2 aanbiedingen

India

Een vakantie India met TravelBird is een unieke ervaring. Geniet van de prachtige natuur en cultuur van het land.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
2 aanbiedingen
Filters Verwijder

Paleizen, tempels en kloosters… In India kijk je je ogen uit, wordt het geen tijd om een vakantie India te boeken zodat je dit land met je eigen ogen kan aanschouwen?

De flora en fauna van India is prachtig en enorm divers. Je vindt er (bamboe)bossen, steppe, woestijn, regenwouden en zelfs een deel van de Himalaya. Ook de cultuur van dit land is heel boeiend, een aantal grote religies hebben hun oorsprong hier liggen. Het hindoeïsme, sikhisme en boeddhisme ontstonden in India. Met deze religies hebben zij veel invloed gehad op landen waarmee ze handelden, in de vroege jaren van de religies.

India is het land dat het hoogste aantal inwoners heeft, op China na. Het land heeft meer dan 1,2 miljard inwoners. Dat is wel wat anders dan naar Mongolië reizen, waar slechts een kleine 3 miljoen mensen wonen. De inwoners van India hebben een hele diverse achtergrond, het land kent een groot aantal etnische groepen. De twee grootste groepen zijn de Indo-Ariërs in het noorden en het midden van het land en de Dravidiërs in het zuiden. Deze groepen spreken ook een andere taal, onderlinge communicatie tussen de twee groepen gebeurt in het Engels. Vandaar dat je in India het prima redt in het Engels.

Deze bezienswaardigheden mag je niet missen!

Door de grootte van India kan het lastig zijn om te kiezen wat je allemaal wilt bezoeken. Een aantal hedendaagse steden en locaties uit het verleden die je eigenlijk niet mag missen vind je hieronder.

De iconische Taj Mahal kan natuurlijk absoluut niet ontbreken wanneer je op vakantie India gaat. Deze tempel is gebouwd tussen 1631 en 1648, in opdracht van Shah Jahan. Shah Jahan was leider het van Mogolrijk in die periode en de tempel werd gebouwd voor zijn overleden vrouw. Na zijn eigen overlijden is hij erbij geplaatst. De Taj Mahal wordt gezien als een van de parels op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Alleen tien andere landen in Zuidoost-Azië staan op deze lijst. Zo ook de Filipijnen, waar bijvoorbeeld het Tubbataha Reefs Natural Park, Puerto Princesa Subterranean River National Park en de rijstterrassen van de Cordilleras op de lijst schitteren. Naar de Filipijnen reizen is dus net als India een top idee!

Madras, dat officieel Chennai heet, is qua grootte de vijfde stad van India. De stad heeft een rijke geschiedenis, ze werd gebouwd rondom het fort van St. George. Dit fort was een Britse buitenpost van de Britse Oost-Indische Compagnie en was een belangrijke locatie voor de Britten. Het fort bleef in Britse handen tot 1746, toen werd het ingenomen door de Fransen. Zij hielden het slechts 2 jaar vol en het fort werd weer ingenomen door de Britten. De mooie San Thome Basilica kathedraal in de stad, is een van de overblijfselen dat door de Britten is gebouwd.

Een van de meest bijzondere gebieden van India is Rajasthan. Je vindt hier prachtige paleizen, fascinerende forten, wilde woestijnen en een bijzondere cultuur. Een bezoekje aan de hoofdstad Jaipur mag niet ontbreken tijdens een bezoek. De ‘roze stad’ herbergt tal van fantastische overblijfselen zoals het City Palace, de Hawa Mahal en in de buurt ligt het Amber Fort. Naast de ‘roze stad’, beschikt India ook nog eens over een ‘blauwe stad’. Jodhpur is een enorm boeiende stad met leuke marktjes en veel cultuur. Het machtige Mehrangerfort torent boven de stad uit. Andere mooie steden in Rajasthan waar je langs moet gaan als je de tijd hebt zijn Udaipur en Jaisalmer (de ‘gouden stad’).

Misschien wel de mooiste stad van India is Varanasi, ook wel Benares genoemd. Voor hindoes is het de heiligste stad ter wereld. Pelgrims bezoeken de stad om zich in de heilige Ganges te wassen. Religie is de rode draad van de stad en het is een adembenemend tafereel dat zich er afspeelt. Veel mensen komen er om te bidden, of zelfs om hun laatste dagen/weken door te brengen. Een boottochtje over de Ganges is een absolute ‘eye-opener’... Een mooi einde van de boottocht is de Golden Temple! Een paar kilometer buiten Varanasi ligt Sarnath, een park waar Gautama Boeddha begon met het onderwijzen van Dharma aan anderen. Hier ontstond de boeddhistische gemeenschap van monniken.

De mooiste nationale parken van het land!

India heeft een enorm diverse natuur, van de Himalaya tot woestijngebieden. Reizen door India is daarom een unieke ervaring. Een goede manier om de natuur te ontdekken is door de nationale parken te bezoeken.

Op het moment dat je kiest voor een vakantie India, besluit je ook een beetje om een bezoek te brengen aan de op een na grootste tijgersoort: de Bengaalse Tijger. De grootste kans om deze tegen te komen heb je in het Bandhavgarh National Park. Op zo’n 435 vierkante kilometer leven er maar liefst rond de 45 tijgers. Ook vind je hier zo’n 40 luipaarden en tal van andere prachtige diersoorten. Breng dus zeker een bezoek aan dit prachtige nationale park. De Bengaalse Tijger kun je overigens ook tijdens China en Nepal reizen spotten. Er zijn dus nog wel wat opties om de magische katten te zien!

Het savannegebied van het Jim Corbett National Park zorgt voor een interessante samenstelling van dieren. Tijgers, olifanten, krokodillen en nog veel meer boeiende diersoorten kan je tegen het lijf lopen met een bezoek aan dit park. Het park is vernoemd naar Jim Corbett, die veel heeft betekend voor het behouden van de flora en fauna in India. Het was het eerste nationale park in het land.

Rondom het Ranthambore Fort ligt het Ranthambore National Park. Dit is de beste plek in Rajasthan om de Bengaalse tijger te spotten. Er lopen er naar schatting net iets meer dan 30 rond. Ga er echter niet vanuit dat je die bij je eerste safari ziet, maar kies voor 2 of 3 safaris om je kansen te vergroten. Naast de tijgers zijn er in dit park zoveel andere dingen te bewonderen, dat het absoluut geen verspilde tijd is wanneer je geen tijgers tegenkomt…

Het Sundarbans National Park is een prachtige nationaal park met een groot aantal Bengaalse tijgers, zo’n 300. Met een boottocht ga je door de grootste mangroven heiligdom ter wereld. Deze staat tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Let goed op en misschien kom je erachter welke dieren er achter de vele ogen zitten, die op je gericht zijn.

Kanha National Park is een park waar je veel vrijheid krijgt. In plaats van hopen dat je de tijgers zich aan jou tonen, kan je hier ernaar op zoek gaan. Je krijgt het echte jungle gevoel, wanneer je tot diep in het bos speurt. Een ‘echter’ natuurgevoel dan hier, ga je niet krijgen tijdens een van onze India reizen.

De overheerlijke Indiase keuken

De grote hoeveelheid etnische groepen en religies in India, maakt de Indiase keuken enorm divers. Sommigen spreken dan ook over meerdere keukens van India.

Wanneer je besluit om op vakantie India te vertrekken, moet je de lokale specialiteit een beetje kennen. De bekende gerechten uit India zijn de curries, tandoori’s, kofta’s en tika’s. Deze worden doorgaans gegeten met rijst, roti of vers brood. Deze typische gerechten vind je overigens ook terug wanneer je een vakantie Sri Lanka boekt. Andere ingrediënten die vaak terugkomen in deze gerechten zijn kaas en peulvruchten. Een groot aantal gerechten is vegetarisch, omdat de meeste hindoes geen vlees eten. Andere bekende gerechten zijn idiyappam, thali, samosa, pakora, dosa en chutney. In India drinkt men veel koffie, thee met warme melk en suiker, lassi (yoghurtdrankje met suiker en fruit of zout) en zijn vruchtensappen ook enorm populair.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter