6 aanbiedingen

Rondreis Thailand

Bruisende steden, betoverende jungles, bedaagde ruïnes, boeddhistische tempels en, ja je hoort het goed, Thais eten! Ontdek je rondreis Thailand met TravelBird!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
6 aanbiedingen
Filters Verwijder

Ontdek een, realistisch, nooitgedachtland en reis de wonderlijke wereld van Thailand af. Genieten, genieten, genieten, dat is wat wij jou met deze magische reis beloven!

Thailand, ook wel het land van de vrije mensen genoemd, is een omvangrijk koninkrijk in Zuidoost-Azië. Zij die naar Thailand reizen, begaan een coup de foudre met het prachtige landschap dat ze gewaarworden. Variërend als een vakantie in Thailand is kom je er enorm beboste bergen, innige valleien, levendige rivieren en reusachtige waterwegen, toverachtige regenwouden, authentiek bebouwde akkers, en nog veel meer van dergelijke pracht en praal tegen. Naast Thailands glorierijke natuurtaferelen kunnen we je ook haast een roman schrijven over de Thaise cultuur en geschiedenis. Waar komt de Thai vandaan? Hierover zijn theoretici het niet helemaal eens, wel beweert men met zekerheid dat het eerste Thaise koninkrijk, Sukhothai, dateert van de dertiende eeuw. Op vlak van cultuur speelt vooral het Boeddhisme, de staatsreligie, een belangrijke rol, want wie de Thai werkelijk wil begrijpen, zal zich voornamelijk in het Theravada Boeddhisme moeten verdiepen. Bij Thaise inwoners schuilt er vaak veel bijgeloof, zo kom je beslist in talrijke steden door de vele straten heen een heleboel geestenhuisjes tegen. Hierin staan offers klaar om de goden gunstig te blijven. De achterliggende gedachte van dit gebruik is het voorkomen van wraakzuchtige goden die door het bouwen van nieuwe huizen verjaagd werden. Als nieuw onderkomen krijgen de geesten opgesmukte geestenhuisjes met beeldjes van olifanten, danseresjes, paarden en nog een heleboel andere tierelantijntjes.

Wist je dat het uiten van persoonlijke emoties zelden voorkomt in Thailand? Reizigers durven Thailand “land van de glimlach” te noemen, en wij weten waarom! Een glimlach heeft namelijk meer betekenissen dan je zou denken, want naast het uiten van vreugde en opgewektheid, is een vriendelijke lach vaak een dekmantel voor ongemak, schaamte of zelfs woede. Lach dus maar zoveel als je kunt, een lokale glimlach krijg je wellicht altijd terug! Wat vooral heerlijk aan Thailand is, is dat de cultuur ontzettend goed bewaard bleef. Dit valt onder andere te verklaren doordat het grondgebied nooit gekoloniseerd is geweest. Voor de Thaise bevolking zijn het nationale onafhankelijkheidsgevoel, de monarchie en het boeddhisme grote steunpilaren. Deze worden immers gesymboliseerd door de nationale vlag, want zo staat rood voor de natie, wit voor de religie en blauw voor het Thaise koninkrijk.

Waar je tijdens je Thaise rondreis zoal geweest moet zijn.

Thailand, zoveel leuks te ontdekken.

Overgoten met cultuur, je wanderlust zal nog nooit zo gestild zijn geweest!

Voor velen gaat de rondreis van start in de Thaise hoofdstad Bangkok. Vanuit deze metropool kun je immers gemakkelijk de rest van het mooie Thailand ontdekken. Bangkok is de stad van bezienswaardigheden, er zijn maar weinig steden in de wereld die er meer hebben. Hou je van bijzondere tempels en sierlijke paleizen? Dan zul je net als tijdens een rondreis Japan in Bangkok op de juiste plek zijn. In Bangkok moet je absoluut op het plein Sanam Luang zijn geweest, hier schudden de vele kraampjes de lekkerste lekkernijen, heerlijke drankjes en geneeskrachtige kruiden uit hun mouw. Vergeet ook zeker niet de Wat Phra Kaew tempel te bezoeken, deze tempel wordt namelijk niet voor niets gezien als een van de mooiste tempels van Bangkok. Na het Bangkok-avontuur is ook Chiang Mai een absolute aanrader. Bekroond tot “de roos van het Noorden” waakt deze stad over de unieke en klassieke Thaise cultuur. Aan de oever van de Ping rivier staat de stad gevestigd in een prachtige groene vallei, verder is Chiang Mai’s omgeving overladen met honderden tempels, prachtige nationale parken, heerlijk traditionele dorpen en authentieke bergstammen.

Maar ook het eiland Phuket is een waarachtige droom. Nee je hoeft geen tweede keer te knipperen, het landschap dat je hier ziet is inderdaad een heus spektakel en doet je genadeloos huiveren van verbazing. Of wat dacht je van een bekoorlijke boottocht over de azuurblauwe wateren richting de eilandengroep van Ko Phi Phi? De eilanden Phi Phi Lee en Phi Phi Don vormen samen een geliefd nationaal park en staan overigens bekend als een utopia voor duikers. De onderwaterwereld getuigt hier van ongerepte schoonheid en zeg nu zelf, de afwisseling van een mysterieuze oceaanwereld met een adembenemend landschap na elke hap lucht is toch fantastisch? Tot slot mag het kleine dorpje Pai, gelegen in het noordwesten, niet aan je rondreis Thailand ontbreken. Pai is immers de ideale stophalte alvorens je naar het mooie Chiang Mai trekt. In het kleine authentieke dorpje ben je omgeven door Thaise oerwouden en kun je heerlijk tot rust komen. Ben je toch graag actief? Huur dan voor een dagje een scooter en verken de bergen, rijstvelden en prachtige vergezichten rondom het charmante dorp Pai.

Toppers van activiteiten

Velen ontdekken de betekenis van “aards paradijs” tijdens een rondreis Thailand.

Van kajakken in Khao Sok, zwemmen onder de watervallen van Koh Chang, strandwandelingen aan meesterlijke baaien naar onvergetelijke hiketochten door Thailands oerwouden.

Net als bij een rondreis Vietnam kun je in Thailand goed genieten van de natuur. Ben je op zoek naar een op en top jungle-avontuur? Neem dan maar eens een kijkje bij het Khao Sok natuurgebied en begeef je tussen de slingerende apen, cicaden orkesten en ‘s werelds grootste bloemen, Rafflesia genaamd. Bevaar de Sok rivier met je kano en ontdek deze nieuwe wereld van bijzondere flora en fauna. Zie je het al voor je? Al slapend in een van de jungle hutten, ingesust door Thaise rimboe geluiden waarna je ontwaakt en een plons neemt in een of ander adembenemend meer. Krijg je geen genoeg van de Thaise natuur? Dan is, ten oosten van Thailand, het fascinerende eiland Koh Chang echt iets voor jou. Het eiland is nog niet aangetast door massatoerisme, hierdoor ontmoet je een ongerepte, ruige jungle-wereld met aan de kust prachtige bounty stranden en betoverende watervallen meer landinwaarts.

Na het actief stillen van je wanderlust, is een portie rust wel op zijn plaats. Trek daarom zeker naar het luilekkerland van Krabi, hier staan witte zandstranden, de helderblauwe zee en fantastische krijtrotsen te popelen om jouw vakantiekiekjes op te vullen. Tot slot lichten we je graag in over het wonderschone eiland Koh Samui, hier vind je immers een interessante mengeling van kokosplantages en tropisch regenwoud terug. Heb je even genoeg van de ongerepte planten- en dierenwereld? Dan biedt Koh Samui ook een dynamisch cultureel contrast. Hier kun je immers samen met andere reizigers vakantie vieren op schitterende en bevolkte stranden. Bovendien ga je hier steevast de avond in met een adembenemende zonsondergang, een ondergang die Thailand in de meest intrigerende kleuren kleurt.

De culinaire borden van Thailand

Zo geliefd en zo gezond

Ontdek de fascinatie van deze lokale pittige keuken en proef ongekende smaaktaferelen tijdens je rondreis Thailand.

Op de een of andere manier zijn we allen volmondig fan van de Thaise keuken, maar heb je deze al op authentieke bodem geproefd? Zo niet, begeef je dan zo snel als de bliksem in Thailand! De Thaise keuken bestaat voornamelijk uit verse en gezonde ingrediënten en creëert heerlijke gerechten die voortkomen uit de combinatie van Chinese en Indiase kooktradities. Bovendien worden de gerechten origineel op smaak gebracht met allerlei kruiden en specerijen en brengen de meest kostelijke en pittige smaken voort. Maar wees gewaarschuwd, Thaise gerechten kunnen soms ambitieus pikant zijn. Alleen tijdens een rondreis Java vind je meer pittig en gekruid eten. Voor zij die het vuurspuwen graag overslaan, spreken best de woorden “mai phet” even uit, letterlijk vertaald als “niet heet”.

Wist je dat de lokale bevolking hier wel tot zeven keer per dag aan tafel zit? In tegenstelling tot onze dagelijkse drie maaltijden, lassen de Thaise inwoners dus meerdere kleine eetporties in. Ook is het gebruikelijk om je stappers uit te trekken alvorens je een restaurant binnentreedt, waarna je in kleermakerszit op de grond van de vele lekkernijen geniet. Ben je al begonnen met oefenen om met stokjes te eten? Vergeet dit dan maar snel. In Thailand eet men namelijk met vork en lepel. Let wel: een lepel dient uiterst om eten op te scheppen en mag nooit of te nimmer in de mond gestoken worden. Maar laat dit de pret niet bederven, want eenmaal onderweg naar Thailand onderga je wellicht elke dag een heuse smaaktirade.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter