aanbiedingen

Stedentrip Granada

Op culturele reis naar een prachtige Andalusische stad, TravelBird biedt je een heerlijke stedentrip Granada aan!
Bekijk meer:

Geniet van een stad die bruist van energie, culturele antiquiteit en Andalusische gezelligheid!

Aan de voet van Sierra Nevada ligt de wonderlijke stad Granada. Behorende tot de mooie streek voor een vakantie Andalusië, geniet Granada van een Mediterraans klimaat. Dit houdt in dat je tijdens je zomerse stedentrip Granada heerlijk verwarmd wordt door de Spaanse zonnestralen. Granada draagt de titel ‘het land van duizende kastelen”, op cultureel en historisch vlak wordt de stad dus enorm geliefkoosd door geschiedenisliefhebbers. Zo is Granada de enige Spaanse locatie met een uniek Moors paleizencomplex, ook wel het Alhambra genoemd. Dit middeleeuwse paleis is een gigantische streling voor het oog en huisvest aanzienlijk veel overblijfselen van de Moorse en Katholieke cultuur. Het groteske paleis staat welverdiend op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is bovendien omgeven door een prachtige natuur, een natuur die samen met het indrukwekkende kasteel een eeuwenoud Moors sprookje tot leven brengt. Maar ook de unieke kathedraal van Granada is een waar cultureel spektakel, het is bovendien een van de eerste renaissancistische bouwwerken in Spanje. De mengelmoes van kunststromingen bepalen haar bijzonder karakter, want naast de renaissance, schuilen er ook kunstige kenmerken uit de gotiek en de barok. Wist je trouwens dat Granada zich profileert als een van de belangrijkste studentensteden uit Spanje? Deze titel draagt ze niet voor niets, in Granada staat immers de prestigieuze universiteit ‘Universidad de Granada’, opgericht in 1531.

Weet jij waar de passionele flamenco-dans vandaan komt? Inderdaad uit Granada! Gedurende je Granada vakantie moet je dus absoluut een authentiek flamenco-optreden bijwonen! Zie je de prachtige jurken, rode tinten, hartstochtelijke muziek en castagnetten al voor je? Een stedentrip Granada gaat ook hand in hand met authentieke zuiderse gezelligheid. Deze charmante sfeer merk je vooral in de vele lokale bars, smalle steegjes, levendige marktjes en mooie pleinen. Granada is een wonderlijke, diverse stad met alles in huis. Er valt zoveel te zien en te ontdekken, je wordt als het ware omvergeblazen door deze pittige Spaanse cultuur.

Een utopia van culturele bezienswaardigheden

In Granada kun je veel culturele parels bewonderen.

Naast het bewonderenswaardige paleizencomplex Alhambra en de bijzondere Kathedraal van Granada schuilen er nog tal van waardevolle bezienswaardigheden in de stad.

Voor een uniek cultureel schouwspel moet je in El Albaicín zijn, dit is de oudste Arabische wijk in Granada. Deze buurt situeert zich tegenover het Alhambra en kent net zoals dit complex vooral Moorse eigenschappen. De wijk bleef zodanig authentiek dat het lijkt alsof je door het Moorse tijdperk heen kuiert. In El Albaicín bleven er heel wat monumenten bewaard, waaronder het paleis ‘Dar al-Horra’ met veel geheimzinnige Arabische inscripties. In de oude stadswijk is ook het plein ‘Plaza de San Nicolas’ te vermelden waard, hier krijg je een prachtig, mystiek uitzicht op het mooie Granada te zien. Onder de interessante bezienswaardigheden van Granada valt ook het klooster ‘Monasterio de Nuestra Señora de la Asunción’ met een prachtige plafondschildering van de Spaanse kunstenaar Palomino. De eerste stenen van het klooster werden in 1506 gelegd, maar de constructie van het bouwwerk duurde maar liefst tot de negentiende eeuw.

In Granada struin je van het ene leuke plein naar het andere, allen beschikken ze over gezellige terrasjes en eetgelegenheden, ideaal dus voor ontspannende pauzes na het cultureel bezichtigen. Onder de vele pleinen is Plaza Nueva bij veel reizigers de favoriet, het is immers erg centraal gelegen en grenst bovendien aan populaire bezienswaardigheden. Waar in een ver verleden publieke executies werden gehouden, wordt nu vooral feest gevierd tijdens tal van leuke festiviteiten. Dichtbij de Kathedraal van Granada schittert ook het plein ‘Plaza Bib-Rambla’, dat ook bekend staat als het bloemenplein dankzij de vele bloemenverkopers. Ooit van de ‘gang van de droevige’ gehoord? Het letterlijk vertaalde ‘Passeo de los Tristes’ plein is een prachtig stadsdeel dat je tijdens je stedentrip Granada zeker niet mag overslaan! Het plein dankt haar naam aan de begrafenisstoet dat via het plein naar de begraafplaats bij het Alhambra wandelt. Wil je na Granada ook nog wat zon, zee en strand? Daal dan af naar het zuiden en geniet van een vakantie Nerja. Een prachtige gemeente in de buurt van Málaga!

Leuke activiteiten in Granada

Granada, een dartele en impressionante stad.

De stad Granada gaat nooit slapen, de levendige sfeer is namelijk steevast aanwezig. Aan leuke activiteiten heeft de stad al zeker geen gebrek, we sommen de leukste even voor je op:

In een culturele stad als Granada word je uiteraard overladen door het ruime aanbod van musea. Wat dacht je bijvoorbeeld van prachtige schilderijen en sculpturen bekijken? Dit kan bij het Museum van de Schone Kunsten, oftewel ‘Museo de Bellas Artes’. Met kinderen is het museum ‘Parque de las Ciencias’ een erg leerrijke activiteit, hier worden op een actieve manier cultuur en wetenschap met elkaar vermengd. Maar tijdens je stedentrip Granada is vooral het slenteren door deze imponerende stad het leukste wat je kunt doen, je ogen weten haast niet meer waar te kijken. Cultuur opsnuiven is hier dus de boodschap! Na het kuieren van plein naar plein, tapas eten en flamenco-dansen is het tijdens je Granada vakantie tijd voor een welverdiend dagje uitrusten en waar kan dat beter dan aan de Spaanse kust? Die frisse duik kun je immers op verschillende plekken in de buurt van Granada nemen. Als deze activiteiten je als muziek in de oren klinken, probeer dan ook een stedentrip Valencia van TravelBird!

Deze innemende Spaanse stad grenst bovendien aan het majestueuze Sierra Nevada gebergte, voor velen is dit een fantastisch ski-oord, maar naast wintersport kun je hier ook heerlijk genieten van de natuur. Hier bevindt zich immers het nationale natuurpark waar je verschillende landschappen kunt ontdekken. Ontdek dus zeker tijdens een vakantie Granada deze wereld van ongerepte fauna en flora. Naast het bezichtigen van natuurschoon kun je het winkelcentrum met leuke boetiekjes opzoeken of verse streekproducten op de lokale markten uitproberen. Tot slot gaat de gezelligheid van Granada ook na zonsondergang onophoudelijk door. De meest charmante restaurantjes bereiden voor jou de lekkerste gerechten waarna de leukste bars en danscafés voor jou de deur wagenwijd openzetten.

De aanlokkelijke gastronomie van Granada

Eten, eten en nog eens eten!

Granada valt op culinair vlak ook zeker aan te raden, hier lieten verschillende culturen namelijk ook in de keuken hun sporen achter.

Granada’s rijke geschiedenis kun je ook in haar lekkernijen proeven, zo hebben Moorse en Joodse invloeden mee de gastronomie bepaald. Om het volledige verhaal tijdens je stedentrip Granada mee te krijgen, raden we je het proberen van haar streekproducten absoluut aan! Laat je smaakpapillen bijvoorbeeld de bekende soep ‘gaspacho’ ontdekken. Op hete zomerdagen valt deze koude groentesoep extra in de smaak. De soep bestaat uit gepureerde tomaten, komkommer, paprika, ui, knoflook en een heerlijke mix kruiden. Ook de lokale hammen smelten haast op je tong en zijn als tapasgerecht enorm populair. De verschillende hammen worden gezout en gedroogd en zijn soms tot wel vijf jaar bewaard. De uitnodigende vitrines van bakkers tonen je de heerlijkste gebakjes, deze zoetste zoetigheid vind je overal in Granada terug, trakteer jezelf op dit smeuïge genot!

Terug in de oude stadswijk Albaicín kun je eindeloos dolen door de smalle steegjes. Waar je je ook in deze leuke buurt begeeft, De vele gezellige restaurantjes, theehuizen en sfeervolle tapasbars komen allen met een vleugje Arabische sfeer volledig tot hun recht en zullen je oosterse droom in Spanje vervullen. Ontdek ook de plek waar het concept van tapas is ontstaan tijdens een stedentrip Sevilla!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter