2 aanbiedingen

Vakantie China

Een vakantie China met TravelBird is een reis door de tijd. Prachtige overblijfselen uit vroegere tijdperken en hedendaagse steden.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
2 aanbiedingen
Filters Verwijder

Met een adembenemende natuur, een fascinerende cultuur en een enorm vriendelijke bevolking, kan je voluit genieten op een vakantie China.

Als je denkt dat een vakantie India je naar de grootste drukte ter wereld brengt, dan staat er in China je nog iets te wachten! Het meest bevolkte land ter wereld herbergt maar liefst bijna 1,4 miljard inwoners. Het is een van de oudste beschavingen in de wereld en heeft een enorm rijke geschiedenis. Het gebied dat we nu China noemen, wordt al meer dan 80.000 jaar bewoond door homosapiens. De geschiedenis van het land kent vele heersers en vele oorlogen, China is daardoor gevormd door gigantisch veel verschillende invloeden, deze kunnen we in het hedendaagse leven in China nog steeds terugzien.

China heeft tal van natuurschoon. De Taklamakanwoestijn en de Himalaya om maar eens wat te noemen. Je raakt niet uitgekeken in dit land, daarvoor is het veel te groot. Daarom boek je jouw reis naar China bij TravelBird, wij hebben de mooiste locaties meegenomen in de pakketten zodat jij alleen nog maar je reis hoeft te kiezen.

De prachtige natuur van China

Door China reizen betekent dat je jezelf continu in een prachtige omgeving begeeft. De natuur van het land is prachtig en een bezoek levert indrukwekkende herinneringen op.

Nederland past bijna 233 keer in China, het is dus onmogelijk om alles te bezoeken. Een aantal van de prachtige locaties die je met een vakantie China kunt bezoeken volgen. In het oosten van China ligt het Dongtingmeer, het meer is ontzettend beroemd in China en dankt dit aan het Drakenbootfeest dat hier is ontstaan. Ook komt het meer voor in veel volksverhalen in China. Zo zouden er grotten zijn onder het meer, waar de drakenkoning woonde met zijn dochters.

Noord en zuid China wordt traditioneel gezien gescheiden door de Jangtsekiang, ook wel de Yangtze genoemd. Deze rivier is maar liefst 6380 kilometer lang en met deze lengte de langste rivier van Azië. Alleen de Nijl en de Amazone zijn langer. Een cruise over deze rivier brengt je langs een groot aantal boeiende steden en langs de Drieklovendam. Deze dam is de grootste ter wereld en teven de grootste waterkrachtcentrale ter wereld. De Drieklovendam zorgt voor een verminderd risico op de vele overstromingen om de Jangtsekiang en levert, naast heel veel energie, een fascinerend uitzicht op.

Wie aan China denkt, denkt aan panda’s. Dat is niet wetenschappelijk bewezen, maar wel heel aannemelijk! Een bezoekje aan de Chongqing dierentuin geeft je de mogelijkheden om een aantal prachtige dieren te bekijken, waaronder tijgers zoals de witte tijger. Bereid je voor op een emotionele achtbaan wanneer je de panda’s van de dierentuin bezoekt. De lieve beesten moeten het niet van hun intelligentie hebben en vallen om de haverklap uit bomen. Het leuke aan Azië is dat veel mensen onderschatten hoeveel diersoorten er in de verschillende landen leven. Wist je bijvoorbeeld dat je tijdens Mongolië reizen sneeuwluipaarden, wit- en zwartstaat gazelles en wilde Ibex geiten kan tegenkomen?

Voor de literaire liefhebbers onder de reizigers is een bezoekje aan West Lake een must. Dit bijzondere meer heeft menig poëet en kunstschilder geïnspireerd. Aan het meer vind je diverse tempels, pagoden en tuinen. Dit meer is van grote betekenis geweest voor de designers van de Chinese tuinen en staat daarom op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Een overdosis aan cultuur...

Een bezoek aan de Chinese muur ontbreekt natuurlijk niet, maar er zijn nog tal van andere bezienswaardigheden in China die je eigenlijk niet mag overslaan.

Kiezen voor een van de verre reizen naar China, betekent kiezen voor over de Chinese muur lopen. Deze 6000 kilometer lange ‘verdedigingslinie’ ontbreekt niet tijdens jouw vakantie. Het grootste deel van deze muur werd gebouwd tussen 1368 en 1644, tijdens de Ming-dynastie. Echter waren delen van de muur al eeuwen daarvoor gebouwd, sommige stukken dateren uit de zevende eeuw voor Christus. Een einde van de muur eindigt in de Golf van Bohai. Daar vind je tevens de ‘Oude Drakenkop’, een gigantisch fort.

Een andere adembenemende bezienswaardigheid is de Verboden Stad. Deze stad ontstond toen de Yongle-keizer tijdens de wederopbouw een nieuwe residentie bouwde. De bouw werd onder zijn leiding in 1422 voltooid en de keizers uit de Ming-dynastie en uit de Qing-dynastie bestuurden vanuit hier het Chinese rijk. Het is een absolute ‘must-see’, werkelijk waar prachtig. De Hemeltempel, het Keizerlijk Paleis en de Tiananmen zijn een aantal van de prachtige gebouwen die je hier vind. Aangezien deze stad zich in de hoofdstad Beijing bevindt, kan je de rest van de hoofdstad natuurlijk net zo makkelijk meepakken. Het is een van de grootste steden ter wereld met ongeveer 20 miljoen inwoners. Het is het Chinese centrum van bestuur, onderwijs en cultuur. Door de stad heen vind je prachtige historische gebouwen, heerlijke eetgelegenheden en een bruisend centrum.

De eerste keizer van China was Qin Shi Huangdi, hij werd de eerste keizer omdat hij tijdens zijn bewind meerdere koninkrijken verenigde tot een rijk. Er werden maar liefst 700.000 arbeiders ingezet om zijn mausoleum te bouwen en het resultaat mag er zijn. Naast de gigantische tempel in de grafheuvel waar de keizer begraven lag, zijn er duizenden soldaten en paarden gevonden. Deze waren gemaakt om de keizer te vergezellen in zijn onsterfelijkheid.

Een bezoek aan Luoyang levert ook een flinke dosis historische kennis op. Het gebied om de stad is al eeuwenlang heilig en je vindt er dan ook veel mooie overblijfselen zoals de ‘White Horse Temple’, het ‘Luoyang Eastern Zhou Royal Horse and Chariot Pits’ museum en misschien wel de bekendste trekpleister van de stad: de “Longmen Grottoes”. De Grotten van Longmen liggen zo’n 12 kilometer ten zuiden van de stad, langs de Yí-rivier. Meer dan 100 duizend boeddhistische beeldjes, meer dan 2300 grotten en nissen, meer dan 40 pagoden en meer dan 2800 inscripties. De grootste verzameling van Chinese kunst vind je hier.

Shanghai is de drukste stad in de wereld en daarom misschien niet voor iedereen een favoriet, maar toch moet je het eigenlijk wel gaan bekijken wanneer je op vakantie China gaat. De stad heeft meer dan 24 miljoen inwoners en is een gigantische handelsstad. De havenstad is voornamelijk groot geworden door haar gunstige ligging aan het begin van de Yangtze en de oostelijke kust van China. Een aantal locaties die je zeker moet bezoeken zijn: de Bund, Jaden Boeddha Tempel, Nanjing Road, Yu Yuan-tuinen en het Shanghai museum. Ook het Shanghai Oceaanaquarium is heel bijzonder.

De Chinese keuken

De Chinese keuken is eigenlijk onderverdeeld in vier keukens: Guangdong (het zuiden), Shanghai (het oosten), Beijing/Peking (het Noorden) en Sichuan (het zuid-westen).

De meeste Chinese gerechten kennen we goed in Nederland. De vele Chinese restaurants hebben ons er kennis mee laten maken, maar welke dingen moet je nou echt proberen in wanneer je door China gaat reizen? Hier een aantal dingen die je zeker een kans moet geven. Pekingeend, wanneer het op traditionele wijze is bereid, is heerlijk. Dumplings, die oorspronkelijk alleen tijdens nieuwjaar werden gegeten, zijn groente of vlees gerold in deeg en dan gebakken of gestoomd in soep. Als snack overdag zul je net als tijdens een vakantie Indonesië in de grote steden geen probleem hebben om aan gesuikerd fruit op een stokje te komen, ze staan overal en smaken voortreffelijk. De nationale drank van het land is maotai. Dit is een merk voor het baijiu drankje. Het is een soort vodka dat naar benzine ruikt en dat klinkt niet uitnodigend… Toch moet je dit tijdens je vakantie China wel een keer geprobeerd hebben!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter