1 aanbieding

Vakantie Rusland

Het land van moderne architectuur en paleizen, koude winters en warme zomers, woestijnen en toendra’s. Een vakantie Rusland met TravelBird zal je verbazen!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
1 aanbieding
Filters Verwijder

Rusland is een land van contrasten. Van de prachtige paleizen in Sint-Petersburg tot het imposante Oeralgebergte en het ijskoude Siberië... Ontdek het zelf tijdens een vakantie Rusland!

Rusland is het grootste land ter wereld, met een oppervlakt van maar liefst 17.098.246 vierkante kilometer. Een leuk feitje is dat het land geografisch gezien in zowel Europa als Azië ligt. Het grootste gedeelte van het land behoort tot Aziatisch grondgebied, maar de meeste inwoners wonen in het het Europese gedeelte. Daarnaast wordt het op politiek gebied ook tot Europa gerekend, omdat de hoofdstad Moskou in dit continent ligt. Rusland grenst aan maar liefst veertien landen: Noorwegen, Finland, Estland, Letland, Wit-Rusland, Oekraïne, Polen, Litouwen, Georgië, Azerbeidzjan, Kazachstan, Mongolië, China en Noord-Korea. Dit geeft wel aan hoe groot de omvang van dit land is, er valt dus genoeg te ontdekken tijdens een Rusland vakantie! Het meeste provincies kennen meeste provincies kennen een landklimaat, met warme zomers en koude winters. Alleen in het noorden en Siberië kunnen de winters extreem koud worden, temperaturen onder de 50 graden zijn hier geen uitzondering. De landschappen variëren dan ook heel erg. Je vindt er uitgestrekte steppen die reiken tot aan China, toendra’s en moerasland in het noorden en grenzend aan Mongolië een woestijnachtig gebied.

Rusland is een geliefde bestemming voor een stedentrip. De hoofdstad Moskou ligt op ongeveer drie uur vliegen vanaf Amsterdam. Zodra je deze metropool binnenstapt waan je je in een compleet andere wereld. Je vindt hier een unieke afwisseling van moderne architectuur en historische Sovjetgebouwen. In het hart van de stad, het Rode Plein, word je overrompeld door de gouden torens van het Kremlin. Dit is precies zoals je je Moskou voorstelt! Sint Petersburg, de voormalige hoofdstad, is minstens zo mooi. Ook hier vind je talloze gebouwen in de kenmerkende Russische bouwstijl. Bezoek daarnaast de Hermitage, één van de grootste kunstmusea ter wereld. Alleen hier kun je je al dagen vermaken… Wanneer ga jij op een vakantie Rusland? Wil je meer te weten komen over de historie van de Sovjet-Unie, dan is het aan te raden om ook een reis te maken naar een buurland van Rusland zoals Estland of Letland. Laat je verrassen door de pracht van Oost-Europa tijdens een stedentrip Riga!

Indrukwekkende steden

De steden zijn zeker een bezoekje waard.

De gebouwen in Moskou en Sint Petersburg zijn als een sprookje zo mooi! Dit wordt gegarandeerd een bijzondere stedentrip.

De hoofdstad Moskou overslaan tijdens je vakantie Rusland? Hier ga je spijt van krijgen, de stad staat namelijk vol met pracht en praal. Niet te missen is de Basiliuskathedraal, ook wel Pokrovkathedraal genoemd, gelegen op het Rode Plein. Deze werd gebouwd in opdracht van Ivan IV. Het verhaal gaat dat hij de architect blind heeft gemaakt, zodat hij nooit meer zoiets moois kon maken. De kathedraal is dan ook prachtig, gebouwd in de Russische houtarchitectuur, met een wirwar van koepels en torentjes in talloze kleuren. De grootste Russische orthodoxe kerk is de Christus-Verlosserkerk, nabij het Kremlin. Tijdens het bewind van Stalin werd deze geheel verwoest, maar in 1997 werd de kerk weer herbouwd. De prachtige gouden koepels zie je dan ook al van ver. Maak ook een rit met de metro, ieder station is omgetoverd tot een waar kunstwerk. Deze stad blijft je verrassen!

Zeiden we dat Moskou veel pracht en praal bezit? De stad Sint Petersburg is minstens net zo mooi. Peter de Grote liet de stad bouwen, geïnspireerd door de architectuur in Venetië en onze eigen hoofdstad. Dit zie je terug aan de vele grachten, aangelegd naar aanleiding van ons grachtenstelsel. Maak een rondvaart en ontdek de stad vanaf het water! De Kerk van de Verlosser op het Bloed is een niet te missen bezienswaardigheid. Het werd gebouwd op de plek waar tsaar Alexander II werd vermoord in 1881. De decoratie en ui-vormige koepels vormen een contrast met de barokke en neoclassistische gebouwen in de omgeving. Bezoek de kerk ook van binnen, het plafond en de wanden zijn versierd met prachtig mozaïekwerk. Daarnaast vind je ook talloze paleizen in de stad. Bezoek het Stroganovpaleis, Michailovskipaleis en het Marmeren Paleis. Het is wel duidelijk dat de Russische tsaren graag paleizen lieten bouwen, ze hielden namelijk wel van luxe! Trek genoeg dagen uit voor deze stad, er valt ontzettend veel te zien! Naast de prachtige Russische steden kun je tijdens je vakantie ook steden over de grens bezoeken. Combineer Rusland bijvoorbeeld met een avontuurlijke stedentrip Helsinki in Finland, een uitje naar het magnifieke Riga in Letland of een inspirerende rondreis door Polen!

De Transsiberië Express

Ontdek de adembenemende landschappen...

Rusland is zo groot, dat het lastig is om te kiezen welk gebied je graag wilt verkennen. Daarom kiezen veel mensen voor de Transsiberië Express, de langste treinreis ter wereld.

Met de Transsiberië Express rijd je dwars door het Russische landschap, vanaf Moskou via Irkutsk naar Vladivostok. Een spoorlijn van maar liefst 9288 kilometer, dat oorspronkelijk werd gebouwd om de rijkdommen uit Siberië naar het industriële centrum van Rusland te brengen. Momenteel is dit uitgegroeid tot een geliefde treinreis onder toeristen, en het het wordt dan ook niet voor niets ‘de koning van alle treinreizen’ genoemd. Rijd van Moskou naar Irkutsk en aanschouw het eindeloze landschap, kleine dorpjes, eindeloze graslanden en de ruige taiga van Siberië. Wist je dat je dan maar liefst vijf tijdzones passeert? Tevens duurt de rit zo’n drie dagen… Onderweg maak je regelmatig een tussenstop voordat je aankomt op de plaats van bestemming, Irkutsk. Dit wordt ook wel ‘de parel van Siberië’ genoemd. Het is gelegen nabij het Baikalmeer, het grootste zoetwatermeer van Siberië en het diepste meer ter wereld. De omgeving is sprookjesachtig: het kraakheldere water van het meer wordt omgeven door een groen heuvelachtige gebied, met overal houten hutjes. In de winter is het meer dichtgevroren, terwijl in de zomer de temperaturen hoog kunnen oplopen. Een indrukwekkend natuurverschijnsel om te aanschouwen tijdens je vakantie Rusland. Wil je nog meer natuurwonderen zien in Europa, probeer dan ook een stedentrip Reykjavik waar je het noorderlicht kunt bewonderen!

Uiteindelijk eindig je je reis in Vladivostok. De Transsiberië Express is de ideale manier om zoveel mogelijk van het landschap te ontdekken. Daarnaast zijn er verschillende routes van de treinreis die je kunt afleggen. De naam is niet te verwarren met de Trans Mongolië Express. Hiermee reis je ook vanaf Moskou naar Irkutsk, maar neem je daar de afslag richting Mongolië. Via de hoofdstad Ulaanbaatar kom je dan uit in Beijing. Welke route je ook kiest, een rondreis Rusland zal zeker een indrukwekkende ervaring zijn!

De Russische keuken

Proef plov, kulich of golubtsy.

Hoe bekend ben jij met de Russische gastronomie? Een ding is zeker, het zal heerlijk smaken!

Veel mensen zullen wel bekend zijn met de Russische huzarensalade, die hier Olivier Salat wordt genoemd. Dit gerecht wordt bereid met ei, mayonaise, doperwten, augurken, aardappel, zilveruitjes, worteltjes, ham of vis… Eigenlijk wordt er van alles in gedaan, zolang het maar lekker smaakt! Hetzelfde geldt voor Borsjtsj, een Russische bietensoep. Dit bestaat natuurlijk voornamelijk uit bieten, waaraan andere groenten en kruiden worden toegevoegd. Ook hier hebben de Russen de gewoonte om eieren, rundvlees en augurken aan toe te voegen. Zo krijg je in ieder geval een goed vullende maaltijd! Boeuf Stroganoff is een traditioneel gerecht, dat bekend is over de hele wereld. Het gerecht werd vernoemd naar de machtige familie Stroganov en bestaat uit vlees, geserveerd met een pittige saus, champignons en paprika.

Zeg je wodka, dan zeg je Rusland. Het land is onlosmakelijk verbonden met dit alcoholische drankje. Volgens de geschiedenis werd het eerste glas geschonken in Polen, maar volgens de Russen gebeurde dit toch echt in Rusland. Het is leuk om de kwaliteit van de wodka's te kunnen vergelijken. In Rusland werd het vroeger geproduceerd in staatsbeheer, zo konden de tsaren er gemakkelijk belasting van innen. Dit vormde dan ook een belangrijke bron van inkomsten. Vandaag de dag wordt het nog steeds veel gedronken, veruit het meeste van alle alcoholische consumpties. Waar wij het graag mixen met een frisdrank, wordt het hier veelal puur gedronken. Volgens de Russen is het drinken van wodka een goede test voor je vriendschap. Ontdek en proef het zelfs tijdens je vakantie Rusland!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter