1 aanbieding

Vakantie Canada

Een vakantie Canada via TravelBird staat garant voor imponerende ervaringen. Zowel binnen de steden, als in de natuur. Volop variatie!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
1 aanbieding
Filters Verwijder

Het is alleen maar logisch dat het tweede grootste land in oppervlakte ter wereld met 6 verschillende tijdzones veel te bieden heeft. Terecht, een vakantie Canada is een groot avontuur.

Canada is geografisch zeer divers. Het land zal je aan veel verschillende soorten terreinen blootstellen. Krijg een goede indruk van de kolossale bergen en de uitgestrekte vlakke velden. Het land heeft verder de langste kust ter wereld. Daarnaast zijn er grote wilde bossen en zelfs pooltoendras in het noorden. In andere woorden: voor ieder wat wils. De natuur is zonder twijfel een goede reden voor jou om spoedig een vakantie Canada te boeken via TravelBird. Overigens is het merendeel van de populatie ook groot sport fanaticus. Woon dus vooral één van de vele wedstrijden bij. Tijdens de wintermaanden zal je op het puntje van je stoel zitten wanneer je een enerverende ijshockeywedstrijd bijwoont. De verschillende sfeervolle stadia zullen je adrenalinegehalte zonder twijfel stimuleren. De ambiance is net zo indrukwekkend als de honkbal wedstrijden die je mee kunt maken tijdens een rondreis Amerika en zal je altijd bijblijven. In de zomermaanden maakt de ijshockey rage plaats voor een andere nationale sport: Lacrosse. In de straten zal je dan ook veel Canadezen de sport voor hun plezier zien uitoefenen. Verras de Canadezen en pak zelf een ‘Lacrosse stick’ met netje op en laat ze alle hoeken van het ‘veld’ zien!

Canada kent twee officiële voertalen. Engels is de meest gesproken taal, maar Frans komt ook veel voor. Je ziet dat ook terug in de Canadese cultuur en je zult ongetwijfeld veel Engelse en Franse invloeden terugvinden in de grote steden. Bovendien is er net zoals in de Verenigde Staten een deel van de populatie van inheemse komaf. De zogenoemde ‘aboriginals’ hebben dan ook een unieke en gedistingeerde eigen cultuur. Neem daarom zeker de kans om in contact te raken met de inlanders. Zij kunnen je veel bijleren over de levenswijzen van hun voorouders. Op 1 juli, op de zogenoemde ‘Canada Day’, komen alle mensen van verschillende culturen samen om het stichten van het land te vieren. Het land werd opgericht in 1867 en dat moet goed gevierd worden! De goede verhoudingen tussen de verschillende gemeenschappen binnen het land zijn representatief voor het officiële symbool van het land: het esdoornblad, oftewel een ‘maple leaf’. Het blad staat namelijk voor tolerantie, eenheid en vrede. Hierdoor merk je dat inwoners van het Noord-Amerikaanse land zeer sociaal en vredelievend zijn. Kom het zo snel mogelijk zelf aanschouwen in één of meerdere van de fascinerende steden. Beleef tevens ook spannende avonturen in de vele natuurgebieden en geniet van het fantastische eten en drinken dat Canada te bieden heeft.

Moderne en verschillende soorten steden.

Een verblijf tijdens je vakantie Canada in het pittoresk en historische Quebec zal je zeker charmeren!

Quebec is een zeer elegante en verrassende stad. De historie is overduidelijk van de gebouwen af te lezen. Dit komt vooral doordat de meeste panden gebouwd zijn in de 17de en 18de eeuw. Een andere stad die je ook zeker moet zien is Toronto.

De prachtige en hobbelige straten van kei in Quebec geven de stad een authentiek gevoel. Door de stad heen bevinden zich torenhoge kathedralen die jouw bezoek zeker waard zijn. Vooral de ‘Notre-Dame de Quebec Basilica cathedral’ is indrukwekkend. Het decor van de kathedraal oogt zeer royaal en zal je altijd bijblijven. Daarbij geeft de geur van vers gebakken croissants, scherpe kazen en vers geschonken koffie je het gevoel dat je een rondreis Frankrijk maakt. Maar dat is niet zo, dit is de magische stad Quebec. Het gevoel wanneer je de verstevigde muren van Quebec voor het eerst passeert is onvergetelijk. Daarmede is één deel van de stad hoger gelegen dan het andere. Overweeg daarom om gebruik te maken van de kabelbaan die beide compartimenten van de stad verbindt. Hierdoor krijg je ook direct een goede impressie van de stad.

Je mag de stad Toronto tijdens jouw vakantie Canada ook beslist niet missen. De grote metropool vormt het financiële centrum van het land. Dat betekent echter niet dat je er alleen maar werkende mensen zult zien. Toronto is buitengewoon tof! Het ruime aanbod aan uitmuntende restaurants, intrigerende musea en kunstgaleries bieden je al veel activiteiten. De stad is daarnaast ook bekend van het grote ‘International Toronto Film Festival’. Dit grootschalig opgezette festival vindt ieder jaar in September plaats. Echter hoef je niet getreurd te zijn als je op een ander moment van het jaar boekt, het is namelijk zeer waarschijnlijk dat je het hele jaar door gerenommeerde acteurs in stad ziet rondlopen. Dit komt doordat de filmindustrie in Toronto zich in een rap tempo ontwikkelt. Het behoort dan ook tot de mogelijkheden dat je toevallig tegen nieuwe filmsets aanloopt. Hoe leuk is het om tegen je familie en vrienden te kunnen vertellen dat je bijvoorbeeld het draaien van de nieuwe ‘X-men’ film van dichtbij hebt meegemaakt? Naast Quebec en Toronto zijn er nog veel andere steden die het bezoeken meer dan waard zijn. Kijk dan ook zeker naar steden zoals Vancouver, Ottawa of Montreal.

Canada en haar uitzonderlijke natuurwonderen

Naast het stedelijke leven biedt Canada je ook veel ruimte om avonturen aan te gaan in de natuur.

De Niagara Falls zijn adembenemend. Het hele jaar rond reizen er veel toeristen naar de prachtige watervallen om het wereldwonder van dichtbij te kunnen aanschouwen. En dit moet jij zeker ook niet nalaten. Er zijn immers veel mogelijkheden om de watervallen te aanschouwen. Je kunt er voor kiezen om in één van de boten te stappen. Of als je het liever van bovenaf ziet, kan je jezelf uitdagen om met bravoure in een helikopter te stappen. Een andere optie is om met een lift onder de Niagara Falls uit te komen. Het uitzicht is fenomenaal! Ook zijn er veel andere activiteiten rondom de watervallen, zoals casino’s, MarineLand (zeedierenpark) of de Old Fort Niagara.

Als je meer naar het noorden van Canada reist, heb je de kans om je in het Auyuittuq National Park te begeven. De gletsjers en ijskappen zullen je werkelijk waar betoveren. Het is alsof je je op een vakantie Ijsland waant. De naam van het park betekent ‘het land dat nooit smelt’. Kleed je dus goed aan en ga de uitdaging aan om binnen de grenzen van het uitgestrekte park te klimmen, hiken of zelfs skiën. Het wilde leven gaat er overigens ook haar volle gang. Wees dus niet verrast als je één van de 45 verschillende soorten dieren die er in het park leven tegenkomt. Al met al, als je graag buiten bent, en je volop van de natuur wilt genieten zal dit park je zeker aanspreken.

Het uitbundige aanbod aan Canadese gerechten

Tijdens een vakantie Canada moet je ook zeker genieten van de variatie aan ingrediënten die worden gebruikt in de Canadese keuken!

De Canadese keuken is van alle markten thuis. De verschillende gerechten lopen zo uiteen dat er voor ieder wat wils is. Verhongeren in Canada behoort dan ook niet tot de mogelijkheden. Hou je servet bij de hand en tast toe! Of het nu een overheerlijke burger is, of een lekkernij uit de zee, je zult er ten volle van genieten. Een van de specialiteiten tijdens je vakantie Canada die je niet kan laten schieten is het verse assortiment aan vis en zeevruchten. Denk daarbij aan kreeft, grote garnalen en krab. Voor de vleesliefhebbers zijn er ook volop eerste-klas lappen aan biefstuk te verkrijgen. Evenzeer is het leuk om de typisch Canadese ‘maple syrup’ uit te proberen. Dit is zeer smaakvol in combinatie met een heerlijke pannenkoek of wentelteefjes.

Een ander leuk weetje is dat er in Canada ook volop wijn wordt gedronken. Net als tijdens een stedentrip Porto, een rondreis Frankrijk of een zonvakantie naar Spanje zul je dan ook zeker wat glaasjes achterover gooien. De twee grootste regio’s voor de productie zijn ‘Okanagan Valley’ en de Niagara Peninsula. De specialiteit in wijn is niettemin opzienbarend. Er wordt namelijk ‘ice wine’ geserveerd in Canada. De zogenoemde ijswijn dient vooral als aanvulling van een dessert. Deze wijn wordt op een speciale manier gemaakt: de druiven worden bevroren tijdens de oogst. Probeer het zelf snel uit tijdens een vakantie Canada. Proost!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter