Vakantie Scheveningen

Een vakantie Scheveningen? Inderdaad, met TravelBird beleef je een heerlijke stranddag aan de Nederlandse kust!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
1 aanbieding
Een reusachtig zandstrand met een levendige boulevard, allerlei attracties, musea en een multiculturele gastronomie. Laat het mooie leven aan de Noordzee beginnen!

Scheveningen is een van de populairste kustplaatsen in Nederland, dit vooral door haar enorm groot zandstrand. De stranden van deze Nederlandse kust zijn bijgevolg al vier keer lofgeprezen met de Blauwe Vlag, een internationale milieuonderscheiding. Deze prijs nam Scheveningen in ontvangst vanwege haar proper zwemwater en het schoongehouden strand. Het Scheveningse strand is de locatie waar zonliefhebbers, watersporters en natuurliefhebbers samenkomen en biedt naast zon, zee en strand ook een heerlijke boulevard waar je met je mooiste zomeroutfit kunt paraderen. Tijdens je vakantie Scheveningen zal vooral de enorme pier je niet ontgaan, deze werd in 2015 volledig gerenoveerd en biedt tegenwoordig tal van leuke faciliteiten. Men toverde de pier om tot een heuse foodboulevard dat, lijkend op een foodtruckfestival, een uitgebreid aanbod uitstalt van kleine kiosken en terrasjes met food-, drink-, en winkelconcepten. Naast gastronomisch genieten, kun je op de pier jezelf wagen aan attracties als het reuzenrad, de zipline en bungeejumpen. Scheveningen staat ook bekend voor haar kurhaus, een groot hotel aan de boulevard. Het hotel dateert van 1818 en bestond tijdens haar prille begin uit een houten paviljoen met een badhuis.

Schevening is bovendien voorzien van een heleboel strandpaviljoens en gezellige terrasjes. Dankzij de uitstekende mix van zonnestralen, lekkere drankjes, het fraaie zee-uitzicht en een bijpassend muziekdeuntje op de achtergrond creëren de vele zaakjes het langverwachte vakantiegevoel. Naast een dagje strandplezier kun je ook de stad Den Haag verkennen. In een mum van tijd reis je met de tram naar deze culturele stad. Hou je van wandelen? Geen enkel probleem, een wandeling van Scheveningen naar het mooie Den Haag staat garant voor een heerlijke tocht van contrasten en is enorm leuk te doen! Beginnend aan het zonnige strand, kuier je wat later door gezellige Nederlandse woonwijken en struin je vervolgens een bosrijk gebied af, een gebied waar je naast de tjilpende vogels enkel je eigen voetstappen hoort galmen. Na deze veelzijdige wandeltocht ben je een klein uurtje later in het charmante Den Haag. Laat het snuiven van cultuur maar beginnen!

Een uitstap naar Den Haag

Verken het diverse Den Haag.

Het levendige Den Haag, de voormalige hoofdstad van Nederland, is een van Nederlands mooiste en belangrijkste steden.

Tijdens je vakantie Scheveningen raden we je aan de stad Den Haag te bezoeken, hier ontdek je zowel een historische als een moderne stad. Dit merk je door de oude herenhuizen en ambassadegebouwen in contrast met hypermoderne constructies die op de achtergrond uittorenen. De stad is tevens eigenaar van een rijkdom aan kunstgaleries en musea. Zo is er het Mauritshuis met voornamelijk schilderijen van Hollandse en Vlaamse kunstenaars uit de Gouden Eeuw. De zalen van het museum tonen meesterwerken van onder andere Vermeer, Rembrandt, Steen en Rubens. Over kunst gesproken, haast overal in Den Haag vind je accenten terug van de wereldberoemde kunstschilder Mondriaan, en verwonderlijk is dat niet, want Den Haag is dankzij haar Gemeentemuseum in het bezit van ‘s werelds grootste collectie van Mondriaans werken. De stad is daarenboven ook eigenaar van een heleboel opgewaardeerde bezienswaardigheden, zo vind je in Den Haag het beroemde Binnenhof. Oorspronkelijk was het Binnenhof een kasteel, gebouwd door de graven van Holland en diende het naast residentie ook als executieplaats. Het Binnenhof grenst aan prachtige parlementaire gebouwen en beschikt over indrukwekkende kamers zoals de Ridderzaal uit de dertiende eeuw en de gotische eetzaal.

In Den Haag moet je beslist even wandelen op het Lange Voorhout, volgens velen de mooiste laan van Nederland. In het voorjaar bloeien hier de mooiste krokussen en wanneer de eerste herfstblaadjes naar beneden dwarrelen, kleuren de bomen de straat met hun betoverende gouden gloed. Naast het flaneren op het Lange Voorhout moet je ook zeker een kijkje nemen bij het Vredespaleis. Dit is tevens de thuisbasis van het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties. Voor een rondleiding in dit fraaie paleis vergeet je best je ticket niet op voorhand te boeken. Je culinaire honger kan vervolgens gestild worden bij een van de uitstekende restaurantjes in Den Haag. Leuke zaakjes vind je bijvoorbeeld terug op de Haagse Grote Markt, verkozen tot een van gezelligste pleinen van Nederland.

Het Scheveningen van vroeger en nu

Scheveningen door de jaren heen.

Van een klein lukraak vissersdorp naar een immens geliefd vakantieoord.

Scheveningen veranderde door de jaren heen van vissersdorp tot een erg populaire badplaats. In 1284 vermeldde men de naam Scheveningen voor het eerst in het grafelijk register, het gebied werd bijgevolg omschreven als “terram de Scheveninghe”, vertaald als land van Scheveningen. Het huidige Scheveningen werd rond de twaalfde eeuw op jonge duinen gebouwd en diende oorspronkelijk als luxueuze badplaats voor Nederlandse edellieden. In 1818 opende een zekere Jacob Pronk er het eerste badhuis, deze was zodanig succesvol dat de gemeente Den Haag in 1828 de hele inboedel overkocht. De gemeente toverde het complex om tot een stedelijk badhuis, dat enkele jaren later de naam Kurhaus toegeëigend kreeg.

Net zoals vroeger is Scheveningen nog steeds alom bekend als locatie van heerlijke visgerechten, het is dan ook een vissersdorp van oorsprong. Dagelijks vangt men er verse vis die vervolgens verder aan lokale restaurants en bistro’s verkocht wordt. Tijdens een vakantie Scheveningen vindt iedereen zijn gading. Van authentieke Nederlandse gerechten naar de Franse, Griekse of Italiaanse keuken, de borden liegen er niet om en stellen je nooit teleur!

Leuk te doen in Scheveningen

Ontdek de plezierige activiteiten aan de Scheveningse kust.

In Scheveningen kun je naast het bezoeken van bezienswaardigheden ook deelnemen aan verschillende activiteiten.

Ooit gehoord van “Beelden aan Zee”? Verscholen tussen de duinen staat het leuke museum Beelden aan Zee op je te wachten! Een verzamelaarsechtpaar stichtte het museum in 1994 en richtte zich hierbij exclusief op de moderne en hedendaagse beeldhouwkunst. Breng je je kroost mee naar Scheveningen? Bezoek dan zeker het Sea Life Center! Dit grote zeeaquarium is gelegen aan de boulevard en beschikt over een grote glazen tunnel waarin je je in de wereld van de vissen waant. Is geschiedenis meer je ding? Haast je dan naar Muzee Scheveningen! Hier ontdek je meer over hoe het er in Scheveningen vroeger aan toeging. Het museum biedt tevens ook de mogelijkheid de vuurtoren van Scheveningen te beklimmen.

Een vakantie Scheveningen leent zich ook goed voor het uitproberen van bepaalde sporten. Zo kun je de Noordzee als surfend trotseren en kun je wat later je hengel uitslaan voor een leuke sessie sportvissen. Of wat dacht je van paardrijden bij het vallen van de avond? Galoppeer met de wind in je haren de avond tegemoet en geniet van een wonderschone zonsondergang! Tot slot kun je in Scheveningen prachtige wandel- en fietstochten maken, deze zijn ideaal voor wie gezonde zeelucht, rust en schitterende landschappen kan appreciëren.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter