Vakantie Texel

Stap op de boot voor een heerlijke vakantie Texel met TravelBird! Zodra je voet aan wal zet, proef je het eilandgevoel, hier kun je even lekker uitwaaien.

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
0 aanbieding
Wil je er even tussenuit naar een eiland? Waarom zou je afreizen naar Spanje, Frankrijk of Portugal als er vijf prachtige eilanden om de hoek liggen? Ontdek het zelf tijdens een vakantie Texel.

De Waddeneilanden zijn al jarenlang een populaire bestemming onder Nederlanders. Lekker uitwaaien in de herfst of genieten van een strandvakantie in de zomer: het kan hier allemaal! Van alle eilanden is Texel veruit het grootste eiland, met een oppervlakte van bijna 600 vierkante meter en ruim 13.000 inwoners. Het aantal toeristen overschrijdt het aantal inwoners jaarlijks met gemak, er zijn maar liefst 47.000 slaapplaatsen. Dit variëert van een vakantiehuis Texel tot een vakantiepark of camping. Dagelijks brengt de veerboot je vanaf Den Helder richting het eiland. Waar op Vlieland en Schiermonnikoog geen auto’s zijn toegestaan, kun je deze wel gewoon meenemen naar Texel. Ben je gek op fietsen? Neem er zelf een mee of huur een fiets en rijd met de wind door je haren langs de duinen, geniet van het uitzicht over zee en de grazende schapen: dit is het ultieme eilandgevoel!

Op Texel is het hele jaar door genoeg te beleven: ga parachutespringen in de Cocksdorp, maak een boottocht vanuit de haven van Oudeschild, beklim de vuurtoren op het noordelijkste puntje van het eiland of wandel door het prachtige natuurgebied De Slufter. Je hebt hier echt het gevoel dat op een afgelegen eiland zit, maar doordat het wel een groot oppervlakte heeft kun je je hier dagen vermaken. Dit maakt het tot een geliefde plek onder toeristen. Ben je een echte winkelliefhebber? Breng dan een bezoek aan Den Burg, hier vind je naast bekende modezaken ook veel lokale boetiekjes met hebbedingetjes en leuke souvenirs. Daarnaast is er in de zomer iedere woensdag een kleine markt. Wil je liever verblijven op een rustigere plek? Ook daarvoor zijn legio mogelijkheden tijdens een vakantie Texel. Ontdek het zelf!

Gezellige dorpjes

Verblijf je in het bruisende de Koog of toch liever in het authentieke dorpje De Waal?

Tijdens een vakantie Texel zijn er genoeg opties om uit te kiezen waar je wilt verblijven.

Ben je op zoek naar drukte en gezelligheid? In de Koog is altijd genoeg te beleven! Struin door de winkelstraat op zoek naar een leuke souvenir, neem plaats op een van de sfeervolle terrasjes of geniet van het bruisende nachtleven. Daarnaast ligt het dorp op loopafstand van een breed zandstrand, perfect voor een heerlijke stranddag. Soms staat er een stevige wind, huur dan een windscherm of maak het jezelf comfortabel met een ligstoel of een strandhuisje. In de zomer wordt het strand regelmatig gebruikt voor een groot feest, zoals het Tropical Sea Festival in het laatste weekend van augustus. Hier gooi je ‘s avonds je heupen los!

De Waal is het kleinste dorp van het eiland, dit voelt als een reis terug in de tijd met de kleine authentieke huisjes en gemoedelijke sfeer. In het Cultuurhistorisch Museum ontdek je aan de hand van een expositie het verloop van het eilandleven. In de Cocksdorp vind je de kenmerkende 35 meter hoge vuurtoren die maar liefst 150 jaar oud is. Wandel naar de top en aanschouw op de weg naar boven een expositie waarna je geniet van een prachtig uitzicht over de Wadden. Op dit punt van het eiland ontmoeten de Wadden en Noordzee elkaar. Hierdoor is zwemmen verboden door de gevaarlijke stroming. Wel kun je hier een wandeling maken over het brede strand om even lekker uit te waaien. Ook wordt er jaarlijks de Ronde van Texel gehouden, dit is in 39 jaar tijd uitgegroeid tot de grootste catamaran zeilrace ter wereld. Het doel is om zo snel mogelijk om het eiland te varen. Vanaf de Cocksdorp zie je goed hoe de boten moeite hebben om de grote golven te bedwingen. Ben je rond deze tijd op een Texel vakantie, dan mag je deze bezienswaardigheid niet missen.

Prachtige natuur

Texel is de perfecte bestemming voor vogelspotters en natuurliefhebbers.

De Texelse natuur is uniek. Op dit kleine oppervlakte vind je ontzettend veel verschillende landschappen.

Het grootste gedeelte van de natuur ligt in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’, een officieel nationaal park vanaf 2002. Van duinvalleien en duinen tot bossen en heidevelden: het landschap is hier heel divers. Het gebied strekt zich uit van het zuidpunt bij De Hors en het westelijke deel van het eiland tot het noordpunt bij de vuurtoren. Een bezoek aan de Slufter mag niet ontbreken tijdens een vakantie Texel, dit is een open verbinding met de Noordzee. In de zomermaanden kleurt dit gebied paars door de bloeiende lamsoor. Een deel van het gebied is bereikbaar, het andere gedeelte is afgesloten waardoor er een waar vogelparadijs is ontstaan. Naast de schitterende natuur, staat Texel namelijk ook bekend als een vogeleiland. Nergens in Nederland vind je zoveel verschillende soorten. Dit komt doordat het op de trekroute ligt, om te broeden of even een tussenstop te maken. Op verschillende plekken vind je hutten waar je rustig kunt afwachten om die ene vogel te spotten. Ben je wel een liefhebber van vogels, maar heb je niet je eigen verrekijker? Deze zijn gewoon te huur op het eiland. Zo heb je net even wat meer kans om ze te spotten!

Een vakantie op Texel is eigenlijk niet compleet zonder een zeehond te hebben gezien, dit dier is toch wel kenmerkend voor de Waddeneilanden. Met een boot kun je varen naar de zandbanken waarop je deze prachtige dieren vaak in grote getallen kunt zien. Vooral voor de kinderen is dit een leuke activiteit. Zowel jong als oud zullen zich hier niet snel vervelen!

Texelse specialiteiten

Met zoveel schapen op het eiland produceren ze hier heerlijke kazen.

Op het eiland vind je veel unieke lokale producten.

Op het eiland wonen net zoveel schapen als inwoners en er is zelfs een eigen schapenras, de Texelaar. Een populair lokaal product is de schapenkaas, bereidt met melk van de Texelaar. Belangrijk is dat ze op gras van Texel grazen, dit geeft het een bijzondere smaak. Je zult het vaak tegenkomen op de kaart of het wordt gebruikt voor een Texelse tosti of op een pannenkoek. Daarnaast heeft het eiland ook zijn eigen biersoort. De Texelse Bierbouwerij is een brouwerij van speciaalbieren. Ze maken verschillende vaste bieren zoals Skuumkoppe, Goudkoppe, Dubbel en Tripel maar ook wisselende seizoensbieren zoals Bock of Springtij. Proef deze bieren zelf tijdens een vakantie Texel, die zijn over het hele eiland te verkrijgen. Kies voor een heerlijk Bockbier in de herfst of een frisse witte Skuumkoppe in de zomer!

Een eeuwenoude traditie is jutten, waarin spullen van het strand worden gehaald die zijn achtergelaten door de zee. Bij thuiskomst werd er dan altijd een Juttertje gedronken, een zachte kruidenbitter gebrouwen naar geheim Texels recept. Dit is heerlijk in de herfst of de winter als het weer wat kouder wordt. Wil je ergens lunchen of dineren? Dan is er genoeg keuze op het eiland. Langs het strand vind je veel paviljoens waar alle keukens wel zijn vertegenwoordigd. Kies voor een verse vis van de dag of een uitgebreid driegangendiner. In de zomer kun je nog urenlang buiten zitten totdat het nachtlicht valt. Is het tijd om terug te keren naar je vakantiepark Texel? Pak je fiets of maak een stevige wandeling en laad jezelf weer op voor een volgende dag op dit gezellige eiland.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter