aanbiedingen

Vakantie Corsica

Een land met adembenemende landschappen, een eeuwenoude cultuur en een vindingrijke gastronomie. TravelBird neemt je mee op vakantie Corsica!
Bekijk meer:

Een vakantie Corsica is iets waar je niet omheen kunt, neem het zeker in je reisprogramma op!

Corsica is een Frans eiland, gelegen in de Middellandse Zee. Het stuk land wordt in de volksmond ook wel ‘Ile de Beauté’ genoemd, eiland van de schoonheid. Het eiland ligt ter hoogte van Toscane en ten zuiden van de Franse Rivièra. Corsica wordt door de Straat van Bonifacio, een brede zeestraat van zo’n twaalf kilometer, gescheiden van het Italiaanse eiland Sardinië. Volgens geologen zou het Corsicaans grondgebied ongeveer 30 miljoen jaar geleden losgerukt zijn van de Provence in Frankrijk. Het landschap verandert van glinsterende baaien, heerlijke witte stranden en sfeervolle havens naar imposante bergen, diepe valleien, mysterieuze bergdorpen en prachtige bossen. Over het algemeen beschrijft men het Corsicaanse weer als een typisch mediterraan klimaat. Dit houdt in dat er droge, warme zomers en zachte winters zijn. Door de grillige hoogteverschillen, kunnen de temperaturen toch sterk fluctueren en des te hoger je gaat, hoe kouder het wordt en hoe meer kans op sneeuw. Jaarlijks reizen er naar schatting zo'n 1,5 miljoen mensen naar Corsica, de meeste van hen verblijven in populaire kustplaatsen als Calvi, Bastia, Porto Vecchio en Ajaccio, de hoofdstad van het fraaie eiland.

Tijdens een vakantie Corsica merk je al snel dat het Franstalig gebied vele historische verhalen te vertellen heeft. Het skelet van de ‘dame van Bonifacio’ bewijst dat zo’n 6500 jaar geleden de mens de eerste voet aan wal zette op het eiland. Ondanks het feit dat Corsica al een slordige 200 jaar deel uitmaakt van Frankrijk, merk je toch een andere cultuur op. Zo leidt de keuken er een eigen leven en bevatten de verrukkelijke gerechten authentieke producten die de Corsicaanse bodem te bieden heeft. Voor degenen die ervan houden zich volledig in een cultuur te integreren en een beschaving in al haar facetten te begrijpen, hebben we goed nieuws. De lokale bevolking is namelijk erg open en houdt er enorm van om over hun identiteit te vertellen. We kunnen je alvast vele vermakelijke ontmoetingen garanderen, beslist tijdens een gezellige avond wanneer de heilige drievuldigheid van eten, wijn en muziek aanwezig is.

Een natuur waar je U tegen zegt

In Corsica krijg je een wonderschone natuur op een presenteerblaadje voorgeschoteld.

Corsica is in haar landschappen heel divers. Veel mensen staan dan ook niet voor niets versteld van de kustlijn, heuvels, bossen en enorme bergen.

Wie naar Corsica reist, onthoudt vooral de natuur die het eiland haar eigenheid bezorgt. Haar bijnaam is dan ook niet zomaar 'eiland van de schoonheid'. De kustlijn wordt tot aan de eerste heuvels vooral gedomineerd door struikgewas. De palmen, schijfcactussen en de Mexicaanse agaven steken de kustlijn in een exotisch jasje en maken van het eiland een waar vakantieoord. Dit prachtige beeld is daarom ook de reden van de zoete inval van reizigers. De kust is circa 1.000 kilometer lang en is voor waterliefhebbers een echt eldorado. Ook is het de uitgelezen locatie om te genieten van het betoverende panorama en de mooie bezienswaardigheden. Zo mogen de witte kliffen bij Bonifacio, in het zuiden van Corsica, niet ontbreken aan je vakantie Corsica. Wanneer je meer naar het binnenland trekt, kom je in een heerlijke wildernis terecht, bestaande uit enorme bergen. ‘Berg in de zee’ is daarom een tweede benaming van het eiland. Vergeet niet even de tijd te nemen om eens goed om je heen te kijken, want zo zal het je niet ontgaan hoe mooi de rotsen door de dag heen van kleur veranderen.

De authentieke dorpen maken het totaalplaatje compleet en passen uitstekend bij de natuur. Waar je je ook bevindt, je verblijfplaats zal ongetwijfeld hand in hand gaan met de aardse omgeving. Corsica reizen zijn vaak vakanties om lekker tot jezelf te komen en uit te rusten, maar toch heeft het luilekkerland veel meer in haar mars. Het is immers een uitstekende gelegenheid om ook aan je sportieve trekken te komen. Zo is er de welbekende GR20, een adembenemende hikingroute die je meeneemt door de reusachtige bergen met fantastische watervallen, gifgroene grasweiden, weerspiegelende meren en als kers op de taart een continu zicht op de helderblauwe zee. Andere leuke activiteiten die je er kunt doen zijn kanovaren, raften, paardrijden, vissen, duiken en snorkelen, fietsen en nog veel meer andere plezierige sporten.

Het charmante Corsica

Op Corsica valt een heleboel te ontdekken

Een waarachtig eiland dat de meest koelbloedige persoon kan bekoren. We lichten graag een tip van de sluier voor je op.

Corsica is een gebied dat je perfect al wandelend kunt verkennen en is erg geliefd bij fervente hikers. Er is bovendien ook veel gelegenheid tot kamperen, wat maakt dat je makkelijk door het land heen kan reizen. Een leuke wandelroute is onder andere die je naar de Gorges de la Restonica brengt. Deze schilderachtige weg begeleidt je naar schitterende waterbekkens met helderblauw water. Een heerlijk dagje waterpret verzekerd! Al wandel je op de prachtige Corsica stranden of door de de pracht en praal van het binnenland, een vakantie Corsica levert je een goed gevuld fotoalbum op! In Corsica zijn er ook heel wat dorpen en steden die je hart sneller doen slaan, neem nu bijvoorbeeld het historische Calvi, een gemeente in Haute-Corse. Dit gebied wordt ook de tuin van Corsica genoemd doordat de grond er zo vruchtbaar is. Volgens een legende zou de beroemde ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus oorspronkelijk uit deze regio komen.

De twee belangrijkste steden zijn Bastia en Ajaccio. In verhouding zijn de andere steden uit de regio veel kleiner, maar minstens zo interessant! Neem bijvoorbeeld Bonifacio, deze stad is hoog bovenop een rots aan de kust gelegen en lijkt dankzij de vele smalle straten op een heus doolhof. De stad toont je indrukwekkende uitzichten en heeft een heel portfolio aan prachtige bezienswaardigheden. Ook Corte, een oude stad, is absoluut een aanrader. Je vindt het universiteitsstadje terug aan de basis van de Monte Cinto en Monte Ritondu, dit zijn de grootste bergen van Corsica. Corte dankt haar populariteit aan haar geschiedenis. Het gezellige bergstadje kent haar oorsprong tijdens de Middeleeuwen nadat een Spaanse koning er een klein fort liet bouwen. Het dorpje heeft heel wat bezienswaardigheden in de aanbieding zoals de citadel, het museum over de Corsicaanse geschiedenis, de Fontaine des Quatre-Canons en ook zijn er heel wat charmante bakkerijen en terrasjes terug te vinden.

De Corsicaanse keuken

Ontdek de heerlijke Corsicaanse gastronomie, van culinair genot gesproken!

Corsica wordt ook wel een harmonie van uitersten genoemd.

De kookkunst van het Franse eiland is erg verheven omwille van de natuurlijke producten die rechtstreeks van Corsicaanse oorsprong zijn. De specialiteiten zijn allerlei gerechten, bereid met varkensvlees, heerlijke kazen en andere verdienstelijke producten. De kookkunst heeft een bijzondere identiteit en is het resultaat van een rijk verleden van ambacht en tradities. De gastronomie mag dan wel eenvoudig en ruraal lijken, toch zijn er slechts enkelen die deze wijze van koken nog beheersen. De originele recepten worden van generatie op generatie doorgegeven en vragen veel talent en geduld.

Een vakantie Corsica maakt je stoutste dromen waar en brengt je ook naar een wondere wijnwereld met maar liefst 9.000 hectare wijnbouwgrond. De meeste bekende wijnen zijn afkomstig van de gebieden Cap Corse, Patrimonio, Calvi en Porto-Vecchio. Leuk om te weten is dat de Corsicaanse wijnen hoog geprezen worden en al vele medailles wonnen op grote wijnbeurzen. Een uitstap naar een van de vele wijnboeren, zal vast en zeker een memorabele ervaring zijn.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter