aanbiedingen

Rondreis Tanzania

Vlieg naar Afrika voor een rondreis Tanzania met TravelBird en laat je betoveren door de onvergetelijke safari’s, magische landschappen en parelwitte stranden.
Bekijk meer:

Altijd al de Big Five willen spotten tijdens een safari, de immense Kilimanjaro in het echt willen zien of kennis willen maken met de Afrikaanse cultuur? Het kan allemaal tijdens een rondreis Tanzania.

Tanzania is een enorm land - het is zo’n 22 keer groter dan Nederland - gelegen in het oosten van Afrika. Dankzij de rijke geschiedenis heeft het land een sterke en bijzondere cultuur opgebouwd. Een groot deel van de Tanzaniaanse bevolking bestaat uit stammen. Er zijn naar schatting 120 verschillende stammen in Tanzania. Door het grote aantal stammen worden er maar liefst 128 talen gesproken, waarvan Swahili en Engels de officiële talen zijn. Tijdens je rondreis Tanzania kom je niet alleen verschillende talen tegen, ook ritmische muziek, indrukwekkende kunst en heerlijk eten maken deel uit van de cultuur van het land.

Gelijk aan een vakantie Kenia, Namibië of Zuid-Afrika, is het de spectaculaire natuur en het geweldige dierenrijk dat de reiziger naar Tanzania trekt. De eindeloze mogelijkheden die de landschappen van het land bieden, zorgen ervoor dat reizigers met veel plezier in Tanzania vakantie vieren. De gigantische Kilimanjaro, de uitgestrekte savanne en glooiende heuvels maken het land de droombestemming van iedere natuurliefhebber. Tijdens een safari door deze fantastische landschappen zie je zebra’s langs wandelen, olifanten in het water spelen en antilopen voorbij sprinten. Houd je camera maar in de aanslag, want dit zijn beelden die je nooit meer wilt vergeten.

Overweldigende natuur

Grotten, savanne, rivieren, bergen, steppe, tropische bossen en noem maar op: het maakt allemaal deel uit van het gevarieerde landschap van Tanzania.

Meer dan een kwart van het land bestaat uit beschermd natuurgebied. Er is dus genoeg ongerepte natuur te ontdekken tijdens een rondreis Tanzania.

De Kilimanjaro is met bijna 6000 meter de allerhoogste berg van Afrika en is een van de populairste trekpleisters van Tanzania. Voor sommige reizigers staat het beklimmen van deze berg op de ‘bucketlist’ tijdens een vakantie Afrika. Een zware onderneming, maar ook een onvergetelijke ervaring. Toch kun je ook zonder te veel fysieke inspanning genieten van de schoonheid van deze berg. De besneeuwde bergtoppen, wilde bossen en enorme kraters zijn ook vanuit het dal gezien adembenemend mooi. Wat je ook doet, zonder een bezoek aan de Kilimanjaro is je vakantie Tanzania eigenlijk niet compleet.

Een ander prachtig natuurverschijnsel in dit land is de Ngorongorokrater, een ingestorte vulkaan die al in 1979 door UNESCO op de werelderfgoedlijst is gezet. De enorme kraterwand zorgt ervoor dat er verschillende klimaten in het gebied te vinden zijn, wat resulteert in een hele diverse verzameling van landschappen. Van dichte bossen en savanne tot uitgestrekte grasvelden en zoutmeren, je komt het hier allemaal tegen. Stap in een jeep en bekijk de fantastische natuur van Tanzania met je eigen ogen!

Het dierenrijk van Tanzania

Altijd al de ‘Big Five’ willen zien? Het kan tijdens je rondreis Tanzania!

Grijp je kans en ga op safari om een aantal van de mooiste dieren ter wereld in het wild te zien rondwandelen.

Een safari in Tanzania is weer eens wat anders dan bijvoorbeeld een rondreis Zuid Afrika of Kenia. Er zijn nergens anders meer dieren per vierkante kilometer te vinden dan in Tanzania. Er lopen hier namelijk maar liefst 4 miljoen beesten rond. Het grootste deel van deze dieren leeft in beschermde gebieden. Tanzania zit bomvol bijzondere natuurparken, waarvan Serengeti National Park zowel de oudste als de bekendste is. Hier kom je oog in oog te staan met de wereldberoemde ‘Big Five’ - leeuwen, buffels, luipaarden, neushoorns en olifanten - en krijg je de kans de jaarlijkse migratie van enorme kuddes zebra’s en gnoes te zien.

Lake Manyara National Park is een beschermd gebied in het noorden van Tanzania. Aan de rand van het gigantische meer staan vaak grote groepen flamingo’s op zoek naar voedsel. De prachtige roze kleur van hun veren en de helderblauwe lucht op de achtergrond zorgt voor een magisch uitzicht. De reizigers die graag apen van dichtbij willen zien, kunnen dit doen in het Mahale Mountains National Park. In dit dichte bos slingeren de chimpansees, bavianen en colobusapen tussen de bomen door.

Zwoele zomerdagen en zonsondergang

Het is de droombestemming van alle strandliefhebbers, het Tanzaniaanse eiland Zanzibar.

In Tanzania vakantie vieren betekent niet alleen op safari gaan, je krijgt ook de gelegenheid helemaal tot rust te komen op de schitterende stranden.

Stel je voor, je ligt op een strandbedje, je voelt de warme zon op je huid en met het geluid van de wuivende palmbomen en golven op de achtergrond droom je langzaam weg. Dat is wat je met een stranddagje Tanzania te wachten staat. Het land ligt erg dicht bij de evenaar, waardoor het er gedurende het hele jaar lekker warm is. Door het tropische klimaat kan er in het regenseizoen - van december tot april - wel af en toe een bui vallen. Het is daarom aan te raden om buiten deze maanden naar Tanzania af te reizen.

De meeste reizigers op zoek naar zon, zee en strand komen na hun onvergetelijke safari’s terecht voor een Zanzibar vakantie, een eiland in de Indische Oceaan. Dit eiland, dat officieel deel uitmaakt van Tanzania, bezit een aantal van de mooiste witte zandstranden ter wereld. Hier kun je in alle rust genieten van een goed boek, heerlijke cocktails en een verkoelende duik in de helderblauwe zee. Je kunt hier ook heel gezellig dineren in de idyllische vissersdorpjes, waarna je de meest adembenemende zonsondergang kunt bekijken. Al zin om met TravelBird naar Tanzania te gaan?

Meer Inspiratie

Zanzibar Vakantie

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter