aanbiedingen

Vakantie Suriname

Maak een onvergetelijke reis met TravelBird naar het natuurparadijs Suriname. Kom tot rust, ontdek de cultuur en ga op avontuur in het amazonegebied!
Bekijk meer:

Een vakantie Suriname wordt vormgegeven door de prachtige authentieke cultuur, een natuur vol charme en unieke mensen van verschillende origines.

Suriname heeft een ongekende diversiteit in inwoners. Van elk werelddeel zijn er mensen die in het land zijn gaan wonen. Daarom hebben veel van hen hun gewoontes en gebruiken meegenomen naar het Zuid-Amerikaanse land. Het zal je snel duidelijk worden tijdens je reis dat deze mengelmoes van culturen ongekend en uniek is in de wereld. In het binnenland van Suriname zal je zelfs inheemse stammen tegenkomen. Deze bevolkingsgroep wordt ook wel beschreven als Surinaamse indianen. Zij leven vooral van de natuur. Denk daarbij aan het verbouwen van kleinschalige landbouw, vissen en jagen. In het zuiden van het land is het mogelijk dat je eeuwenoude rotswandtekeningen tegenkomt. Deze tekeningen weergeven hoe de indianen leefden in het binnenland van Suriname. Het gros van de populatie woont echter in de steden aan de kust. Dat komt mede doordat de levendige hoofdstad Paramaribo zich dicht aan de Atlantische Oceaan bevindt. Een groot deel van het land, zoals je misschien herkent van de landschappen gedurende een vakantie Brazilië, bestaat uit oerwoud. Heerlijk als je op zoek bent naar een avontuurlijke bestemming. Vergeet niet je goede wandelschoenen mee te nemen zodat je goed bent voorbereid om elk soort terrein te kunnen belopen!

Echter is Suriname ook uitermate geschikt als je op zoek bent naar rust. Het land heeft slechts rond de 500.000 inwoners. Veel van de bewoners zullen je de woorden ‘no span’ toespreken. De vertaling spreekt boekdelen: ‘Maak je niet druk’. Deze woorden worden nadrukkelijk nageleefd in Suriname. De mensen geven weinig blijk van haast, en doen alles gerust op hun eigen tempo. Alhoewel wij in Nederland snelle service verlangen, heeft het langzamere systeem in Suriname ook haar charme. Het geeft je als reiziger de tijd om bij te komen van alle drukte die je zonder twijfel gewend bent. Zodra je je overgeeft aan de ontspannen sfeer van de Surinamers geeft dat je werkelijk een gevoel van kalmte en vrede. Verlaag op een aangename manier jouw niveau van stress tijdens een vakantie Suriname.

De bijzondere steden in Suriname

Suriname is een klein land vol hippe en sfeervolle steden. Een bezoek is er al snel sensationeel.

Bij aankomst in het land is de kans groot dat jouw vakantie Suriname in Paramaribo start. De hoofdstad heeft een indrukwekkende sfeer. Je zult dit vooral merken als je bijvoorbeeld de centrale markt ontdekt. Neem genoeg tassen mee om alle lekkernijen mee te kunnen nemen. Alle visproducten zijn extreem vers aangezien de markt pal aan de Surinamerivier ligt. De vangst wordt direct schoongemaakt, gefileerd en verkocht. Het leuke aan de markt is dat er opmerkelijk weinig toeristen op af komen. Je kunt je hier dus echt mengen tussen de lokale bevolking. Na het bezoek op de markt is het een aanrader om even zittend bij te komen op de muur die langs de rivier loopt. Hier komen veel inwoners van de stad op af om even uit te rusten. Naast het mooie uitzicht, kan je er ook heerlijk even een drankje doen. Uiteraard kan je ook je snacks erbij pakken die je net opgehaald hebt van de markt. Puur genieten!

Een andere leuke maar minder bekende stad is Nieuw-Nickerie. De stad grenst aan het ‘Bigi Pan’. Dit is een schitterend en omvangrijk beschermd natuurgebied. Als je je verrekijker meeneemt is de kans groot dat je de meest fascinerende exotische vogels kunt spotten. Een groot deel van het gebied bestaat overigens uit moeras. Met de hulp van een gids is het mogelijk om met bootjes op de mooiste locaties terecht te komen. Voor de echte vissers is hier ook veel vermaak mogelijk. Het water zit er tevens vol mee! Alles wat je nodig hebt is een goed paar laarzen. Leuk om te weten is dat de stad vroeger Nieuw-Rotterdam heette. Veel Nederlandse invloeden zijn dan ook terug te vinden in Nieuw-Nickerie. Geen zorgen, het is niet alsof je een weekend Rotterdam bezoekt, daar is het reizen te ver voor. De stad heeft een compleet eigen identiteit en de mensen zijn hier opzienbarend gastvrij. Raak dus zeker in contact met de lokale populatie!

De voortreffelijke en ongerepte natuur

De natuurgebieden in het Zuid-Amerikaanse land zijn adembenemend mooi. Laat de kans niet liggen om deze gebieden te ontdekken tijdens jouw vakantie Suriname!

Brownsberg tekent het begin van het amazonegebied. Het natuurpark is de ideale herberg voor vele diersoorten. Je moet niet opkijken als er slangen langs je heen kruipen net als bij een rondreis India, of als er groepjes apen voorbij komen. Kijk ook vooral omhoog, want het aantal soorten vogels die in het tropische regenwoud leven zijn niet op één hand te tellen. Als je wordt nagepraat is dat mogelijk een papegaai. Verder zijn er meer dan duizend verschillende plantensoorten. Het verkennen van het park zal je kennis over de natuur zeker verrijken. Midden in de bebossing zijn er tevens ook watervallen. Aan de top krijg je een goede indruk van de imposante omvang van het park. Je loopt er zeker niet zomaar even doorheen! Je kunt hier overigens ook even bijkomen met een koele duik in één van de kreekjes die naar de waterval leiden. Heerlijk verfrissend!

Stroop hierna nogmaals je mouwen op en vertrek naar de Warappa kreek. Verschillende tours vinden hier plaats om je de omgeving te laten verkennen. De kreek loopt dwars door koffieplantages die vroeger in gebruik waren. Verrijk verder je historische kennis van het gebied, en vergeet niet één van de suikerfabrieken binnen te lopen. Hier kan je de indrukwekkende machinerie terugvinden die sinds 1830 gebruikt werd. De omringende jungle is net als in Brownsberg zeer rijk aan verschillende diersoorten. Kijk daarom goed om je heen, want sommige diersoorten die er leven zijn zeer zeldzaam in de wereld. Vooral de vogels zijn vaak speciaal. Een gids of mensen die er zelf wonen kunnen en willen er vast veel meer over vertellen!

Surinaamse specialiteiten

Probeer tijdens je vakantie de diversiteit van de heerlijke Surinaamse keuken.

Een vakantie Suriname is natuurlijk niet compleet als je de plaatselijke keuken niet hebt ontdekt.

In Suriname merk je dat de populatie veel verschillende afkomsten heeft en dit zie je ook terug in de culinaire keuken van land. Daarom is het een hele ervaring om kennis te maken met het grote aanbod aan gerechten. Kijk er niet van op dat je karakteristieke ingrediënten herkent uit de Amerikaanse, Indische en Indonesische keuken. Evenwel zal je de toevoeging van Europese invloeden hoogst waarschijnlijk herkennen. Een peper die veelvuldig in veel van de lokale gerechten wordt gebruikt is de ‘Madame Jeanette Peper’. Als je van heet en kruidig eten houdt zal deze gele peper je zeker bevallen. Wellicht ben je hier al aan gewend nadat je een rondreis Thailand hebt gemaakt.

Popido-Estella wordt doorgaans het nationale Surinaamse gerecht genoemd. Het is zeker het proberen waard. De relatief simpele combinatie van kip en rijst klinkt in eerste instantie niet heel bijzonder. Echter voegt de lokale bevolking de ‘yardlong bonen’ toe aan de maaltijd. De combinatie van smaken is goed in balans en je zult er goed vol van zitten. Er is niks zo vervelend als met honger de dag doorgaan. Eet er een goed bord van en je gaat geen avontuur meer uit de weg! Andere gerechten die je zeker ook moet proberen zijn de ‘saoto soep’, ‘peanut soep’ en ‘telo’. Al met al zullen de geuren en de smaken van al het lekkers je zeker prikkelen om nog meer gerechten uit te proberen!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter