ruyter boulevard. Klinken deze namen je bekend in de oren? Dat is perfect mogelijk, want deze drie boulevards zijn vernoemd naar drie bekende Nederlandse zeehelden van vroeger. Verspreid over de boulevard vind je standbeelden terug van deze stoere zeerovers. Zo springt het standbeeld van zeeheld Michiel de Ruyter aan het Keizersbolwerk op de boulevard meteen in het oog. Michiel de Ruyter was een van de grootste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis. Hij behaalde meerdere overwinningen tegen de Engelsen en Vlissingen eert zijn vroegere heldhaftige inwoner maar al te graag. Wil je in de huid kruipen van een van de vroegere zeerovers, zoals Michiel de Ruyter? In het Arsenaal, een maritiem attractiepark in Vlissingen, kom je meer te weten over piraten en zeedieren. Je kan er zelfs een haai aaien!

Het MuZEEum is niet alleen een mooie woordspeling, maar huisvest ook een prachtige collectie uit de maritieme geschiedenis van Zeeland. Een deel van het museum zit in het Lampsinshuis, een voormalig stadspaleis uit de Gouden Eeuw gebouwd in 1641. Cornelis Lampsins liet dit bouwen in de stijl van het Hollands classicisme. Uniek aan het Lampsinshuis is het 17e-eeuwse uitkijktorentje, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de zee. Na een bezoek aan het MuZEEum vervolg je je weg naar de Oranjemolen, een korenmolen en voormalige pelmolen aan de Oranjedijk in Vlissingen. In 1944 staat deze plek bekend als Uncle Beach, het strijdtoneel van de Slag om de Westerschelde. Hier kwamen de geallieerden aan land tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de Oranjemolen worden nu herinneringen opgehaald aan deze slag.

Natuur in de nabije omgeving

Trek eropuit en laat je meevoeren naar de prachtige duingebieden en stille zandstranden.

Vlissingen beschikt over prachtige fietsroutes die je loodsen langs landelijke wegen, slingerende dijken en fraaie duingebieden.

Onderweg kom je verschillende pittoreske en gemoedelijke dorpjes tegen, zoals Westkapelle en Zoutelande. Na een lange fietstocht pauzeer je ‘s avonds op het strand in Vlissingen om te genieten van de zonsondergang die haar warme en vuurrode gloed verspreidt over de horizon. Ook met een wandelvakantie via diverse wandelroutes leer je alle hoogtepunten van Vlissingen in een mum van tijd kennen. De wandeltocht ‘Verken Vlissingen: Stad aan Zee’ bezorgt je maar liefst 6 kilometer wandelplezier.

Klaar om eropuit te trekken? Domburg en Middelburg zijn twee interessante plekken in de directe omgeving. In de badplaats Domburg geniet je van een echte vakantiesfeer, daar waar Middelburg een oude handelsstad is met veel bezienswaardigheden. Even buiten Vlissingen bezoek je Fort Rammekens, het oudste zeefort van West-Europa en een levendige herinnering aan de Zeeuwse maritieme geschiedenis. Een overtocht op de veerboot naar Breskens kan ook niet ontbreken tijdens je verblijf in een hotel in Vlissingen. Pak gerust je fiets mee op de boot. Van hieruit ga je makkelijk op daguitstap naar Zeeuws-Vlaanderen of andere mooie plekken in Nederland.

Zeeuwse specialiteiten

Het Zeeuwse zeegebied heeft heel wat lekkers te bieden!

Voor een culinaire beleving moet je bij de Zeeuwse keuken zijn! Als je in Vlissingen bent, kan je niet heen om de verschillende Zeeuwse specialiteiten.

Geniet tijdens een vakantie Zeeland van Zeeuwse mosselen, oesters en Oosterscheldekreeft. Aan de zee ligt het altijd voor de hand om voor een visgerecht te kiezen. In Vlissingen vind je overal vers gevangen vis. Deze wordt gelost in de haven van Vlissingen en daar ter plekke verkocht. De Zeeuwse stad heeft ook een eigen culinair evenement, AmuseMe. Proef de amuses van de deelnemende restaurants en laat je meenemen op een culinaire ontdekkingsreis.

Tijdens een van de wandeltochten op het strand in Vlissingen pauzeer je bij een strandpaviljoen. Het strand van Vlissingen heeft vele paviljoenen, waar je kan genieten van een kleinigheid terwijl je kijkt naar de golven van de zee. Proeven van het bruisende leven in Vlissingen? Dan is het Bellamypark the place to be. In de zomermaanden wordt dit park omgetoverd tot het middelpunt van het nachtleven in Vlissingen. Maar ook overdag kan je heerlijk genieten op een van de vele terrassen die het Bellamypark rijk is.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter