102 aanbiedingen

Vakantie met hond

Je allerbeste vriend achterlaten? Geen denken aan! TravelBird biedt een overzicht met de beste hondvriendelijke hotels, zodat je onbezorgd kan genieten van een vakantie met hond!
Geselecteerde filters:
102 aanbiedingen
Filters Verwijder

Op vakantie met hond? Gedaan met alle reiswebsites af te schuimen op zoek naar een geschikte bestemming! TravelBird verzamelt de leukste uitjes voor jou en je trouwe viervoeter.

Hoe vaak ben je nog niet op onbegrip gestuit omdat je je liefste hond zo graag mee wil nemen op reis? Alleen mensen met een hond begrijpen hoe belangrijk het is om af en toe met het diertje erop uit te trekken. Soms lijkt de zoektocht naar een geschikte reisbestemming compleet uitzichtloos. Nochtans zijn er heel wat hondvriendelijke hotels! Je vindt ze zowel in eigen land als in onze buurlanden als in nog verder. Zo kan je bijvoorbeeld op een wandelvakantie in Italië of Oostenrijk gaan waar je hond je kan vergezellen. Om wat vaart achter je zoektocht te zetten, vind je op deze pagina al heel wat reizen die geschikt zijn voor honden. Je reisgezelschap zal nog nooit zo aangenaam geweest zijn! Kies voor een klassieker als de Belgische Ardennen of bezoek de natuurpracht van het Zwarte Woud of de Veluwe. Laat je inspireren door alle vakanties die geschikt zijn voor huisdieren. Eens geboekt is de volgende stap erg simpel: je pakt je beste wandelschoenen en de leiband in, je richt de kofferbak gezellig in voor je reisgenootje en hup! Op naar het avontuur!

Met je hond de wereld rond!

Zowel hond als baasje begint te kwispelen van plezier bij het lezen van deze leuke reisvoorstellen!

Waf! Waar gaan we heen? En vooral hoe geraken we daar? Het aantal bestemmingen voor een hondvriendelijke vakantie lijkt beperkt, maar met een beetje goede wil is er heel wat mogelijk!

Op reis met de hond is niet alleen moeilijk omdat er te weinig hondvriendelijke hotels zijn, ook het verplaatsen zelf is geen evidentie. Met je hond het vliegtuig op is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Toch is er vraag naar. Zo erg zelfs, dat er in de Verenigde Staten een luchtvaartmaatschappij is die volledig inzet op passagiers met honden. Animal Airways wil dat de volledige familie, het blaffende familielid incluis, samen op reis kan. Hopelijk volgen andere luchtvaartmaatschappijen snel dit inspirerende voordeel, zodat je met je hond overal heen kan. Nu zijn de bestemmingen veelal beperkt tot autovakanties. Al is "beperkt" misschien niet de beste woordkeuze. Het aanbod autovakanties is immers enorm veelzijdig. Een autovakantie Oostenrijk, Frankrijk, België, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Italië zijn heel goed te doen en deze landen verwelkomen jou en en je favoriete blaffende kompaan met open armen! Bovendien is het ook belangrijk om rekening te houden met de verlangens van je reispartner. Toegegeven, het is een hond, die heeft vast geen uitgebreide mening, maar dat betekent niet dat er geen rekening mee gehouden moet worden. Zo heeft met de hond op vakantie gaan geen enkele zin als jij hele dagen de jungle in wil trekken of wil relaxen in een wellnesscentrum. Je hond kan niet deelnemen en dit soort activiteiten en kan ook niet alleen achterblijven in de hotelkamer. Uit respect voor het dier is het dus ook belangrijk dat jij je aanpast en kiest voor een vakantie met veel wandelmogelijkheden zodat het voor iedereen een topvakantie wordt.

Een vakantie met hond is dus eigenlijk alleen de moeite waard als jij bereid bent rekening te houden met je reisgenoot. Ga je op reis met hond, dan is dat een bewuste keuze die je maakt om je activiteiten daaraan aan te passen. Ben je niet bereid je reisschema aan te passen, dan is het misschien toch beter om te opteren voor een oppas. Je kan hulp vragen aan een familielid dat met plezier aan "dogsitten" doet, of je kan terecht bij professionals die zorg dragen voor dieren waarvan de baasjes op vakantie zijn. Dit is een veel nuttigere oplossing dan je hond meesleuren op een reis waarbij niet gewandeld wordt en waarbij je veel niet-hondvriendelijke activiteiten inlast. Zoals bij vele dingen is hier ook het gezegde "bezint eer ge begint" van toepassing.

Honden met heimwee

Is je anders zo guitige vriend een beetje sip op vakantie? Geen nood, een beetje heimwee is zo verholpen!

Dacht je dat heimwee een typische mensenziekte was? Mis poes! Ook je liefste huisdier kan soms verlangen naar het vertrouwde huis...

Gelukkig zijn er voldoende dingen die je kan doen om heimwee tijdens een vakantie met hond te verhelpen. Laat bij het wandelen voldoende ruimte voor je hond om alles te besnuffelen en op zijn gemak het gebied te verkennen. Zo kan hij als de tijd rijp is zelf zijn territorium bepalen. Je hoeft zelfs niet te wachten tot jullie op jullie locatie aankomen. Als je ervoor zorgt dat je hond in de auto al een gezellig plekje heeft, voelt het diertje zich veel beter. Installeer je hond op oude dekens die ruiken naar de hond zelf en naar jullie thuis. Die dekens gebruik je dan ook in het mandje waar je hond in moet slapen tijdens de reis. Zo voelt alles meteen als thuis! Ook essentieel: pak voldoende speeltjes mee om je viervoeter te entertainen tijdens het verblijf. Het is tenslotte ook vakantie voor je hond, dus plezier maken hoort erbij. En voor honden staat plezier nu eenmaal vaak gelijk aan apporteren. Zo wordt elke wandeling een speels avontuur! Op dat vlak is een vakantie met jouw hond een beetje hetzelfde als een kindervakantie, zolang ze genoeg plezier maken, vergeten ze om verdrietig te zijn. Dat beetje heimwee smelt meteen als sneeuw voor de zon.

Tips

Hond, baasje en hoteleigenaar worden beste vrienden dankzij deze tips!

Op vakantie met de hond was nog nooit zo gemakkelijk dankzij deze tips:

  • Ben je wettelijk gezien in orde? Sommige landen stellen immers bepaalde eisen over het meenemen van een dier over de grens. Zorg ervoor dat je op voorhand op de hoogte bent van de regels in het land van bestemming! Zo zijn er tijdens een vakantie Engeland met je hond bijvoorbeeld veel meer regels dan wanneer je naar Spanje reist.

  • Gebruik op hotel je eigen beddengoed, zo blijven alle lakens piekfijn voor de volgende gasten en is de hoteleigenaar ook tevree.

  • Vakantie met honden in het echt is niet zoals in de films. Houd er daarom rekening mee dat je hond best zijn kop in de auto houdt en niet uit het raam laat hangen, zo voorkom je dat het arme beestje infecties oploopt.

  • Een hond in de auto... is eigenlijk een beetje als een mens in de auto. Als je met de hond op reis gaat, las je onderweg voldoende plaspauzes in en zorg je dat alle inzittenden voldoende drinken. Een hond alleen in de auto achterlaten, zeker bij warm weer, is absoluut not done.

  • Helemaal gepakt en gezakt? Een koffer maken voor jezelf vraagt vaak al enige aandacht en een duidelijk lijstje. Het is zo gemakkelijk om iets cruciaals te vergeten. Maak daarom ook een lijstje met de belangrijkste spullen voor de hond. Een leiband, een tekentang, speeltjes, poepzakjes, eventueel een muilkorf, eten, een favoriete drinkbak... denk op voorhand goed na over de noodzakelijke reisbenodigdheden van je beste vriend.

  • Waf! Waar wacht je nog op? We gaan op vakantie!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter