Vakantie Santorini

Ontdek samen met TravelBird een heerlijke vakantie Santorini.

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
0 aanbieding
Santorini, het eiland van liefde en romantiek, van hagelwitte dorpjes met blauwe koepels, een plek waar elke zonsondergang je hart sneller doet slaan.

Het Griekse eilandenrijk Santorini vind je terug in de Egeïsche zee en behoort tot de zuidelijke Cycladen. Het vulkanische eiland staat bekend voor haar zwarte lavastranden, indrukwekkende kleurrijke rotsformaties en haar heldere turquoise zee. Heb jij dringend wat ontspanning nodig? Een vakantie Santorini biedt je een stralende zon en zwarte kiezelstranden. De bekende badplaatsen van het eiland tref je in Kamari, Monolithos, Perivolos en Agios Georgios. Naast het relaxen zijn er voor de actievelingen ook tal van activiteiten te doen. Je kunt mee op excursie naar Akrotiri, een Griekse havenstad van uit de Oudheid of zoek enkele omliggende eilanden op. Vergeet zeker niet tijdens je rondreis even te pauzeren op het eiland Nea Kameni. Dit kleine eilandje is zo’n 425 jaar oud en kwam pas voor het eerst bovenwater in 1711. De grond in Nea Kameni bestaat volledig uit vulkaansteen en is voorzien van een bescheiden hoeveelheid gras en bloemen. Via excursieboten kun je het eiland bezoeken, deze vertrekken in de hoofdstad Fira of in het dorpje Oia. Op dit prachtige eiland is er de mogelijkheid om te baden in enkele warmwaterbronnen, sommigen geloven dat deze bronnen genezende krachten hebben. Een Santorini vakantie lapt je dus helemaal op en maakt je gezond en wel. Leuk om te weten is dat de film “Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life” met Angelina Jolie op het Griekse eiland is opgenomen.

Het aantal jaarlijkse zonuren zullen je vast als muziek in de oren klinken, deze bedraagt namelijk 2890 uren, wat betekent dat de zon steevast aanwezig is om jou te verwarmen. Wist je dat de vorm van Santorini ooit rond was? Door de eeuwen heen hebben diverse vulkaanuitbarstingen het eiland omgevormd en lijkt het tegenwoordig min of meer op een halve maan. Deze uitbarstingen hebben ook heel wat invloed gehad op de natuur, want zo stamt de inheemse flora af van soorten die deze wisten te overleven. De fascinerende geschiedenis en het uitzicht op de caldera, een krater, en de immense vulkaan zullen vast en zeker een erg imposante indruk bij je opwekken.

Gezellige dorpjes en steden

De mooiste foto’s zijn beelden van Santorini!

Eenmaal je in Santorini bent, bezoek je best de volgende locaties:

In Santorini zijn er heel wat leuke stadjes en dorpjes die op je to-do list staan. Neem nu bijvoorbeeld het hoofdstadje Fira, deze locatie tovert bij elke vakantieganger een lach op het gezicht. Vooral ‘s avonds komt het stadje volledig tot zijn recht en is de vakantiesfeer pas echt te voelen tijdens een knus diner. De meest charmante eetgelegenheden zitten verstopt in de vele kleine straatjes van de stad, gezellig kuieren door Santorini is dus de boodschap. De mooiste zonsondergang zie je in het pittoreske dorpje Oia, een dorpje hoog boven de zee, tussen de steile rotspartijen. Vanuit Oia heb je een prachtig uitzicht op de stad Fira en de kleurrijke huisjes en kerkjes creëren een mooi contrast met de roodgekleurde rotsen. Houd je camera binnen handbereik, want elk nieuw decor levert je vast een zeker schitterende reisfoto’s op.

Tijdens een vakantie Santorini is ook Akrotiri een bezoekje waard, hier bevinden zich archeologische restanten en opgravingen die dateren uit de Minoïsche tijd en hierdoor draagt het kleine dorpje “Het Griekse Pompeii” als tweede naam. De bekendste stranden in de buurt van Akrotiri zijn Kokkini Paralia en Aspri Paralia. Deze kun je te voet of per boot bereiken. Een ander leuk dorpje is Pyrgos aan de berg van Profitis Ilias. In het dorp zie je een middeleeuws kasteel uit de dertiende eeuw, de Theotokaki kerk, het Santorini-museum en bovenop de berg bevindt zich het klooster van Profitis Ilias. Verder heb je Megalochori, dit is het het meest traditionele Griekse dorp van Santorini. Het dorpje kenmerkt zichzelf met neoklassieke gebouwen, witgekalkte kerkjes en smalle steegjes. Net zoals in Oia, zijn hier ook veel grotwoningen te vinden. Megalochori is vooral bekend om haar uitgestrekte wijngaarden en wijnhuizen. Weet je even niets te doen? Een wijnproeverij is altijd een leuk idee!

Een paradijs van lekkernijen

Santorini, een eiland van gastronomische verwennerij

Een traditionele Griekse keuken, dat proef je tijdens je vakantie Santorini

Een vakantie is pas helemaal geslaagd wanneer het lekkere eten je toelacht, bij Santorini ben je op het juiste adres. Op het eiland is er een ruim aanbod aan gezellige restaurantjes met schitterende locaties. We droomt nu niet van een heerlijk glaasje Griekse wijn bij kaarslicht met een prachtige zee op de achtergrond?

De unieke vulkanische grond van het eiland zorgt op zijn beurt ook voor unieke producten. Zo heb je de gekende Santorini tomaat of de “Tomataki Santorini”. Deze kleine tomaat groeit uit een dorre bodem en komt oorspronkelijk uit Suez, maar paste zich later aan de grond van het eiland aan. Deze tomaatsoort eet men vers op en is verwerkt in tal van lokale gerechten, waaronder de bekende Santorini tomatenpuree. Ook de lokale druivensoort Assyrtiko is een Grieks fenomeen en maakt deel uit van de beroemde wijn uit Santorini. De druiven komen van honderd jaar oude wijnstokken en maken van de wijn een absolute wereldklasse. De combinatie van een prachtig Santorini strand, een ondergaande zon en heerlijke wijn zal je een onvergetelijke reis bezorgen. Hoor je de wijnglazen al klinken in je oren?

Op historische reis in Santorini

Het eiland toont ons een boeiende geschiedenis.

In Santorini zijn er veel oude verhalen te vertellen, ontdek de restanten van magnifieke beschavingen!

Tijdens de Bronstijd maakte Santorini deel uit van de Minoïsche beschaving en bloeide Akrotiri open als een krachtige stad. Het gebied kwam door een vulkaanuitbarsting volledig onder lava en as te liggen. De oude stad Akrotiri leek in de mist zijn opgegaan tot men in 1970 met de opgravingen van de stad begon. Tegenwoordig kun je de restanten bezoeken en kun je door middel van deze overblijfselen een beeld schetsen van hoe sterk deze beschaving ontwikkeld was. Een indrukwekkende trip aan Akrotiri presenteert je prachtige wandschilderijen en mozaïeken.

Ook de Romeinse cultuur heeft sporen nagelaten, deze zie je terug in het klooster Panagia Episkopi dat door de Byzantijnen in de elfde eeuw gebouwd werd. Ondanks het feit dat de cultuur en taal van de Byzantijnen overwegend Grieks waren, hoorde deze beschaving toch tot het Romeinse Rijk.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter