aanbiedingen

Vakantie Bahamas

Wuivende palmbomen, een glinsterend zeespektakel en bijzondere natuurtaferelen. TravelBird heeft een goed idee: wat dacht je van een vakantie Bahamas?
Bekijk meer:

De Bahamas, een vakantiebestemming waar je geweest moet zijn!

Naast een fantastische vakantie Caribbean kun je op TravelBird ook specifiek de Bahama eilanden ontdekken! De Bahamas zijn een eilandengroep van wel liefst 700 eilandjes gelegen ten noorden van de Caribische Zee. Van deze grote groep eilanden zijn er slechts een dertigtal bewoond en is het een koud kunstje om onbewoonde eilanden te vinden. Het meest bevolkte eiland is New Providence, hier kun je tevens de hoofdstad van de Bahama’s, Nassau, komen bezoeken. Deze historische stad is ingericht met prachtige Victoriaanse gebouwen, forten en een indrukwekkende haven. New Providence is door middel van een brug verbonden met Paradise Island, een vakantieoord waar je het grootste aquarium ter wereld vindt. Het landschap van de Bahamas is vrij vlak en rotsachtig en toont vooral groen met prachtige wit gekleurde stranden. Door de steenachtige bodem is er een niet al te uitgebreide bloemen- en plantenpopulatie, toch zijn er zo’n 121 inheemse boomsoorten die de eilandketen uniek maken. Zo komen de Bahamian mahogany en de Bahamian pine enkel en alleen voor op de Bahamas. Naast deze authentieke flora hebben de Bahama’s ook dertien inheemse diersoorten, deze zijn spijtig genoeg met uitsterven bedreigd. Onder deze diergroepen vallen twaalf vleermuissoorten en de hutia, verwant aan de cavia. Verder leven er nog veel andere dieren in het wild op de eilanden, waaronder paarden en ezels. Ook de zeewereld huisvest verschillende vissoorten, waarvan de dolfijn voltallig aanwezig is. Tijdens een vakantie Bahamas geniet je van een tropisch zeeklimaat, dit houdt heerlijk warm weer en ongeveer 320 zondagen per jaar in. De jaarlijkse regenbuien komen vooral voor tussen de maanden mei en oktober en toveren de eilanden om tot een prachtig tropisch uitziende archipel.

Voor zij die naar een ontspannende vakantie op zoek zijn, raden we een hotel aan de kust op de zogenaamde Family Islands aan. Onder deze kleine en eenvoudige eilandjes is Abaco Bahamas het meest populair. Ook het eiland Eleuthera is een geliefd oord om eens lekker uit te rusten, het is bovendien de locatie waar een prachtig natuurwonder te zien is. Een lange smalle strook grond scheidt hier de blauwe Atlantische Zee van de turquoise Caribische Zee. Het beeld van deze splitsing levert een prachtig uitzicht op waarin twee verschillend gekleurde zeeën de hoofdrol spelen.

Een prachtige eilandengroep

In de Bahamas valt er een heleboel te ontdekken!

Voor zij die van vissen, duiken, zeilen, natuur en cultuur houden, zijn de Bahamas een waar utopia.

Wanneer je aan de Bahamas denkt, schieten de woorden “zon”, “zee” en “strand” je vast onmiddellijk te binnen, toch hebben de eilanden naast deze ontspannende heerlijkheid veel meer in hun mars. Er valt namelijk een heleboel te zien en te beleven op de Bahamas! Neem nu bijvoorbeeld de stad Nassau, hier vind je prachtige koloniale gebouwen en interessante musea zoals het piratenmuseum of het museum van slavernij en emancipatie. Of het Nationale Park Lucayan op het eiland Grand Bahama is absoluut de moeite waard en brengt je mee naar een prachtige tropische grottenwereld. In de Bahamas vind je ook de eilandengroep van de Abacos, hier zijn de steden Abaco en Marsh Harbour leuke bestemmingen die je kunt bezoeken. Bovendien lenen de steden zich ideaal voor een heerlijke wandeling in de vrije natuur en maak je een grote kans op een ontmoeting met de Bahamaanse papegaai. Het veruit grootste eiland van de archipel is Andros, net zoals alle andere eilanden is de natuurschoon ook hier rijkelijk aanwezig. Vooral duikers zijn hier de grote gelukzakken, want bij Andros kun je al duikend de langste koraalmuren ter wereld bewonderen.

Wie tijdens een vakantie Bahamas ook wat traditionele Afrikaans-Bahamaanse cultuur wil opsnuiven, wordt aangeraden om Cat Island op te zoeken. Naast het ontdekken van enkele leuke historische feiten, kun je ook de hoogste berg van de Bahamas, de Alvernia, gaan beklimmen. Ten zuiden van de Bahama-archipel liggen Acklins Island en Crooked Island, deze vormen samen met Long Cay een half open lagune. Bezienswaardig zijn hier de mooie grotten en spelonken en ook de Bird Rock vuurtoren mag je niet ongezien voorbijgaan. De mooiste schelpen vind je trouwens op Shell Beach en als je van een partijtje vissen houdt, is de Bight of Acklins “the place to be”.

Wat vertelt de geschiedenis ons?

Een iewat barbaars verleden.

In het verleden waren er aan de Bahamas “veel haaien op de kust”.

Een vakantie Bahamas is een beetje als tijdreizen, want zo hebben de eilanden door de tijd heen heel wat moeten doorstaan. Voordat de Europeanen het gebied van de Bahamas kwamen opeisen, werden de eilanden bewoond door de oorspronkelijke indianenbevolking. Christopher Columbus zette in 1492 voor het eerst voet aan wal en doopte een van de ontdekte eilanden om tot San Salvador. Men kan niet met zekerheid zeggen of dit het hedendaagse eiland San Salvador is, want onderzoeken vertellen ons dat Columbus’ San Salvador evengoed een ander eiland kan zijn. De inheemse indianenstammen werden al snel uitgeroeid en moesten plaats maken voor een Europese beschaving. Men bracht de oorspronkelijke inwoners over naar Spaanse mijnen waardoor de meeste eilanden van de Bahamas onbewoond achterbleven. In de zeventiende eeuw kwam het gebied terug in rep en roer en namen de Britten de leiding over. Veel Anglicanen migreerden vervolgens naar de Bahamas en zo kon er opnieuw een bewogen tijd beginnen. Namelijk een tijd van slavernij en tegenstrijdigheden tussen de verschillende eilanden. Sinds 1973 zijn de Bahama’s onafhankelijk en vormen ze een eigen staat in het Gemenebest van Naties.

De Bahamas waren vroeger ook de landelijke thuishavens van echte piraten, waaronder de legendarische zeerover Zwartbaard. De eilanden kwamen namelijk in de zestiende eeuw bekend te staan als een piratenrepubliek met Charles Town als hoofdstad. De kapers hanteerden een speciale piratencode waar samen plunderen en veroveren heel gewoon was. Toen het piratentijdperk zijn einde kende, werd Charles Town terug opgeknapt en kreeg de stad “Nassau” als nieuwe naam. Ben je helemaal in je sas van de piratenhistorie, neem dan een kijkje in andere landen waar de bandieten leefden gedurende een vakantie Zuid-Amerika.

De Bahamaanse cultuur

Een vakantie Bahamas gaat gepaard met een culturele gewaarwording.

Tijdens een reis Bahamas ontdek je een cultureel verhaal met een mix van invloeden uit Europa en Afrika die afgestemd zijn op de traditionele cultuur van de Indianen.

De hedendaagse cultuur van de Bahamas werd geboetseerd door toedoen van een uitgebreide culturele smeltkroes. De eilandengroep behoort nog steeds tot het Britse Gemenebest en is dus heel wat Britse gebruiken rijk die je misschien herkent van een vakantie Engeland. Verder is de Bahamaanse cultuur een mix van Afrikaanse, Europese en Amerikaanse invloeden. De Bahamas zijn een zeer gelovige eilandengroep. De belangrijkste religies zijn die van de methodisten, anglicanen en de rooms-katholieken, maar er zijn ook traditionele religies. Een goed voorbeeld hiervan is de religie Obeah, dit is een Afrikaans geloof met overeenkomsten met voodoo.

Ook op gastronomisch vlak ontdek je tijdens een vakantie Bahamas een interessante culturele keuken. Deze bestaat namelijk uit lokale gerechten met hier en daar invloeden uit andere culturen. De Bahamas bieden je ook heerlijk exotisch fruit zoals mango’s, papaya's, bananen, ananassen, sterappels en nog veel meer fruitige deugden! De nationale drank is “Bahama Mama”, dit is een cocktail op basis van rum. Rum wordt hier immers vaak verwerkt in alcoholische dranken, zo verzekert een Bahamas vakantie je tijdens elk bezoekje aan een lokale bar een heerlijke rumpunch.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter