1 aanbieding

Stedentrip Napels

Versgebakken pizza’s, brommende Vespa’s, levendige wijken, ijskoude limoncello’s. Ontdek het tijdens een stedentrip Napels met TravelBird!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
1 aanbieding
Filters Verwijder

De rijke historie en de beroemde Napolitaanse keuken maken Napels tot een Italiaanse bestemming die niet op je lijstje mag ontbreken.

Napels is de op twee na grootste stad van Italië en telt bijna 5 miljoen inwoners. De havenstad staat bekend om zijn ligging aan de Middellandse Zee, met uitzicht over de vulkaan Vesuvius. Het straatbeeld wordt net als een stedentrip Rome gekenmerkt door smalle steegjes, sfeervolle pleintjes en door de hele stad rijden brommende Vespa’s. Wandel door de straten en overal komt de geur van hemelse pasta’s en versgebakken pizza’s je tegemoet. In Napels schijnen ze de beste pizza’s van het land te hebben. Dit zeggen ze niet zomaar, want de pizza Margherita werd voor het eerst gemaakt in Napels! Tijd om dit zelf te proeven tijdens een stedentrip Napels.

Ook de omgeving van Napels is adembenemend. Bezoek de indrukwekkende overblijfselen van de stad Pompeï, rijd met de auto langs de kronkelwegen van de nabijgelegen Amalfikust of neem de ferry naar een van de paradijselijke eilanden in de Golf van Napels. Tijdens een stedentrip Napels zul je je in en rondom de stad geen moment vervelen!

Highlights van Napels

Ontdek de rijke historie van Napels.

Sfeervolle pleintjes, historische gebouwen, prachtige uitzichten… Pak je kaart en wandel door de stad Napels om alle prachtige bezienswaardigheden te ontdekken.

Een dag in Napels begint bij het mooiste plein van de stad, het Piazza del Plebiscito. Hier ligt aan de ene kant het historische Palazzo Real, het Koninklijk Paleis, en aan de andere kant de authentieke kerk San Francesco di Paolo. Bezienswaardigheden die tijdens een stedentrip Napels niet mogen ontbreken! Ten westen van het plein ligt de volkswijk Santa Lucia, hier ontdek je het echte Napels. Deze schilderachtige wijk is een wirwar van nauwe straatjes, er hangt wapperende was tussen de huizen en overal komt de geur van heerlijk Italiaans eten je tegemoet. Al wandelend door deze wijk zul je ontdekken dat er altijd iets gebeurt in de Napolitaanse straten. Wellicht herken je dit gevoel van je stedentrip Milaan?

Het oudste operatheater van Italië ligt in Napels, het Real Teatro di San Carlo. In 1816 werd het theater verwoest door een brand, waarna het al snel in oorspronkelijke staat werd hersteld. Dit heeft ervoor gezorgd dat de akoestiek in positieve zin veranderde tot een van de beste ter wereld. Operaliefhebbers moeten dit theater zeker bezocht hebben. Wil je de stad graag van bovenaf zien? Neem dan de kabeltrein naar de top van de heuvel Sant’Elmo. Vanuit het fort Castel Sant’Elmo heb je een prachtig uitzicht over de Golf van Napels!

Omgeving van Napels

Een Napels vakantie biedt de kans om de omgeving van de stad te ontdekken.

De indrukwekkende vulkaan Vesuvius, de adembenemende Amalfikust en de paradijselijk eilanden Capri en Ischia. Dit ligt allemaal op een kleine afstand van de stad Napels.

Tijdens een stedentrip Napels ontdek je de prachtige stad, maar ook de omgeving biedt bezienswaardigheden die je niet mag missen. Niet ver van Napels liggen opgravingen van de beroemde Romeinse steden Pompeï en Herculaneum. Deze steden werden 79 jaar na Christus door de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius geheel onder as en lava bedolven. Een indrukwekkende plek, omdat er nog veel terug te zien is van de oude stad. De boosdoener van deze verwoesting, de Vesuvius, is naast de Etna de enige actieve vulkaan van Europa. Mocht je tijd hebben, dan is het zeker de moeite waard om de top van deze vulkaan te bezoeken. Met name het uitzicht over Napels en de Golf van Napels is adembenemend. TravelBird geeft je overigens de gelegenheid om ook de Etna te bezoeken door middel van een vakantie Sicilië.

In de Golf van Napels liggen drie beeldschone eilandjes: Capri, Ischia en Procida. De eilanden Capri en Ischia zijn al bekend bij de toeristen, maar Procida is vooral een bestemming voor de lokale inwoners. Dit maakt Procida de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Op dit kleine eilandje kom je echt even tot rust en geniet je van de prachtige ongerepte natuur en heerlijke authentieke lokale gerechten.

De Napolitaanse keuken

Tijdens een stedentrip Napels wil je het liefst de hele dag door genieten van de Italiaanse keuken.

Versgebakken pizza Margherita en ijskoude limoncello… Deze wereldberoemde Italiaanse specialiteiten komen uit Napels!

Alleen de Napolitaanse keuken biedt al genoeg redenen om deze prachtige stad te bezoeken. Het staat namelijk wereldwijd bekend als een van de beste ter wereld. Dan hebben we het voornamenlijk over de pizza’s, want Napels is dé pizzastad. Hier werd de wereldberoemde pizza Margherita uitgevonden, vernoemd naar de Italiaanse koningin Margareta. Dit wordt traditioneel bereid met mozzarella, tomaat en basilicum en heeft zo de kleuren van de Italiaanse vlag. De Associazione Vera Pizza Napoletana, de Napolitaanse pizza vereniging, heeft bepaalde regels opgesteld om de originele pizza te behouden. In Napels proef je dus gegarandeerd de aller beste. Buon appetito! Om de overheerlijke pizza te complementeren, is het misschien leuk om een paar uitzonderlijke flessen wijn mee te nemen van een stedentrip Florence.

Na het eten geniet je van een ijskoud glas limoncello. Deze frisse, sterke likeur wordt gemaakt op basis van citroenen die groeien aan de citroenbomen van Sorrento, een stad gelegen in de provincie Napels. Daarnaast is een echte Napolitaanse gewoonte om een kopje koffie staand te drinken aan de bar. Je zult tijdens een vakantie Napels merken dat deze stad uniek is, waar de inwoners nog hun eigen eeuwenoude gewoontes hebben. Zo proef je de echte Italiaanse sfeer!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter