Vakantie Noord-Amerika

Indrukwekkende natuurgebieden, shoppen in heuse metropolen of roadtrippen door het hele continent: ga met TravelBird op vakantie Noord-Amerika!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
6 aanbiedingen
Het hart van Noord-Amerika slaat door weelderige bossen, glooiende velden, het ruige wilde westen, bruisende metropolen en een rijkelijk cultureel verleden.

Noord-Amerika, een glorieus werelddeel omringd door zeeën en oceanen, bestaat uit tal van diverse landen en regio’s. Zo vallen de Verenigde Staten, Canada en de vele landen van Midden-Amerika onder de noemer van het indrukwekkende Noord-Amerika. Wie naar dit continent reist, merkt wellicht meteen de enorme culturele smeltkroes op. Er wordt weleens gezegd dat de verschillen in cultuur tussen Amerikanen onderling veel groter zijn dan die van inwoners uit verschillende Europese landen. Toch merk je tijdens een vakantie Noord-Amerika een nationaal gevoel op, een gemeenschappelijke cultuur die je sterk aan vrijheid en verbroedering doet denken. Oorspronkelijk werd de Amerikaanse bodem bewoond door de Indianen, wiens voorouders volgens theoretici tussen 20.000 en 30.000 voor Christus vanuit Siberië via de Beringstraat naar Noord-Amerika trokken. Deze zeestraat bestond immers tijdens deze lang vervlogen ijstijd uit een dikke ijslaag waardoor Siberiërs zomaar even te voet het Noord-Amerikaanse grondgebied konden betreden. Deze groep mensen, die wat later Indianen genoemd werden, verspreidde zich bijgevolg over het gehele continent. Namelijk van het noorden van Canada helemaal tot aan het meest zuidelijke puntje van het Zuid-Amerikaanse Chili.

In 1492 kwam de ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus aanvaren waarna enkele jaren later de eerste nederzettingen gesticht werden door de Engelsen, Fransen en Spanjaarden. De Nieuwe Wereld werd immers gezien als een uitstekende handelspost. Men ondervond al snel dat allianties met de Indiaanse groepen belangrijk werden. Zo sloten de Engelsen bijvoorbeeld een akkoord met de Powhatan in Virginia. Deze indianenstam zou toendertijd geleid zijn geweest door de vader van het welbekende indianenmeisje Pocahontas, ook wel Matoaka genoemd. De 500 jaren die komen zouden, staan nu bekend als een erg bewogen verleden, een verleden die veel bijzondere culturen grotendeels van de kaart wegveegde. Veel Europeanen emigreerden naar het Noord-Amerikaanse grondgebied om hun Amerikaanse droom waar te maken. Deze enorme smeltkroes van culturen en de bijhorende roerige gebeurtenissen bepaalden samen het indrukwekkende continent dat wij nu kennen. Naar Noord-Amerika reizen, het zal je in al haar facetten weten te beroeren en verstommen, een wonderbaarlijke belevenis dat je levenslang zult blijven koesteren!

De Verenigde Staten

De Verenigde Staten, de naam alleen zegt al zoveel!

Een waterval van kleuren, natuurlijke schoonheid en fascinerende steden. Kon het leven maar altijd zo mooi zijn!

De VS, een bundel van 50 culturele staten, indrukwekkende metropolen, schitterende natuurgebieden en een dynamische eetcultuur, de Verenigde Staten zijn werkelijk van alle markten thuis! Tijdens een rondreis door de VS moet je vast en zeker even gedag zeggen tegen de stad die nooit slaapt, namelijk het impressionante New York. Hier struin je door een culturele metropool van verbijsterende monumenten, levendige avenues, boeiende musea, een indrukwekkende eetcultuur, prachtige stadsparken en bruisende wijken. Nadat je terug uitgeslapen bent, raden we je ook absoluut Amerika’s hoofdstad, het fraaie Washington D.C. aan. Van het fameuze Washington monument, het Lincoln Memorial, het kennisverrijkende Smithsonian Institution naar een bezoek aan het Witte Huis, je moest de president maar eens tegenkomen! Tussen New York en het Canadese Ontario raden we je ook de wonderlijke Niagara watervallen aan. Deze watervallen behoren tot ‘s werelds grootste en vormen een geweldig Noord-Amerikaans natuurwonder.

Tijdens een vakantie Noord-Amerika kun je net zo goed het West-Amerikaanse gebied afreizen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Amerikaanse rondreis die je naar de Grand Canyon, Yosemite National park, Los Angeles en San Francisco brengt? Zie je het al voor je? De ellenlange wegen afrijden door glorieuze en kleurrijke rotsformaties heen, dit met wat bijpassende roadtrip-muziek op de achtergrond en het vakantiegevoel is compleet! Over de fascinatie van de Grand Canyon vertellen we graag even meer, het gaat hier dan ook over een natuurspektakel met talloze prachtige vergezichten. De Grand Canyon behoort tevens tot een van de zeven wereldwonderen der natuur. Naast de eeuwenoude Colorado rivier, zie je hier vanuit verschillende uitkijkpunten een prachtige zonsopkomst en ondergang gecombineerd met kleurrijke ravijnwanden. Geloof ons, deze streling voor het oog wil je absoluut niet missen! Voor de natuurliefhebbers is er nog veel meer geluk en vreugde in het verschiet, want zo moet je ook zeker Yellowstone Park ontdekken. Je bevindt je hier immers in een prachtig nationaal park in een jasje van felle kleuren, heetwaterbronnen en kronkelende paden die je naar een bijzondere wereld van flora en fauna leiden. En dan hebben we nog niets gezegd over bruisende steden als Miami en New Orleans, voorzien van verschillende culturen, bezienswaardigheden, activiteiten, keukens en noem maar op, beleef je hier de tijd van je leven! Je ziet, de Verenigde Staten hebben haar naam niet gestolen. Deze levendige culturele smeltkroes heeft onnoemelijk veel te bieden. Reden te meer om je vertrekkensklaar te maken en je Amerikaanse droom waar te maken!

Canada

Kijk rond en ontdek een uitgestrekt grondgebied in al haar glorie.

Canada is daar waar ongerepte natuur, wildlife en cultuur een waarachtige schoonheid creëren.

Canada, hoe moet je je dat precies voorstellen? Beeld je een landschap in waar prachtige wit besneeuwde bergen uittorenen, waar adembenemende meren een spiegel voor de natuur spelen, waar rivieren levendig door het landschap sijpelen, waar het dierenrijk vrij en ongeschonden is. Maar beeld je ook een landschap in van imponerende steden die uit het niets in de vrije natuur tevoorschijn komen. Zo moet je beslist de metropool Vancouver bezocht hebben. Deze stad is slechts enkele kilometers verwijderd van de weide vrije natuur en biedt een heleboel hippe wijken, musea en stadsplantsoenen. Maar ook steden als Montreal, Quebec en Toronto zijn absoluut een bezoek waard. Leuk om te weten is dat Quebec de enigste Noord-Amerikaanse stad is die omgeven is door een stadsmuur, hierdoor is Quebec ineens ook een van de beste bewaarde koloniale steden ter wereld. Het oude stadsgedeelte van deze Canadese stad behoort immers tot de werelderfgoedlijst van UNESCO, een garantie voor een ongelofelijke ervaring lijkt ons!

Veel reizigers trekken voornamelijk naar Canada om zich door de natuur te laten overweldigen, er zijn dan ook een heleboel nationale natuurparken terug te vinden. Vooral tijdens een rondreis West-Canada slaat de natuur je met verstomming. Daar waar de Rocky Mountains vanuit de VS opdoemen, bevind je je in een ongeschonden wereld van fauna en flora. Maar ook Oost-Canada getuigt van een bijzonder mooie natuur, denk zo maar aan de Niagara watervallen, glooiende heuvels, uitgestrekte bossen en honderden prachtige meren. Naast cultuur en natuur valt er ook een hele interessante geschiedenis over Canada te vertellen. Zo zijn de eskimo’s en indianen de eerste bewoners van het uitgestrekte grondgebied. In het jaar 1000 kwamen Noorse vikingen aanvaren. Van deze eerste blanke inwoners kun je, onder andere in Newfoundland, nog restanten van eeuwenoude nederzettingen observeren. Door de tijd heen hebben vooral de Fransen en de Engelsen zich met het immens grote Canada zitten bemoeien. Het resultaat hiervan is een tamelijk bewogen koloniaal verleden met een heleboel conflicten tussen de Britten en de Fransen. Dankzij dit koloniale verleden beschikt Canada over twee officiële landstalen, namelijk Engels en Frans. Schaaf je talenknobbel dus zeker even bij en laat je verrassen door de wonderlijke wereld van Canada.

Midden-Amerika

Een reis naar Midden-Amerika, laat je tropische droom tot vervulling komen.

Columbus heeft het met eigen ogen gezien, Midden-Amerika, een grondgebied van alle wereldse rijkdommen voorzien.

Daar waar Mexico, Centraal-Amerika en de Caribbean een geheel vormen, schuilt een dynamische wereld die een heerlijke vakantie mogelijk maakt. Laat je betoveren door azuurblauw water, parelwitte zanden en heerlijk groene wouden en ontdek een authentieke cultuur. Trek de bergen in en leer wat meer over de indrukwekkende wereld van de Maya’s, woon een Mexicaans mariachi-orkest bij en maak vervolgens kennis met charmante lokale culturen. Trek het oerwoud in en ontmoet de wereld van tropische flora en fauna, neem vervolgens een verfrissende douche onder een van de vele watervallen en zwem met de vissen mee naar een fascinerende onderwaterwereld. Vergeet zeker niet je beklimming van een reusachtige, uiteraard slapende, vulkaan op camera vast te leggen, dit levert ongetwijfeld een prachtig beeld op! Ontdek nieuwe culturen en leef volgens het Costa Ricaanse “Pura Vida”, kortom haal alles uit deze tropische vakantie Noord-Amerika!

Van dividivi-bomen in Curaçao’s woestijn, piraterij in de Bahama’s naar ontspannende Reggaemuziek in Jamaica, Midden-Amerika heeft het allemaal! Maar wat een reis naar dit glorieuze gebied beter dan wat dan ook beschrijft, is een ontmoeting met een prachtige, ongerepte natuur. Geef je ogen de kost en geniet van de authentieke weelderigheid. Midden-Amerika, een wereld van verschillende culturen rijk, culturen die je zeker moet ontdekken! Haal alles uit deze onvergetelijk reis en dompel je helemaal onder in deze culturele smeltkroes, dat je er veel van leren zal, garanderen we jou met volle overtuiging!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter