aanbiedingen

Tanzania Vakantie

Leeuwen, olifanten en giraffen spotten op een Afrikaanse safari: naar Tanzania reizen met TravelBird is het avontuur opzoeken!
Bekijk meer:

https://travelbird.nl/tanzania-vakantie/

De roep van verre landen verleidt elke reiziger. Noord, oost, zuid en west, alle windstreken willen we verkennen! Nu is Afrika aan de beurt...

Tijd voor Tanzania! Was dat niet het eerste land waar je aan dacht als je aan een reis naar Afrika dacht? Naar Tanzania reis je om het Afrikaanse continent van binnenuit te leren kennen. De exotische natuurfenomenen, de boeiende culturen, de diverse levensstijlen van de bevolking en het tropische klimaat lokken jaarlijks heel wat toeristen naar dit Oost-Afrikaanse land. Ontelbare reizigers begeven zich op reis in het land en laten zich betoveren door de charme van de Tanzaniaanse natuurpracht. Bovendien is op heel wat Afrikaanse rondreizen Tanzania een vaste waarde. Even een bezoekje aan dit land voor een safari, en dan weer verder op ontdekkingstocht op het hele continent: de vele schitterende natuurparken maken het allemaal mogelijk. Maar het zijn niet alleen wilde dieren en buitengewone landschappen die het land zo bijzonder maken. Aan de kust - en in het bijzonder tijdens Zanzibar vakanties - vind je idyllische stranden en azuurblauwe zee. De kusten zijn bovendien ook populair bij surfers, snorkelaars en duikers. En dan zijn er natuurlijk nog de dorpen en steden, waar je het woelige verleden van het land ontdekt en de overblijfselen van oude culturen bezoekt. Wil je voor een van je volgende reizen Tanzania als bestemming, struin dan even door het aanbod van TravelBird en begin alvast te dromen!

Tanzania in het kort

Kleurrijk, verrassend, veelzijdig

Op een rondreis Tanzania ontdek je de vele verschillende gezichten van dit land. Hier lees je alles wat je wil weten voor je op reis vertrekt!

Het groen van de graslanden, het bruin van de sahara, het feloranje en goud van de zonsondergang, de bonte kleuren van de kleding van de dames in de dorpen en steden: Tanzania is een kleurrijk land! Al reizend door dit wonderlijke land ontdek je steeds meer gezichten. Maar wat weet jij nu al over Tanzania? Sta ons toe om het land even voor te stellen! De Verenigde Republiek Tanzania is een republiek in Oost-Afrika, met een oppervlakte van ongeveer 30 keer België. Het land telt zo'n 50 miljoen inwoners en is daarmee het zesde grootste land van het continent. Dar es Salaam, gelegen aan de kust, is de grootste stad van Tanzania; de hoofdstad vind je echter in Dodoma, in Centraal-Tanzania. Als je bovendien dacht dat België kampioen was in het ontwikkelen van complexe regeringsstelsels, dan heb je Tanzania nog niet bezocht. Binnen die republiek heb je de semi-autonome staat Zanzibar, een eilandengroep voor de kust en met een eigen hoofdstad en president, die meteen ook vicepresident van het hele land is.

Wil je binnenkort naar op Tanzania vakantie, dan is een goede voorbereiding natuurlijk goud waard! En dat gaat verder dan alleen de juiste kleding inpakken. Ben je bijvoorbeeld van plan om achter het stuur te kruipen? Houd er dan rekening mee dat er in Tanzania links gereden wordt. Ben je bang van een talige impasse tijdens je rondreis Tanzania? Geen zorgen! Naast het Swahili is het Engels er een officiële taal. En net als in vele andere Afrikaanse landen, worden ook nog heel wat verschillende inheemse talen gesproken, zoals het Kichagga en het Kirundi. En dan wil je natuurlijk nog graag weten op wat voor weer je je moet voorbereiden! Tanzania kent een tropisch klimaat, met een droogseizoen en een regenseizoen. De droge en relatief koele periode loopt van juni tot oktober, maar ook van december tot maart - na het regenseizoen - kan je op leuk vakantieweer rekenen!

Op safari!

Op zoek naar The Big Five in de natuurparken

Naar Tanzania op vakantie zonder op safari te gaan: het is ondenkbaar. Een bezoek aan ten minste een van de vele nationale parken is een echte must!

Dames en heren, sta mij toe u voor te stellen: de 'Big Five'! Met in de hoofdrollen de koninklijke leeuw, de sterke buffel, het bliksemsnelle luipaard, de statige olifant en de ontzagwekkende neushoorn. Samen vormen zij de grote vijf onder de Afrikaanse dieren. Ooit door jagers gevreesd omdat zij als het moeilijkst te schieten beschouwd werden; vandaag door reizigers geliefd wanneer ze op safari trekken met als doel deze prachtige dieren te spotten. Al wie op reis Tanzania kiest als bestemming, kan niet om de safari heen. Het woord 'safari' betekent trouwens gewoonweg 'reis' in het Swahili. Maar natuurlijk is het nog veel meer dan dat! Je vertrekt op reis naar bijzondere natuurfenomenen, gaat op zoek naar onvergetelijke ontmoetingen met de Afrikaanse dierenwereld - uiteraard met de nodige afstand - en leert ongelooflijk veel bij over mens én dier. Ga je op Tanzania vakantie, dan kan een safari in een van de natuurparken met andere woorden niet ontbreken! Het land telt verschillende prachtige nationale parken. Zo is bijvoorbeeld het Serengeti Nationaal Park het oudste en bovendien een van de bekendste parken. Het prijkt dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het grootste deel van het park ligt in Tanzania, maar een klein deel van dit park is ook nog te verkennen tijdens Kenia reizen. Voor wie echter graag de minder betreden paden opzoekt, is het Selous Game Reserve een aanrader. Dat natuurreservaat behoort tot de grootste van de hele wereld, het beslaat met een oppervlakte van 51.200 km² een gebied groter dan België! Op safari in dit park kan je met gemak verschillende dagen vullen. En daar houdt het nog niet op! Kilimanjaro National Park met de hoogste berg van Afrika, Lake Manyara National Park met als beroemdste inwoners de ontelbare flamingo's, het oude vulkaangebied van Ngorongoro National Park enzovoort: 16 zijn het er in het totaal en elk hebben ze hun eigenheid.

Een wonderbaarlijk land

Voorbij de safari: in Tanzania zijn nog heel wat meer parels te ontdekken

In een land zo groot als Duitsland en Frankrijk samen, waar al 2 miljoen jaar geleden mensachtige wezens huisden, daar heb je aan bezienswaardigheden geen gebrek!

  • Wist je dat je je safari en natuurexpedities perfect kan combineren met een echte Afrikaanse all inclusive zonvakantie? Op de eilanden van Zanzibar vind je enkele van de mooiste stranden van Afrika. Een hangmat gespannen tussen twee palmbomen, een sneeuwwit strand en een cocktail binnen handbereik: ook dat is Tanzania! Onder het wateroppervlak bevinden zich buitengewoon mooie koraalriffen, die erg in trek zijn bij snorkelaars en duikers.

  • Het land is bovendien de trotse bezitter van de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Wil je op Tanzania vakantie, dan moet je de iconische berg van 5.895 meter hoog zeker aanschouwen. De meer geoefende klimmers kunnen een poging wagen om de top van de slapende vulkaan te bereiken. Maar ook voor wie niet zo avontuurlijk aangelegd is, is een bezoek aan het omliggende natuurgebied al een ervaring die je een leven lang bijblijft.

  • Een van de grootste spektakels van Moeder Natuur is de 'Grote Trek'. Elk jaar opnieuw komen enkele miljoenen wildebeesten, gnoes, zebra's en gazellen in beweging op zoek naar water en voedsel. In het kielzog van de kuddes vind je dan steeds heel wat roofdieren, die op zoek zijn naar verzwakte dieren. Het fenomeen kan je aanschouwen in het natuurpark van Serengeti, maar let erop dat de migratiepatronen verschillen per seizoen! Ga je binnenkort op Tanzania vakantie, dan kan je het best op voorhand even checken waar je het meeste kans maakt. Maar wie het heeft gezien, beaamt het: dit is een onvergetelijk spektakel.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter