ic_check_circle_black_24px copy 10
aanbiedingen
Kies een vertrekdatum
145 aanbiedingen

Bestemmingen

Populaire aanbiedingen

Andere type reizen

Rondreizen worden steeds populairder. En dat is niet zo gek. De mogelijkheid om meerdere locaties te bezoeken en zelf de mooiste plekjes te ontdekken, maakt een reis heel erg divers.

Je kunt immers zelf bepalen welke verschillende bestemmingen je wilt combineren. En dit is precies wat meer mensen aanspreekt. Je hebt veel meer zelf in de hand, waardoor de kans op positieve ervaringen vele malen groter is. Had je bijvoorbeeld van de eerste bestemming net iets anders verwacht? Geen nood, morgen of overmorgen reis je gewoon weer verder!

Je hebt veel verschillende soorten rondreizen. Niet alleen kun je variëren in de bestemmingen, ook kun je kiezen uit verschillende vervoersmiddelen. Ga je bijvoorbeeld op pad met je eigen auto, een huurauto op locatie, de bus of misschien wel de trein? Welke vorm van transport je ook kiest, onderweg zul je een gevarieerd aantal landschappen passeren. Misschien geniet je wel van het uitzicht op adembenemende bergen, groene bosrijke gebieden, besneeuwde heuvels of plantages met bijzondere gewassen of wijnranken. Alleen al van deze uitzichten krijg je een heerlijk vakantiegevoel!

Daarnaast is een vakantie waarbij je van bestemming naar bestemming hopt eigenlijk overal toe te passen.

Het kan ver van huis, zoals een rondreis door Vietnam, Thailand, Zuid-Afrika of de Verenigde Staten. Maar ook in eigen land kun je prima een bijzondere rondreis maken; de Nederlandse provincies zijn verrassend gevarieerd! Een rondje in eigen land waarbij je bijvoorbeeld met de boot enkele Waddeneilanden bezoekt, de trein pakt en verschillende steden ontdekt of al fietsend prachtige natuurparken als De Veluwe leert kennen. Vooral de fiets is een uitstekend vervoersmiddel om optimaal van het Nederlandse landschap te kunnen genieten.

Toch is, volgens de Reiskrant van Telegraaf, de auto het populairste vervoermiddel voor Nederlanders die in 2015 op vakantie gaan. Uit het onderzoek waar Telegraaf aan refereert blijkt dat bijna 70% van de Nederlanders met de auto op pad gaat tijdens hun welverdiende vakantie. Gemiddeld zijn deze vakantiegangers maar liefst zes uur onderweg naar hun bestemming en iets meer dan 10% rijdt meer dan een halve dag om op de plek van bestemming aan te komen.

Om te zorgen dat reizen met de auto helemaal vlekkeloos verloopt, worden op websites en in reisgidsen vele tips voor onderweg geboden. Zo zijn er overzichten van alle - al dan niet verplichte - benodigdheden en lijstjes met telefoonnummers van verzekerings- en wegenwachtdiensten die je ergens genoteerd moet hebben. Reis je met kinderen in de auto? Naast de vele klassieke spelletjes voor onderweg, zijn inmiddels ook de draagbare DVD-spelers en iPads niet meer weg te denken van de achterbank!

Een groter groeiende groep vakantiegangers kiest niet meer enkel voor één bestemming, maar neemt zelf graag de regie in handen; bijvoorbeeld door te kiezen voor een fly & drive.

Er is meer vraag naar reizen waarbij de vakantieganger ter plaatse de sleutels van zijn huurauto ophaalt en zelf op weg gaat naar één of zelfs meerdere bestemmingen. Zo is er ook voldoende ruimte om meerdere plaatsen te bezoeken en zelf invulling te geven aan de reis. Deze toenemende vraag naar fly & drive-vakanties bevestigt de verschuiving die zichtbaar is in de toeristische sector; vakantiegangers worden avontuurlijker, zelf bepalen en ervaren wordt steeds populairder.

De een neemt het liefst de pot pindakaas, hagelslag of zelfs zakken drop mee op vakantie. De ander proeft juist graag bijzondere gerechten om andere culturen te leren kennen. Culinair genieten op vakantie is voor velen een must.

Uit consumentenonderzoek van NBTC-NIPO blijkt dat de komende drie jaren een reis met een specifiek thema (zoals taal of gastronomie) veel populairder wordt. Het aantal mensen uit Nederland die een themareis wensen te maken stijgt veel meer ten opzichte van de Nederlandse reizigers in de afgelopen drie jaar. De website pretwerk.nl haalde deze cijfers als de grootste opvallende uitkomsten uit dit grootschalige onderzoek.

Het is dan ook niet gek dat reizen waarbij proeverijen van lokale producten of kooklessen een vast onderdeel zijn, vaker aangeboden worden door reisorganisaties. Zo zijn kookworkshops in Azië en drankjes proeven in de Franse Champagnestreek enorm populair. De zoektocht naar de lokale ervaring en eten met de lokale bevolking is voor velen een must. De term ‘foodcation’ heeft inmiddels zijn intrede gedaan, welke staat voor een ultieme vakantie vol heerlijk eten. Wie krijgt daar nu niet direct trek van?

Intercontinentaal wint terrein Rondreizen buiten Europa wordt populairder. Niet alleen avontuurlijke backpackers kiezen voor dit pad, steeds meer vakantiegangers durven het aan om verder van huis en op eigen houtje door een land of zelfs meerdere landen te trekken. Volgens de Volkskrant speelt de rol van het internet en de daarop zichtbare gebruikersbeoordelingen daar een steeds grotere rol in. Volgens een bron van ANP was je ‘vroeger vooral aangewezen op de adviezen van die ene avontuurlijke buurvrouw of oom, nu deelt de hele wereld zijn exotische ervaringen’. We durven daarom makkelijker buiten gebaande paden te treden voor avontuurlijke vakanties. En dat kan met een auto of huurauto perfect! Wist je dat je bijvoorbeeld heel gemakkelijk zelf Aziatische landen doorkruist, zoals Laos, Cambodja of Vietnam? Je kunt je dan helemaal onderdompelen in de cultuur op jouw vakantiebestemming!